Autor Zpráva
Vopiatos
Profil
prosim vas potreboval bych poradit. mam zobrazen vytazek z clanku (uvodnik) a potreboval bych aby se po kliknuti na odkaz clanku zobrazil clanek celi.

pouzivam tento script:

<!--zapis do databaze-->
<center><h3>clanek</h3></center><br><br>
<form action=add.php>
<div align=center>
<table><tr><td>Nazev</td><td><input type=text name=nazev></td></tr>
<tr><td colspan=2>Text zprávy:</td></tr>
<tr><td colspan=2><textarea name=text cols=30 rows=5></textarea></td></tr>
<tr><td colspan=2>Autor:</td></tr>
<tr><td colspan=2><textarea name=autor cols=30 rows=5></textarea></td></tr>
<tr><td colspan=2><input type=submit value="odeslat"></td></tr>
</table>
</div>
</form>

<!--vypis z databaze-->
<TABLE border="1" width="400" align="center">
<?
// zde je include souboru s konstantami
mysql_connect("localhost", "root", "vertrigo");
mysql_select_db("grower");
$vysledek=mysql_query("SELECT * FROM clanky ");
while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)):
?>
<TR>
<TD><?echo $zaznam["id"]?></TD>
<TD><?echo $zaznam["nazev"]?></TD>
<TD><?echo $zaznam["text"]?></TD>
<TD><?echo $zaznam["autor"]?></TD>
<TD><?echo $zaznam["datum"]?></TD>
<TD><?echo $zaznam["ip"]?></TD>
</TR>
<?
endwhile;
?>
</TABLE>

Prosim o radu jsem zacatecnik a sam sript nesvedu.Dekuji moc
xmark
Profil
1. vy výpisu seznamu článků z něčeho uděláš odkaz, ve kterém bude id článku, třeba takto:
<TD><?echo "<a href='clanek.php?id='.$zaznam["id"].'>'.$zaznam["nazev"].'</a>'  ?></TD>


2. Vytvoříš soubor clanek.php, kde pomocí $_GET načteš předaný parametr id a vložíš ho do dotazu, jaký jsi použil při tom výpisu článků. Takovým způsobem, že se z databáze vytáhne pouze a jenom ten jeden článek. Asi takto:

SELECT * FROM clanky WHERE id = 4


(4 je příklad, bude tam to id, ošetřené proti chybám a útokům)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0