Autor Zpráva
tomikpb
Profil
Ahoj jen zkouším něco pro kamarádku, a nevím,kde mám chybu. I když mám všechna pole vyplněná, tak mi to email stejně neodešle. Vidí tam někdo chybu?
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Odesílání emailu</title>
</head>
<body>
<h1>Odesílání emailu</h1>

<?
$jmeno = $_POST['Jmeno'];
$prijmeni = $_POST['Prijmeni'];
$rc = $_POST['Rodne cislo'];
$stav = $_POST['Stav'];
$duvod = $_POST['Duvod'];
$adresa = $_POST['Adresa'];
$telefon = $_POST['Telefon'];
$email = $_POST['email'];
$spam = $_POST['spam'];

if ($jmeno!="" and $prijmeni!="" and $rc!="" and $stav!="" and $duvod!="" and $adresa!="" and $telefon!="" and $email!="" and $zprava!="" and $spam=="2")
{
Mail("muj@email.cz", $jmeno, $prijmeni, $rc, $stav, $duvod, $adresa, $telefon, "From: " . $email);
echo "<p><strong>Váš e-mail byl úspěšně odeslán</strong>.</p>";
}
else
{
echo "<p>Váš e-mail se <strong>nepodařilo odeslat</strong> pravděpodobně jste nevyplnili všechny údaje.</p>";
} 
?>

</body>
</html>

Předem dík za pomoc.
Keeehi
Profil
tomikpb:
Vidím, funkce Mail má 3 povinné a 1 nepovinný parametr, což je v součtu 4. Ty jich tam máš 9. Vidíš ten problém?
Podívej se do manuálu.
tomikpb
Profil
A nějaká funkce, která by mi jich zvládla 9? Prosím?
Keeehi
Profil
tomikpb:
A co to zkrátit na 4. To tě nenapadlo? Pokud nevíš jak, tak si zjisti, jak se spojují v PHP řetězce. (Hledej zde)

mail("emailová adresa","předmět","tělo zprávy","hlavičky");
Alphard
Profil
Máme i samostatnou kotvu Nejčastější potíže s PHP (FAQ)
Keeehi
Profil
Alphard:
Vím, původně jsem chtěl odkázat tu, ale pak jsem si řekl, že mu vůbec neuškodí, když si toho přečte trochu více.
tomikpb
Profil
Já se z velice omlouvám, že jsem si dovolil se zeptat.
Nikdo vás ale nenutil odpovídat!
shaggy
Profil
tomikpb:
Nemusíš sa ospravedlňovať za to, že si si dovolil opýtať sa, ale mal by si sa ospravedlniť za to, že si si dovolil nemyslieť. Tie odkazy si si už prečítal? Máš to v nich vysvetlené, čo viac potrebuješ?
Dvaja ľudia ti tu odpovedali bez zbytočného útočenia, ty sa správaš ako nevychované decko, nemáš to trochu pomýlené?
tomikpb
Profil
shaggy:
Bez zbytečného útočení? Tak to čtem asi každej jinou dikusi.
Keeehi
Profil
tomikpb:
Pokud moje příspěvky vyzněly útočně, tak se omlouvám. Rozhodně tak nebyly zamýšleny. Občas píšu trochu ironicky. Vím že za to ty nemůžeš a nemůžeš to ani vědět, ale jeden z nejčastějších problémů s funkcí mail co se tu vždy řeší je ten, že tazatel neví jak se používá (tvůj případ). Ono to pak přestává člověka bavit. Na druhou stranu, jelikož je tu tolik témat právě o této chybě, nechce se mi věřit že jsi nic ve vyhledaných příspěvcích nenašel.

Teď ještě otázka. Už jsi to vyřešil, nebo ještě potřebuješ s něčím pomoct?
xmark
Profil
tomikpb:
bool mail ( string $to , string $subject , string $message [, string $additional_headers [, string $additional_parameters ]] )

Když jsi schopen do tohoto cpát devět parametrů (Keeehi tě bez jakýchkoliv útočných komentářů hned v #2 odkázal na kompletní manuál k funkci), nebudeš to tady mít lehký.
Marek88
Profil
[#10] Keeehi: Neomlouvej se mu. Asi před dvěma měsíci jsi mu ty poslal funkční řešení a on se tu na to ptá znova... http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=9&topic=117150&page=-1
tomikpb
Profil
Keeehi:
Ne, už to bez problémů šlape! Učím se sice systémem pokus omyl, ale funguje to.Dík.
Marek88:
Jestli 2 pole a 9 polí je ten samej dotaz, tak asi jo.
Keeehi
Profil
Marek88:
Jenže kdo si to má pamatovat, komu už na to člověk odpovídal. Když mě to neotravuje, tak odpovím, když mě to odpovídat nebaví, tak prostě neodpovím.

tomikpb:
Je pravda, že tam šlo trochu o něco jiného, ale že funkce mail má jen čtyři parametry, takže se ty proměnné musí pospojovat do jedné, toho jsi si mohl všimnout. Nevadí. Hlavně že už to funguje a jsem si jistý, že už si to budeš vždy pamatovat.
shaggy
Profil
tomikpb:
Jestli 2 pole a 9 polí je ten samej dotaz, tak asi jo.
Ak si sa ani po dvoch mesiacoch nenaučil správne používať tú funkciu a musíš sa nás pýtať na to isté, tak asi programovanie/tvorba webov nie je to ideálne pre teba. A môj príspevok urážlivý je (ak je pre teba pravda urážkou), nemyslím si, že každý človek by mal vedieť robiť všetko, niektorí sa proste nenarodili s dostatočnou mozgovou kapacitou na niektoré činnosti. Ty to sám dokazuješ tvojimi otázkami a neschopnosťou používať vlastnú hlavu.
tomikpb
Profil
Keeehi:
Teď už to vím, mám to uložený, abych příště pochopil jak sem to psal a mohl to v případě potřeby předělat, nebo zopakovat. Děkuju za pomoc.
shaggy:
Víš co, chtěl jsem ti napsat něco od srdce, ale .... na to. Holčině to díky Keeehi funguje, já budu mít pěknou chvilku. A vy budete spokojený, jak jste z jednoho začátečníka udělali trotla. Všichni jsou spokojený a je to.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0