Autor Zpráva
gerix_
Profil *
Zdravim, stahl jsem si script od Jakuba Vrany. Konkretne "vicestrankovy formular"

http://php.vrana.cz/vicestrankovy-formular.php

Upravil jsem si ho podle svych potreb a ted resim jakym zpusobem vypsat na posledni strance "ok.php" vyplnene hodnoty ze session.

Prosim tedy o radu jakym zpusobem je vypsat.

Diky za odpoved
Keeehi
Profil
foreach($_SESSION["registrace"][$form_id] as $key => $value){
    echo "$key $value";
}
gerix_
Profil *
Diky moc... tohle jsem presne myslel...

Nedalo by se to nejak rozumne zformatovat?

Ted to vypise jako:

jmeno Jan
prijmeni Novák

Mam namyslis neco ve stylu: Jméno: "vyvolat hodnotu jmena"

A nebo jeste uplne jinak... po zapisu do databaze to z ni zpetne nacist v dalsim kroku.. slo by to nejak udelat? aby to treba zjistilo pod jakym id to bylo do databaze ulozeny?
Tori
Profil
gerix:
po zapisu do databaze to z ni zpetne nacist v dalsim kroku
Načtete z ní jen to, co jste tam uložil (pokud nepočítám případné osekání příliš dlouhých textů). Proč teda nepoužít rovnou ta data z formuláře, místo dalšího db dotazu? (Předpokládám, že stále mluvíme o stránce, která se zobrazí po odeslání formuláře.)

aby to treba zjistilo pod jakym id
Od toho je funkce mysql_insert_id.
gerix
Profil *
Diky za rady... jeste posledni otazecka..

Jak to vypsat ze session vim, ale jak to vypsat na dalsi strance pomoci $_POST ?

kdyz to vypisu jako

<?php echo $_POST["jmeno"]; ?>

tak mi to nic nevypise i presto ze textove pole pojmenovane "jmeno" je ve formulari..

Proc?
Keeehi
Profil
gerix:
Při přechodu mezi stránkami se $_POST (i $_GET) vymaže. Přístupné jsou jenom na té stránce, kam se ten formulář odešle. Musíte si tu hodnotu potom někam při přechodech uložit. Třeba právě do session.
gerix
Profil *
No ono mi to prave nevypise ani to session....

foreach($_SESSION["registrace"][$form_id] as $key => $value){
echo "$key $value";
}

Pokud tento script dam na posledni stranku jako soucasti formulare tak se hodnoty vypisi, ale pokud prejdu na dalsi stranku a dam tam ten sami script tak se nevypise nic...

session_start();
foreach($_SESSION["registrace"][$form_id] as $key => $value){
echo "$key $value";
}

v cem tedy delam chybu?
Tori
Profil
Na té další stránce je taky definovaná proměnná $form_id ?
gerix
Profil *
ne ta je cista... je tam jen tohle

session_start();
foreach($_SESSION["registrace"][$form_id] as $key => $value){
echo "$key $value";
}


to je ta chyba? pokud ano jak to definovat?
Keeehi
Profil
gerix:
to je ta chyba?
Ano

pokud ano jak to definovat?
Třeba si ji na předchozí stránce uložit a nebo ho celý vynechat. Je to tam kvůli tomu, kdyby jedna osoba vyplňovala 2 formuláře najednou.
gerix
Profil *
tak ted v tom mam totalni bordel... asi sem natvrdlej... nemohl bys mi uplne polopate vysvetlit co udelat aby se mi to vypsalo na nove strance?

Diky moc

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: