Autor Zpráva
Ulikar
Profil *
Zdravím chci si udělat menu které se automaticky aktualizuje.
Bohužel se tam oběvují přípony a zajímalo by mě jak je odstranit.
Napadlo mě že tím že se vyhledá obsah za tečkou a pak se i s tečkou z proměnné odstraní.
Princip vím, ale nevím jak to naprogramovat.
Předem děkuji za odpověď.
Ulikar
Profil *
Zapoměl jsem napsat že se vytváří pomocí práce se soubory.
Tori
Profil
Takže se ptáte, jak zjistit název souboru bez přípony, rozumím-li správně?

Pokud jsou to vždy stejné přípony, tak stačí funkce basename s druhým parametrem.
Pokud různé, tak kombinace strpos (nebo strrpos) a substr.
Ulikar
Profil *
Zkusím to.
Ulikar
Profil *
Díky!
Kdyby měl někdo zájem je tu hotový skript - funkční i u různých přípon:
<?php
$adresar=opendir("./"); 
while($jmenosouboru = readdir($adresar)) {
if ($jmenosouboru != "." && $jmenosouboru != "..") 
    $pos=strpos($jmenosouboru, '.', 1);
    $rest = substr($jmenosouboru,0,$pos);
    echo "$rest <br>";
}
closedir($adresar); 
?> 
xmark
Profil
Ulikar:
A co když přípona nebude? Nebo se soubor bude jmenovat moje.fotka.jpg?
Ulikar
Profil *
To je problém.
To pak napíše false.
Ulikar
Profil *
Ale skript je plně funkční zkus si pojmenovat fotku moje.fotka.jpg.
Nejde to co?
xmark
Profil
Ulikar:
Proč by to nešlo?
Str4wberry
Profil
Jak píše Tori, funkce strrpos ti vrátí pozici poslední tečky. Když tam tečka nebude, vrátí false, vypíšeš jméno souboru bez úpravy.
Ulikar
Profil *
Na Windowsech možná ne,
omlouvám se měl jsem v záložce otevřenou administraci webu tak jsem to narychlo zkusil tam.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: