Autor Zpráva
H3lMuT
Profil
Potreboval bych to udelat tak, aby to z databáze vycetlo napsalo dotoho formulare a ja to mohl i editnout..takze by to mělo fungovat tak ze bud tam něco uz je zapsaného a ja to jen editnu nebo není tak to tam teda vlozim..tabulky není třeba vytvaret..to sem udelal rucne..jo a aby to editovalo pouze jeden zaznam… mam tam jeden radek a ma ID=1 to mi staci editovat...poradte pls...diky


<?php
include "./connect.php";// připojení k databázi

if(isset($_POST['submit'])) {

  $jmeno = mysql_real_escape_string($_POST['jmeno']);
  $ico = mysql_real_escape_string($_POST['ico']);
  $email = mysql_real_escape_string($_POST['email']);
  
  /* --- KONTROLA ZADANÝCH ÚDAJŮ --- */
  if($jmeno==""){
    echo'Nebylo vyplněno jméno!';
  }
  else if($ico==""){
    echo'Nebylo vyplněno IČO';
  }
  else{
    $sql= mysql_query("INSERT INTO nastaveni VALUES ('','$jmeno','$ico','$email')") or die(mysql_error());
    echo'Úspěšně uloženo!';
  }
}
?>

<form action="#" method="post">     
  <table>
    <tr>
      <td>Jméno: </td>
      <td><input type="text" name="jmeno" value="<?php if(isset($_POST["jmeno"])){echo $_POST["jmeno"];}?>" size="25" tabindex="1" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>IČO: </td>
      <td><input type="text" name="ico" value="<?php if(isset($_POST["ico"])){echo $_POST["ico"];}?>" size="25" tabindex="2" /></td>
    </tr>
<tr>
      <td>Email: </td>
      <td><input type="text" name="email" value="<?php if(isset($_POST["email"])){echo $_POST["email"];}?>" size="25" tabindex="3" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td colspan="2"><input type="submit" name="submit" value="Uložit" /></td>
    </tr>
  </table>
</form>
Radek Cvek
Profil
<?php
include "./connect.php";// připojení k databázi

if(isset($_POST['submit'])) {

  $jmeno = mysql_real_escape_string($_POST['jmeno']);
  $ico = mysql_real_escape_string($_POST['ico']);
  $email = mysql_real_escape_string($_POST['email']);     
  
  /* --- KONTROLA ZADANÝCH ÚDAJŮ --- */
  if($jmeno==""){
    echo'Nebylo vyplněno jméno!';
  }
  else if($ico==""){
    echo'Nebylo vyplněno IČO';
  }
  else{
    $sql= mysql_query("UPDATE nastaveni SET jmeno='".$jmeno."', ico='".$ico."', email='".$email."' WHERE id='1' ;") or die(mysql_error());
    echo'Úspěšně uloženo!';
  }
}
else
{
$sql= mysql_query("SELECT jmeno, ico, email FROM nastaveni WHERE id='1';") or die(mysql_error());
if ($row = mysql_fetch_array($sql))
  {
  $jmeno = $row["jmeno"];
  $ico = $row["ico"];
  $email = $row["email"];
  }
}
mysql_free_result($sql);
?>

<form action="#" method="post">     
  <table>
    <tr>
      <td>Jméno: </td>
      <td><input type="text" name="jmeno" value="<?php echo $jmeno; ?>" size="25" tabindex="1" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>IČO: </td>
      <td><input type="text" name="ico" value="<?php echo $ico; ?>" size="25" tabindex="2" /></td>
    </tr>
<tr>
      <td>Email: </td>
      <td><input type="text" name="email" value="<?php echo $email; ?>" size="25" tabindex="3" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td colspan="2"><input type="submit" name="submit" value="Uložit" /></td>
    </tr>
  </table>
</form>

Předpokládám, že v budoucnu to nebude na jedno id, tak bych na začátku otestoval, jestli je už v databázi stejné IČO (protože předpokládám, že tam nebude více záznamů se stejným IČem) a kdyby nebylo, tak bych dal INSERT. Vlastně je to IČ a ne IČO.
$dotaz = "SELECT ico FROM nastaveni WHERE ico='" . mysql_real_escape_string($_POST['ico']) . "'";
    $pozadavek = mysql_query($dotaz);
    $vysledek = mysql_num_rows($pozadavek);
    if ($vysledek == 0) ... ičo ještě není v DB vkládám INSERT    
    else  ... ičo už je v Db, edituji...    
tiso
Profil
H3lMuT: je nejaký dôvod prečo nemôžeš použiť už hotový nástroj Adminer?
H3lMuT
Profil
tiso:
ano je..budou to pouzivat i kolegove kteri do databaze pristup nemaj a ani ho neumej..

jinak dik radkovi..zkusim to
H3lMuT
Profil
jo funguje dííííík moc!
H3lMuT
Profil
Ještě bych se chtěl zeptat jak udělat: je stránka, na které bude v těle seznam klientu tedy data z databaze..klienti budou mit automaticke ID....melo by se vypisovat pouze jmeno(v databazi kolonka jmeno), vedle toho by melo byt upravit a odstranit..kdyz kliknu na upravit tak sem mi otevre stranka kde budu mit vsechny udaje ktere obsahuje to id a moznost zmenit cokoliv, dale odstranit by melo vymazat cely ten obsah co obsahuje dane ID, a nekde na te hlavni kde bude ten seznam tech jednotlivych klientu by tam melo byt pridat klienta takze odkaz na nejou jinou stranku kde bude formular na pridani do databaze..ale to neni problem to vim jak udelat...spis mi de o vytvoreni toho seznamu a vedle tech ikonek...nejaky napady?diky za podporu
Radek Cvek
Profil
echo $row["jmeno"].'<a href="edit.php?id='.$row["id"].'"><img src="obrazek_edit.jpg" alt="ZMĚNIT" /></a><a href="delete.php?id='.$row["id"].'"><img src="obrazek_delete_krizek.jpg" alt="SMAZAT" /></a>'
H3lMuT
Profil
Odkaz tady obrazek pro prehled jak to myslim..
Radek Cvek
Profil
na obrázku nic není
H3lMuT
Profil
jak nic neni??tam de videt jak to ci...radku nemas nejaky icq,skype ci neco?jesi by si mi teda pomohl..dík
Radek Cvek
Profil
napiš ICQ a já se ti ozvu
H3lMuT
Profil
Radek Cvek:
192238590 díky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: