Autor Zpráva
Tomashekk
Profil
využívám toto

$link = @mysql_connect('localhost','login','pass') or die('Nelze se pøipojit k databázi.');
  @mysql_select_db('dbname', $link) or die('database does not exist');

Je to v pořádku, či doporučujete už něco jiného?
joe
Profil
Zkus Dibi.
pcmanik
Profil
Zaujimave, preco pouzivas pø a potom na dalsom riadku uz preistotu pises po anglicky?
A inak preco tam davas ten @? myslim ze by si si chyby mal inak osetrit, nakolko pripojenie k DB je pre tvoju aplikaciu asi dost podstatné.
denCo
Profil
$myhostName="localhost"; 
$mydbName="..."; 
$myuserName="..."; 
$myPW="..."; 
$connection = mysql_connect($myhostName,$myuserName,$myPW);
mysql_select_db($mydbName,$connection);

ja používam toto, je prehľadnejšie dávať údaje do premenných, ale v podstate to máš jedno, tak či tak sa pripojí k db
Tomashekk
Profil
pcmanik:
změna, používám přesně toto:
@mysql_connect(DB_SERVER,DB_LOGIN,DB_PASS) or die(mysql_error());
@mysql_select_db(DB_DATABASE) or die(mysql_error());
  mysql_query("SET CHARACTER SET utf8") or die (mysql_error()); 
  mysql_query("SET NAMES utf8") or die (mysql_error()); 

to co znamenaj ty @ fakt netuším (takto nás to prostě učili ve škole :( )
Tomashekk
Profil
denCo:
jenže pak kdaž děláš dotaz, tak to máš nějak takto že?
mysql_query("SELECT .... ", $connection);
denCo
Profil
Tomashekk:
Nie, iba nejak takto:
mysql_query("SELECT .... ");
Tomashekk
Profil
denCo:
super, ale teď přemýšlím, k čemu tam jsou ty zavináče :D
už vím
pcmanik
Profil
Tie zavinace sluzia na potlacenie chyb, nemusis davat 2-krat query - set, a ak nemas problem s kodovanim, tak to ani vobec nemusis davat, inak pouzi set names...
Tomashekk
Profil
pcmanik:
právěže problém s kodováním mám a nechápu proč, v MySQL je vše v utf a výpis je také v utf
pcmanik
Profil
mas nastavene toto zotriedenie - utf8_general_ci? mne to s tym funguje...
Tomashekk
Profil
pcmanik:
ano, právěže mám, ale jako je divné když u spol Forpsi to fungovalo bez a u Active24 a Inhosting to bez tohoto nefunguje
pcmanik
Profil
Si si 100% isty ze mas to zotriedenie? a mas ho aj na samotne tabulky, nielen na stlpce?
Tomashekk
Profil
pcmanik:
ano, opravdu jsem si jistej
AM_
Profil
místo obou query používej mysql_set_charset(), už jsem se také setkal se servery, kde to přes query nefunguje.. A to vždy, nečekej na problémy z kódováním.

Tomashekk:
právěže problém s kodováním mám a nechápu proč
pro příště můžeš vyřešení dost urychlit, když rovnou napíšeš, co máš za problém, a ne začít výstavou skriptů pro připojení db :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: