Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
kozusnik.jan Profil * |
#1 · Zasláno: 16. 1. 2011, 17:03:46
Ahoj. Na web mi nejde nahrávat pomocí funkce COPY, tak jsem našel skript na nahrávání přes FTP. Ale, když vyberu soubor a zvolím nahrát, tak mi to napíše "Žádný soubor jste neuplodovali. Nevíte, co s tím?
Zdroják: <form action="" method="post" name="nahrani" enctype="multipart/form-data"> <input type="file" name="soubor" id="soubor" /> <input type="submit" name="nahrat" value="Nahrej!"/> </form> if ($_POST["nahrat"] == true) { if (!file_exists($_FILES['soubor']['tmp_name'])) die ("Žádný soubor jste neuploadoval"); $conn_id = ftp_connect('********'); if (!$login_result = ftp_login($conn_id, '********', '******')) { die('Pripojeni k FTP serveru se nezdarilo'); } $local_file = $_FILES['file']['tmp_name']; $remote_file = $_FILES['file']['name']; if (!ftp_put($conn_id, $remote_file, $local_file, FTP_BINARY)) { die('Prenos souboru se nezdaril'); } else { echo "Soubor <strong>".$_FILES['soubor']['name']."</strong> z Vaseho PC"; echo " typu <strong>".$_FILES['soubor']['type']."</strong>"; echo " o velikosti <strong>".$_FILES['soubor']['size']."</strong> bajtu"; echo " byl na serveru ulozen pod docasnym nazevem <strong>".$_FILES['soubor']['tmp_name']."</strong>"; echo " a nasledne zpracovan.<br /><br />"; } ftp_close($conn_id); } |
||
holi Profil |
#2 · Zasláno: 16. 1. 2011, 17:20:53 · Upravil/a: holi
Myslím si, že ti to nebere hned první podmínku a to true, zkus si to dát přes isset nebo empty, dále ve formuláři nemusíč dávat prázný action, pokud ve formuláři není provádí se automaticky lokálně a nakonec pokud máš upload zabezpečený heslem nevím důvod místo postu využít GET.
<form method="post" name="nahrani" enctype="multipart/form-data"> <input type="file" name="soubor" id="soubor" /> <input type="submit" name="nahrat" value="Nahrej!"/> </form> if (!empty($_POST["nahrat"])) { if (!file_exists($_FILES['soubor']['tmp_name'])) die ("Žádný soubor jste neuploadoval"); $conn_id = ftp_connect('********'); if (!$login_result = ftp_login($conn_id, '********', '******')) { die('Pripojeni k FTP serveru se nezdarilo'); } $local_file = $_FILES['file']['tmp_name']; $remote_file = $_FILES['file']['name']; if (!ftp_put($conn_id, $remote_file, $local_file, FTP_BINARY)) { die('Prenos souboru se nezdaril'); } else { echo "Soubor <strong>".$_FILES['soubor']['name']."</strong> z Vaseho PC"; echo " typu <strong>".$_FILES['soubor']['type']."</strong>"; echo " o velikosti <strong>".$_FILES['soubor']['size']."</strong> bajtu"; echo " byl na serveru ulozen pod docasnym nazevem <strong>".$_FILES['soubor']['tmp_name']."</strong>"; echo " a nasledne zpracovan.<br /><br />"; } ftp_close($conn_id); } Pokud se pletu tak se omlouvám stímto způsobem uploadu moc zkušeností nemám. |
||
NejakyTom Profil |
#3 · Zasláno: 16. 1. 2011, 17:29:14
elegantnejsi reseni:
<?php ... if (isset($_POST["nahrat"])){ ... |
||
kozusnik.jan Profil * |
#4 · Zasláno: 16. 1. 2011, 17:58:39
Pořád mi to vypisuje, že jsem žádný soubor neuplodoval :-(. Nevím, co s tím udělat
|
||
kozusnik.jan Profil * |
#5 · Zasláno: 16. 1. 2011, 18:01:35
Když to nahraji na web, tak mi to po stisknutí tlačítka pro nahrání souboru napíše, že se přenos nezdařil
|
||
NejakyTom Profil |
#6 · Zasláno: 16. 1. 2011, 18:02:43
Tak to bude spise chyba nebo nevyhovujici nastaveni na hostingu.
Me script v pohode pusti dal k pripojeni na ftp. |
||
kozusnik.jan Profil * |
#7 · Zasláno: 16. 1. 2011, 18:21:21
Tak už to jede
Akorát nevím, jak to udělat, ať se mi soubory nahrávají do konkrétní složky. Mohli byste poradit? |
||
holi Profil |
#8 · Zasláno: 16. 1. 2011, 18:22:10
přoč vůbec nepoužiješ funkci move_uploaded_file() ?
|
||
NejakyTom Profil |
#9 · Zasláno: 16. 1. 2011, 18:24:20
uprav promennou $remote_file
napr: $remote_file = "/obrazky/".$_FILES['file']['name']; |
||
holi Profil |
#10 · Zasláno: 16. 1. 2011, 18:25:34
<?php $cesta = "do/tramtarie"; } //KONTROLA FORMÁTU $kontrola = Array ('png', 'jpg', 'jpeg'); //ZJIŠTĚNÍ KONCOVKY $path = PathInfo($_FILES['File']['name']); //PODMINKA S POROVNANÍM KONCOVKY if (!In_Array(StrToLower($path['extension']), $kontrola)) { echo "uploadovaný soubor není obrazek" exit; } //UPLOAD OBRÁZKU $Name = $_FILES['File']['name']; Move_Uploaded_File($_FILES['File']['tmp_name'], "$cesta/$Name"); ?> |
||
NejakyTom Profil |
#11 · Zasláno: 16. 1. 2011, 18:28:27
no tady jde o ten FTP prenos
|
||
holi Profil |
#12 · Zasláno: 16. 1. 2011, 18:31:12
Aha tak to jsem moc nepobral :D to se omlouvám.
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
0