Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Darker Profil |
#1 · Zasláno: 19. 1. 2011, 13:00:29 · Upravil/a: Darker
Mám vytvořené obrázkz jednotek (do strategie). Aby se poznalo, komu patří, mají některé pixely fialové a cyklem je nahrazuji za barvu hráče. Nevím proč, ale u následujícího obrázku se nahradí jen pixely nahoře.
![]() K identifikaci barvy jsem použilkrásný příklad z PHP.net: $im = imagecreatefrompng("php.png"); $rgb = imagecolorat($im, 10, 15); $r = ($rgb >> 16) & 0xFF; $g = ($rgb >> 8) & 0xFF; $b = $rgb & 0xFF; var_dump($r, $g, $b); Když jsem si dal hodnoty takhle vypisovat, byly vždy dvě první nula, a třetí obsahovala index barvy (toho jsem si všiml jen náhodou, protože irfan ty indexy ukazuje) Takže kontrola vypadá takto: for($i=0;$i<$height;$i++) { for($j=0;$j<$width;$j++){ $rgb = imagecolorat($im, $i, $j); $r = ($rgb >> 16) & 0xFF; $g = ($rgb >> 8) & 0xFF; $b = $rgb & 0xFF; if((int)$b==173)imagesetpixel($im, $i, $j,$p_color); } } Tohle chodí. Tohle ne. Barev je celkem 5 ($_GET["p"]) |
||
Chamurappi Profil |
#2 · Zasláno: 19. 1. 2011, 13:22:09
Reaguji na darkera:
„kontrola vypadá takto“ Máš tam v cyklech prohozenou šířku a výšku. Toho zerglinga celého úspěšně přebarvíš proto, že je čtvercový. Mimochodem, stejně je to divné, že by ta zvířátka měla v bitvě rozeznávat příslušnost k týmu podle barvy. Přírodně přirozenější by bylo využít zápach. Ale na to nejsou v PHP funkce :-) |
||
Darker Profil |
#3 · Zasláno: 19. 1. 2011, 18:18:40 · Upravil/a: Darker
:) děkuju.
Grafické znázornění zápachu... Jako v AVP :) |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0