Autor Zpráva
slehacka_a_pivo
Profil *
Když používám:
<?php
mysql_query("SET character_set_client=utf8");
mysql_query("SET character_set_connection=utf8");
mysql_query("SET character_set_results=utf8");
?>
vypíše se mi tohle:

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'www-data'@'localhost' (using password: NO) in /home/www/totalweb.cz/www/xxx/aplikace.php on line 66

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/www/totalweb.cz/www/xxx/aplikace.php on line 66,

nevíte proč?
slehacka_a_pivo
Profil *
Jinak na mém localhostu v PC to funguje bez chyby...
Alphard
Profil
O kódování nejde. Problém je s připojením k databázi. Četl jste tu hlášku vůbec?
slehacka_a_pivo
Profil *
Jenže vše ostatní funguje... Zkoušel jsem to i přemístit na různá místa a ne... na localhost to jede bez chyby...
slehacka_a_pivo
Profil *
Tak jsem to pozměnil na :

mysql_query($spojeni, "SET character_set_client=utf8");
mysql_query($spojeni, "SET character_set_connection=utf8");
mysql_query($spojeni, "SET character_set_results=utf8");

a vrací se mi zase tohle:
mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/www/totalweb.cz/www/xxx/aplikace.php on line 66

Tak teď už fakt nevím....
slehacka_a_pivo
Profil *
Ne, že bych netušil co je to za chybu, ale jak z ní ven...
__construct
Profil
slehacka_a_pivo:
Tebe tam chýba
$spojeni = mysql_connect('localhost', 'uzivatel', 'heslo');
Okrem to znaková sada sa po novom nastavuje takto:
mysql_set_charset('utf8');
slehacka_a_pivo
Profil *
Tohle nefunguje..

.$spojeni = mysqli_connect
($db1, $db2, $db3);
mysql_set_charset($spojeni, 'utf8');
__construct
Profil
slehacka_a_pivo:
Chybové hlášky Ti ukazujú, že sa nepripojil skript k db. Takže si asi zadal zlé meno/heslo - predpokladám, že na localhoste nemáš vytvoreného toho istého užívateľa ako na hostingu.
slehacka_a_pivo
Profil *
Ano stejné oprávnění a hlavně tam vše funguje. Na doméně mi taky funguje vše, jen utf ne. Jsem normálně připojený....

Nyní toto:

Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/www/totalweb.cz/www/ninsys/aplikace.php on line 69
__construct
Profil
slehacka_a_pivo:
Miešaš dokopy mysqli a mysql?

Warning: …
Máš problém s angličtinou? Chybová hláška Ti vraví, že metoda/funkcia mysqli_fetch_array() potrebuje ako prvý parameter result set (výsledok dotazu na db) ale dostalo hodnotu boolean - pravdepodobne FALSE čo znamená, že dotaz na DB zlyhal.
slehacka_a_pivo: Počkaj pohľadám vešteckú guľu…
↓↓Tori: Som si vôbec nevšimol, že má zlé poradie parametrov - nejak som tomu nevenoval pozornosť, keď tvrdil, že na localhoste mu to funguje
slehacka_a_pivo
Profil *
A jak má teda ten dotaz vypadat...?
Tori
Profil
slehacka_a_pivo:
Ad [#5] a [#8]: Chybová hláška mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/www/totalweb.cz/www/xxx/aplikace.php on line 66 znamená, že máte přeházené parametry ve funkcích mysql_query() a mysql_set_charset():
1. parametr je dotaz, resp.znaková sada,
2. (nepovinný) param. je identifikátor spojení, teda u vás $spojeni.
Nepodíval jste se na ty odkazy do manuálu, co vám poslal __construct?
slehacka_a_pivo
Profil *
Mi z toho nic nefunguje... :-(
slehacka_a_pivo
Profil *
Už jsem to vyřešil, stačilo napsat mysql"i" a je po problému

<?php
mysql_query("SET character_set_client=utf8");
mysql_query("SET character_set_connection=utf8");
mysql_query("SET character_set_results=utf8");
?>

<?php
mysqli_query("SET character_set_client=utf8");
mysqli_query("SET character_set_connection=utf8");
mysqli_query("SET character_set_results=utf8");
?>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0