Autor Zpráva
W4RDON
Profil
Dobrý den mám kod na strankovani ale nefunguje tak jak ma pokazde se me zobrazi na jakekoliv strance stejne clanky a na víc bych tam mel mit 5 stranek a mam jich 7.Prosim v cem je chyba už dlouho se tim zabyvam porad nevim.Díky moc.....
<?php
/*kolik je clanku*/
$publikovano_clanku = 25;

/*klik jich chceme na stranku*/
$clanku_na_stranku = 5;

/*vypocet pro zobrazeni pozadovaneho mnozstvi clanku*/
$publikovat_clanku = $publikovano_clanku - $clanku_na_stranku--;


if(!isset($zobrazit)){

/*vypsani clanku*/
for($i = $publikovano_clanku; $i >= $publikovat_clanku; $i--){
echo "Clanek: $i<br />";
}
}

/*vypis clanku pri pouziti strankovani */
else{

/*vypocet pro zobrazeni dalsich clanku*/
$publikovano_clanku_strankovani = $publikovano_clanku - $zobrazit;
$publikovat_clanku = $publikovano_clanku_strankovani - $clanku_na_stranku++;

/*vypis*/
for($i = $publikovano_clanku_strankovani; $i >= $publikovat_clanku; $i--){
echo "Clanek: $i<br />";
}
}

/*zobrazeni strankovani*/
if($publikovano_clanku > $clanku_na_stranku){

/* text strankovani  */
echo "<br />Strankovani<br />";

/*vypocet strankovani*/
$strankovani = $publikovano_clanku / $clanku_na_stranku;
$strankovani_po_zaokrouhleni =  ceil($strankovani);


/*zobrazeni poctu stranek s odkazy*/

/*vypis odkazu s promenymi*/
for($i = 1; $i <= $strankovani_po_zaokrouhleni; $i++){
$zobrazit = $clanku_na_stranku * $x++;

/*odkaz na dalsi stranku*/
echo " <a href=\"strankovani.php?zobrazit=$zobrazit\">$i</a> |";
}
}
?>
AM_
Profil
Psal jsi ten kód ty? pokud ano, mohl bys upřesnit, která přesně část kódu se nechová, jak má.
Vůbec nikde nevidím, kde taháš články (z DB?) a kde je zobrazuješ, tam bude zakopané jádro pudla.
Radek Cvek
Profil
Zvláštní je, že stránka se předává pomocí url, ale v kódu nikde nevidím $_GET["zobrazit"] - proto je asi stále stejná stránka.
AM_
Profil
[#3] Radek Cvek
to není zvláštní, to jen smrdí register_globals - doporučuji vygooglit co to je a přestat používat.
W4RDON
Profil
omlouvam se za ten nesmyl, už mám funkcni strankovani ale nefunguje tak jak má pokazde mi zobrazi vsechny fotky misto 2 na jedne strance kde je prosim chyba.
<?php
$slozka = "./obrazky/"; //zvolíme složku ze které chceme vypsat soubory
$nahled = "nahledy"; //název složky pro miniatury
$vypis = opendir($slozka); //otevře složku
$celkem = '0'; //začátek počtu fotek

$spolu = count($celkem);
$pocet = 1;
$od = (isset($_GET['od']) && $_GET['od'] < $spolu) ? (int)$_GET['od'] : 0;

while (false!==($file = readdir($vypis))) //načtou se soubory
{ 
    if($file!="."&&$file!=".."&&!is_dir($file)&&$file!=$nahled) //preohledáme složku...
    { 
     $celkem++; //...sečtem počet fotek...
      for($i = $od; $i < $od + $pocet && $i < $spolu; $i++) {
     if (file_exists($slozka.$nahled.'/'.$file))
            { //pokud existuje náhled tak ho zobrazíme...
                echo "<a href=\"obrazky/".$file."\" ><img src=\"obrazky/nahledy/".$file."\" alt=\"".$file."\"> </a>   \n";
            }//pokud neexistuje tak ho vytvoříme...
                else echo "<a href=\"obrazky/".$file."\" ><img src=\"thumb.php?nazev=".$file."\" alt=\"".$file."\"> </a>  \n";
     }  } 
}     echo '<br>Celkem fotek v galerii: '.$celkem; // vypíšeme počet fotek v halerii...
for($i = 0; $i < $spolu; $i += $pocet)
echo '<a href="?od=' . $i . '">' . ($i / $pocet + 1) . '</a> | ';
closedir($vypis); //zavřeme složku
?>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: