Autor Zpráva
Amatér01
Profil *
Zdravím, zkopíroval jsem tento kód z této stránky a snažil jsem se to pustit v Apache i na webzdarma. Ale po kliknutí na Submit mi to hodí, že ta stránka neexistuje. Nevíte co je za problém?

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>Diskuse</title>
</head>
<body>
<?
$zprava = $_POST['zprava'];

if ($zprava!=""){ //provede se pokud není prázdná zpráva
$celek="<p>$zprava</p>";
$soubor = fopen ('data.inc','a');//otevře soubor pro doplňování
fwrite ($soubor, $celek);//zapíše zprávu
fclose ($soubor); //zavře soubor
}
?>
<h1>Diskuse</h1>
<?include "data.inc"; ?>
<h2>Přidání zprávy</h2>
<form action="diskuse.php" method="post">
Zpráva: <input type="text" name="zprava"> <input type="submit" value="odeslat">
</form>
</body>
</html>
AM_
Profil
a jmenuje se ten soubor diskuse.php?
xmark
Profil
Existuje soubor diskuse.php? Resp. jmenuje se tak tento soubor?
Amatér01
Profil *
Jmenuje. Ale píše mi to "Warning: Failed opening 'data.inc' for inclusion (include_path='.;c:\apache\php\pear') in c:\apache\htdocs\septimabx\diskuze.php on line 18"
xmark
Profil
Existuje soubor data.inc? Rozumíš té hlášce?
Amatér01
Profil *
Po odeslání mi to píše, že ta stránka neexistuje

http://septimab.wz.cz/diskuze.php

popripade Odkaz
xmark
Profil
Amatér01:
Existují taková dvě písmena, jedno je S, druhé je Z, znáš?
Amatér01
Profil *
Panebože...

Díky moc. Až tě potkám, koupím ti čokoládu.
Amatér01
Profil *
Ještě něco. Když to zapisuje do toho data.inc, každy další příspěvek se zapisuje za ten předchozí. Nešlo by to nějakým kouskem kódu obrátit? Tudiž by nahoře (v data.inc) byly ty nejnovější a šlo by to dolů k nejstarším. Díky.
xmark
Profil
1. Načíst obsah soboru: file_get_contents
2. Přilepit před něj nový obsah
3. Uložit obsah soboru: file_put_contents

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0