Autor Zpráva
EMP
Profil
$slozka1 = opendir("foto/");
$ignoruj1 = "trida.php";
while ($soubor1 = readdir($slozka1)) {
  if ($soubor1 != "." && $soubor1 != ".." && $soubor1 != $ignoruj1) {
    echo '<a href="trida.php?trida='.$soubor1.'">'.$soubor1.'</a><br>'; //vypíše všechny složky

      if ($_GET['trida']==$soubor1) { //pokud se $trida rovná nějaké složce, vypíše soubory s té složky (problematická proměnná)
      $slozka = opendir('foto/'.$soubor1.'/');
      $ignoruj = 'trida.php';
      while ($soubor = readdir($slozka)){
        if($soubor!='.' && $soubor!='..' && $soubor!=$ignoruj){
          $filename = 'foto/'.$soubor1.'/'.$soubor;
          list($bezpripony, $pripona) = explode('.', $soubor);
          echo 'Název souboru: <a href="foto/'.$soubor1.'/'.$soubor.'">'.$bezpripony.'</a>; velikost: '.substr(filesize($filename), 0, -3).'kB; přípona: '.$pripona.'<br>';
        }
      }
    }
  }
}


Nevíte někdo, proč mi nefunguje $_GET['trida']==$soubor1?
Díky za rady
Radek Cvek
Profil
není tam diakritika nebo mezera - to by se mělo v url změnit
EMP
Profil
Radek Cvek:
Myslíš v názvu složky? Ne, nikde žádná mezera nebo diakritika není.
Jen bych potřeboval nějak přepsat tu podmínku...
Radek Cvek
Profil
Já jsem si to zkusil a když kliknu na adresář, tak se mi obsah vypíše, takže nevím, kde má být ta chyba.
EMP
Profil
Radek Cvek:
No jasně... díky... já jsem to všechno měl ještě pod podmínkou...
Tori
Profil
EMP:
Koukněte se do manuálu k funkci readdir, jak se má správně psát ta podmínka ve while (řádky 3 a 10) - tohle vám může zlobit u některých názvů složek/souborů.

Jen bych potřeboval nějak přepsat tu podmínku...“ - jak? Nenapsal jste, čeho konkrétně chcete dosáhnout (jiný název, jiná podmínka,....?). Taky nijak neověřujete, jestli ten název, který dostanete v $_GET['trida'] je vůbec název složky.
edit: ↓ nevšimla jsem si, že jste to vyřešil dřív, než jsem odepsala.
EMP
Profil
Tori:
Taky nijak neověřujete, jestli ten název, který dostanete v $_GET['trida'] je vůbec název složky.
To ani nepotřebuji, protože uživatel má možnost zde pouze vytvořit složku... a já nemám zapotřebí tam zbytečně kopírovat soubory...

Tori:
Jen bych potřeboval nějak přepsat tu podmínku
-> EMP: „No jasně... díky... já jsem to všechno měl ještě pod podmínkou...
pokud vím, tak už nic přepisovat nepotřebuji:-)

Ale díky za rady:-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: