Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Spectator Profil |
#1 · Zasláno: 26. 1. 2011, 23:03:28 · Upravil/a: Spectator
Jakým způsobem se includují soubory v tomto případě:
soubory: index.php /moduly/profil/profil.php /moduly/profil/profil_funkce.php v souboru index.php je include "/moduly/profil/profil.php", což funguje. Dále potřebuji, abych oddělil index.php od souboru /moduly/profil/profil_funkce.php (tím myslím to, aby při přenesení adresáře profil stačilo includovat pouze soubor profil.php) tak, že se soubor /moduly/profil/profil_funkce.php bude načítat ze souboru /moduly/profil/profil.php Prosím za objasnění, nedaří se mi soubor s funkcemi nijak includovat. Děkuji |
||
Alphard Profil |
#2 · Zasláno: 27. 1. 2011, 00:04:16
Spectator:
Vzhledem k tomu, že všude jdete od rootu, by se němělo nic změnit. Máte něco konkrétního, co nefunguje podle vašich představ? Podívejte se na http://latrine.dgx.cz/php-triky-include-require-a-cesty |
||
Spectator Profil |
#3 · Zasláno: 27. 1. 2011, 00:18:14
Alphard:
Zkouším tedy v souboru moduly/profil/profil.php zadat: require_once dirname(__FILE__) . '/moduly/profil/profil_funkce.php'; a nedaří se mi to nadále. absolutní cesta k souboru je: /home/abcd_cz/public_html/webovka/moduly/profil/profil_funkce.php |
||
Spectator Profil |
#4 · Zasláno: 27. 1. 2011, 00:23:11
Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/home1/abcd_cz/public_html/webovka/moduly/profil/moduly/profil/profil_funkce.php' (include_path='.:/usr/share/php5:/usr/share/php') in /home/home1/abcd_cz/public_html/webovka/moduly/profil/profil.php on line 3
|
||
Alphard Profil |
#5 · Zasláno: 27. 1. 2011, 00:29:04 · Upravil/a: Alphard
Buď se držte těch absolutních cest, tedy do indexu dejte třeba
define('WWW_DIR', dirname(__FILE__)); require_once WWW_DIR. '/moduly/profil/profil_funkce.php'; Nebo to vemte přes relativní (navzdory odkázanému článku). Zřejmě include "./moduly/profil/profil_funkce.php"; |
||
Spectator Profil |
#6 · Zasláno: 27. 1. 2011, 00:32:11
pokud si to nechám vypsat:
home/home1/abcd_cz/public_html/webovka/moduly/profil/moduly/profil/profil_funkce.php což koukám je chybné, takže jsem jsem oříznul /moduly/profil a pak je cesta ok home/home1/abcd_cz/public_html/webovka/moduly/profil/profil_funkce.php ovšem bez úspěchu. Neozumim tomu. V onom includovaném souboru nemůže být chyba, je tam pouze echo 1; |
||
TomášK Profil |
#7 · Zasláno: 27. 1. 2011, 00:56:08
Spectator:
Na začátku cest chybí lomítiko: /home/home1/... |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0