Autor Zpráva
virgo86
Profil
Zdravím mám problém s generovaním obrázku. používám příklad s knihy a vyhodí se mí hláška:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\web\prog\Apache2.2\htdocs\teb\fce_admin.php:17) in C:\web\prog\Apache2.2\htdocs\teb\admin.php on line 45

Místo obrázku mám nesmyslné znaky.

Z chybové hlášky je mi jasné že začne načtení hlavičky již v souboru fce... ale i když tu hlavičku vymažu nezobrazí se obrázek.
script pro generovaní obrazku:
require_once('fce_admin.php');
//proměnná page určí jaká stránka se zobrazí
titulek($page);
$vyska = 200;
 $sirka = 200;
 $im = ImageCreateTrueColor($sirka, $vyska);
 $bila = ImageColorAllocate ($im, 255, 255, 255);
 $modra = ImageColorAllocate ($im, 0, 0, 64);
 
 ImageFill($im, 0, 0, $modra);
  ImageLine($im, 0, 0, $sirka, $vyska, $bila);
   ImageString($im, 4, 50, 150, 'zisk', $bila);
   Header('Content-type: image/png');
   ImagePng ($im);
   ImageDestroy($im);


funkce titulek();

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN">';
<html>              
  <head>                                             
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">                        
    <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">;    
    <LINK rel="shortcut icon" href="favicon.ico">    
    <link rel="stylesheet"  type="text/css"        href="admin.css">                    
    <title>administrace                     
    </title>                        
  </head>   
  <body> 


Hlavní můj cíl je vytvořit graf ze zjištěných údajů z databáze. Ale chci to pochopit a tak začitam od počátku. tedy nakreslit jednoduchý obrázek
virgo86
Profil
DODATEK: teď jsem to zkoušel uplně samotně v souboru :
<?php
$vyska = 200;
 $sirka = 200;
 $im = ImageCreateTrueColor($sirka, $vyska);
 $bila = ImageColorAllocate ($im, 255, 255, 255);
 $modra = ImageColorAllocate ($im, 0, 0, 64);
 
 ImageFill($im, 0, 0, $modra);
  ImageLine($im, 0, 0, $sirka, $vyska, $bila);
   ImageString($im, 4, 50, 150, 'zisk', $bila);
   Header('Content-type: image/png');
   ImagePng ($im);
   ImageDestroy($im);
   
?>
bez volaní souboru s funkcemi a funguje mi to.

Takže otázka jinak...Jak tedy udělat stránku kde budu mít jak content="text/html tak i Content-type: image/png
sajgon
Profil *
Možná pomůže zdejší FAQ: http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=9&topic=2111
v provním topicu je o tvé chybě zmínka ;-)
virgo86
Profil
sajgon:
Možná pomůže zdejší FAQ
bohužel to už jsem zjitil. a co druhá otázka?
AM_
Profil
virgo86:
Jak tedy udělat stránku kde budu mít jak content="text/html tak i Content-type: image/png
tak to nejde.
HTML stránka je vždy HTML, vygenerovaný obrázek se vloží takto:
<img src="graf.php" alt="">
virgo86
Profil
AM:
Rozumím obrázek vytvořím pouze na pozadí uložím na server a posleze načtu tagem img..jak jednoduché řešení:) jdu to zkoušet.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: