Autor Zpráva
Pavel Vodnář
Profil *
Dobrý den, potřeboval by jsem poradit jakým způsobem se dá zjistit zda se daný soubor se stejným jménem nachází v adresáři? Děkuji Vám
xmark
Profil
http://cz.php.net/manual/en/function.file-exists.php
Darker
Profil
Pane Vodnáři, zkuste někdy taky Google prosím. Za celou diskusi Vám děkuji.
Pavel Vodnář
Profil *
Pokoušel sem se dát do kupy toto:


<?php

  if (isset($_FILES["fupload"]["name"]))  


{ 


  if ((is_uploaded_file($_FILES["fupload"]["tmp_name"])) && ( $_FILES['fupload']['type']=="image/jpeg" ))
               { 
               $name = $_FILES["fupload"]["name"]; 



		$filename = $_FILES["fupload"]["name"];

		if ( file_exists ( $filename )) {
		echo "Soubor existuje" ;
		} else {
		echo "soubor neexistuje" ;
	}

               if (@move_uploaded_file($_FILES["fupload"]["tmp_name"], "./images/$name"))  
	{
                 echo 'Soubor '.$name.' byl úspěšně nahrán';

	}



                 else {echo 'Nastala chyba'; }
               }  
		else {echo "Obrázek musí být typu .jpg, .jpeg";
		echo $_FILES['fupload']['type'];
		echo $_FILES["fupload"]["name"]; 
             
	}

}

?>


Ale nevypíše mi to nic - pokouším se zjistit zda nahrávaný soubor už neexistuje, potřeboval by jsem poradit jestli jsem na správné cestě? Děkuji Vám
Tori
Profil
I kdybyste nahrál sto souborů se stejným názvem, napíše vám to "Soubor neexistuje" a přesto přepíše předchozí obrázek novým. Kontrolujete existenci souboru v jiné složce, než do které ho pak ukládáte.

Pro případné další rady (i ostatních) ohledně zajištění neopakujících se jmen souborů by mne zajímalo: nechal jste se inspirovat radami v předchozích tématech a ukládáte do databáze informace o obrázcích, anebo nepoužíváte DB a jen ukládáte obrázky do jedné složky?
Pavel Vodnář
Profil *
Tori:
Abych Vám řekl pravdu poměrně jsem se do toho zamotal - neprve by jsem potřeboval aby mi to ukládalo obrázky - a bylo ošetřené když uživatel vloží ten samý obrázek, php studuji - ale je to najednou tolik informací že se nedají zapamatovat... Přemýšlel sem nad tím uploadem obrázků a ještě mě napadá teoretická varianta jak by to možná šlo udělat - zjistit počet souboru v adresari images, a kazdy uploadly obrazek prejmenovat na pocet obrazku + 1 - pak snad docílím že nebude existovat ten samý soubor.

Následně jak se mi povede vytvořit kod ktery by takto pracoval, přidal by jsem do toho INSERT do DB s údaji o uložených obrázcích pro další práci s nimi.

Php studuji pro to se snažím vněm naučit přemýšlet - postup který mě napadá by mohl fungovat? - děkuji

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: