Autor Zpráva
BuGeR
Profil
Zdravím.
Chtěl jsem se zeptat, mám 1 soubor (např. clanky.php), z něho tahám nějaké data, jenže zobrazuju ho v různých adresách.
Např.
domena.cz/clanky.php?clanek_id=5
a
domena.cz/clanky.php?titulek=Testovaci_clanek
(je to jen smyšlené, pro představu..)
No, ale potřeboval bych tuto stránku identifikovat nějakým id (nebo kódem, nebo tak něco), abych mu mohl, v administraci nastavit nějaké prvky vzhledu přímo pro ten článek.
Přijde mi trošku zbytečně složité, nastavovat tyto prvky, přímo pro adresu toho souboru, takže bych tam chtěl vložit jen ten "jedinečný kód" stránky.
Ale nenapadá mě žádný způsob, jak tyto stránky rozpoznat, kromě jednotlivých id článků, problém je ale v tom, že se nejedná jen o články, ale o více stránek.
Napadá vás nějaký jinačí způsob, jak zjistit nějaký "jedinečný kód" pro jednotlivé stránky?
Snad jste mě pochopily, díky :-)
Darker
Profil
Totálně nechápu. Skus to podat formou leporela.
panther
Profil
BuGeR:
Napadá vás nějaký jinačí způsob, jak zjistit nějaký "jedinečný kód" pro jednotlivé stránky?
klidně můžeš používat nějaký alias typu ?titulek=nazev-clanku (bude se tvořit z názvu článku). Při zakládání nového článku kontroluj, zda tam už tento unikátní alias existuje. V případě že ano, buď mu přidej číselný index, nebo zadej jiný.

Další možností je to ID, např. ?clanek=15-nazev-clanku.


Možností je spousta, vyber si, jakou chceš.
BuGeR
Profil
Darker:
Potřeboval bych zjistit nějaký unikatní klíč jednotlivých stránek, ale ke každé stránce se dá přistupovat z více url, s tím kličem potom v administraci nastavím, které prvky by se měli ke vzhledu stránky zobrazit, a uložím je do DB, potom, když zavolám tu stránku, tak porovnám zda ten klíč je uložen v DB, a pokud jo, tak použiju nastavení vzhledu, které jsem si uložil. Chápeš? :-)

panther:
Jak jsem psal, nejedná se jen o články, ale o více souborů, a ne všechny používají proměnnou GET, a ne všechny jsou tahány z DB.
panther
Profil
BuGeR:
a ne všechny používají proměnnou GET
čím je tedy odlišuješ?

a ne všechny jsou tahány z DB.
pokud SELECT na DB vrátí 0 řádků, zkus, jestli existuje soubor daného jména. Nebo naopak.
BuGeR
Profil
panther:
Normalně je volám, např. soubor.php, nebo soubor.php?clanek=5, nebo /sekce/
Nemůžu to dělat přes název souboru, protože v některých souborech (jako např. ty články), je ten obsah relativní, a tahám ho z db (teda, jestli jsem tě dobře pochopil :)).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: