Autor Zpráva
puzzle
Profil
Zdravím Potřeboval bych správně nasměrovat .. když se přihlásím, aby to vytvořilo Session a potom když kliknu na nějakou stránku aby se tam zobrazil obsah, který chcu aby viděl jen ten, co se přihlásí, jak na to? Díky
zdenek
Profil
puzzle:

a co takhle:
session_register("admin");
header("location:admin.php");
}
else {
	header("Location:index.php");

}


a na další stránce by jsi měl:

session_start();
if(!session_is_registered(admin)){
header("location:index.php");
}


za to
session_register()
si můžeš dosadit co chceš. já to mam na admina.
Spectator
Profil
Místo session_register() bych začal používat superglobální pole $_SESSION[], je to modernější a i bezpečnější.
zdenek
Profil
Spectator:

asi máš pravdu. já mám tento způsoub už dlouho a pořád funguje, takže ho asi nebudu měnit, ale puzzle si to udělej podle Spectator
Alphard
Profil
session_register() je zavrženo. Nepoužívat.

puzzle:
Viděl jste řešení ve FAQ?
puzzle
Profil
Jo to FAQ jsem videl, ale nechápu to vůbec.. Tady tento systém od zdenek je v pohodě a funguje, nevím jak to bylo mysleno s tám $_SESSION to mě nefungovalo nevim proč..
Akorád mám jeden problém, že při přihlášení a odhlášení musím udělal všechno dvakrát jinak to nefachá
Spectator
Profil
Při loginu
session_start();
$_SESSION['nazevPolozky1'] = hodnotaPolozky1; 
$_SESSION['nazevPolozky2'] = hodnotaPolozky2; 
$_SESSION['nazevPolozky3'] = hodnotaPolozky3; 


na další stránce např:

session_start();
if(isset($_SESSION['nazevPolozky1'])){
  //cokoliv - například ověření, že v $_SESSION['nazevPolozky1'] je to co tam má být a podobně. 
  // + kód zobrazený přihlášenému
}
// ostatní veřejný kód


při odhlašování
session_start();
session_unset();
session_destroy();

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: