Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ota Profil * |
#1 · Zasláno: 6. 2. 2011, 12:59:24
Dobrý den, uz pár dnů řeším zapeklitý ořísek a potřeboval bych menší radu, nebo spíš nasměrování správným směrem.
Do Excelu importuju data pomocí php z databáze. Data mám rozdělené na povinné údaje a nepovinné údaje. Příklad ( A1=> buňka v excelu ): //povinné údaje (A1)Jméno: $jmeno(B1) (A2)Přijmení: $prijmeni(B2) // nepovinné údaje (A3)Telefon: $telefon(B3) (A4)Email: $email(B4) Nepovinné údaje mám ošetřeny podmínkou, díky které se nevyplněný údaje nezobrazí. To znamena, že pokud uživatel nevyplní třeba telefon vypíše se jen: //povinné údaje (A1)Jméno: $jmeno(B1) (A2)Přijmení: $prijmeni(B2) // nepovinné údaje prázdný řádek(A3)(B3) (A4)Email: $email(B4) řesím to podmínkou: if ($telefon != ""){ echo "Telefon: $Telefon<br>"; } A teď právě příchází problém, se kterým bych potřeboval poradit. Vznikne tam volný řádek a já bych potřeboval "email" posunout o řádek výše - tedy do buněk A3,B3 . - jakým stylem to udělat aby tam ten prázdný řádek nebyl? Díky za rady |
||
Ota Profil * |
#2 · Zasláno: 6. 2. 2011, 13:02:17
Ta podmínka je přeně takhle:
if ($web != ""){ $objPHPExcel->setActiveSheetIndex(0) ->setCellValue("A3", "Telefon:") ->setCellValue("B3", "$telefon"); } |
||
xmark Profil |
#3 · Zasláno: 6. 2. 2011, 13:03:36
Jestli ten soubor vytváříš a je prázdný, tak počítej řádky a při každém výstupu inkrementuj.
Jestli ten soubor už existuje a ty ho přepisuješ, bude to horší. |
||
Ota Profil * |
#4 · Zasláno: 6. 2. 2011, 13:08:52
ten soubor vytvářím zcela nový. "inkrementuj" - můžeš to prosím vysvětlit podrobněji? Předpokládám, že je to asi něco jako, že se vytvoří počítadlo a při každé splněné podmínce výstupu se přičte i++ ?
|
||
xmark Profil |
#5 · Zasláno: 6. 2. 2011, 13:12:52
Ota:
„že se vytvoří počítadlo a při každé splněné podmínce výstupu se přičte i++ ?“ Přesně tak. |
||
Ota Profil * |
#6 · Zasláno: 6. 2. 2011, 13:19:20
Můžu tě ještě poprosit o navedení správným směrem? Jsem na úrovni, že si kód upravím, ale napsat ho z hlavy, aby byl použitelný bohužel nedokážu.
$pocitadlo = "3"; if ($telefon != ""){ $objPHPExcel->setActiveSheetIndex(0) ->setCellValue("A3", "Telefon:") ->setCellValue("B3", "$telefon"); i++; } if ($email != ""){ $objPHPExcel->setActiveSheetIndex(0) ->setCellValue("A3", "Email:") ->setCellValue("B3", "$email"); i++; } Jakým stylem to tam přesně zakomponovat? Moc děkuji. |
||
xmark Profil |
#7 · Zasláno: 6. 2. 2011, 13:24:53 · Upravil/a: xmark
$pocitadlo = 3; if ($telefon != ""){ $objPHPExcel->setActiveSheetIndex(0) ->setCellValue("A".$pocitadlo, "Telefon:") ->setCellValue("B".$pocitadlo, $telefon); $pocitadlo++; } $pocitadlo opraveno na číslo. Nerozumím tomu, proč se tolik lidí snaží používat ve vyloženě číselných proměnných string. Druhý dodatek: setActiveSheetIndex(0) určitě není třeba provádět při každém řádku opakovaně. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0