Autor Zpráva
Pesulap
Profil
Ahoj,
mám databázi klientů o cca 6500 klientů.

Dříve jsem posílal newslettery pomocí
$dotaz=mysql_query("Vyber email");
while($e=mysql_fetch_array($dotaz)){
hlavicky a funkce mail();
}


Jenže mě to vzalo tak 200emailů a pak mi to seřvalo že je něco s překročením časového limitu nebo co... Prostě jsem si přidal nahoru do mysql_query LIMIT 0,200 a pak jsem to měnil na 200,200 a 400,200 atd... Mnou ale to už teď nechci. Zavedl jsem si php_mailer a budu to posílat přes SMTP googlu, kde také mám účet.

Ted se chci zeptat na dvě věci 1. Když udělám opět ten while cyklus, bude to stíhat odesílat? nebo víte co s tím je ? chci aby se to odesílalo klidně hodinu , ale aby to odeslalo všem.

Kolik emailových adres můžu mít v jednom emailu?


Děkuji
xmark
Profil
Pesulap:
Problém nejspíš není v počtu mailů, ale v timeoutu php. Doporučil bych využít cron a odbavovat to postupně, třeba každých 5 minut stovku.
xmark
Profil
Pesulap:
Kolik emailových adres můžu mít v jednom emailu?
Až teď jsem si všiml ... neposíláš to náhodou jako jeden mail s 6500 adresáty, že ne?
Pesulap
Profil
Mno jo ale přemýšlím jak to zrealizovat a to si budu muset nějak do databáze uložit kde jsem minule skončil. že ? nebo jde to jinak ?

Až teď jsem si všiml ... neposíláš to náhodou jako jeden mail s 6500 adresáty, že ne?
NN neposílám...

A ještě jedna věc .. co když mám v excelu v cvs formátu třeba 10 000 emailů, to si je pak budu muset vložit do databáze že ?
xmark
Profil
Řešil bych to tak, že bych měl extra tabulku pro adresy k odeslání. Tam bych zkopíroval všechny adresy, které máš někde ve "stabilní" tabulce. A po každém úspěšném odeslání na jednu adresu bych ji z té tabulky smazal. Ale věřím, že kdybych to tvořil, vymyslel bych úspornější řešení.
WMPopi
Profil
xmark:
Ale věřím, že kdybych to tvořil, vymyslel bych úspornější řešení.
Já bych si někam (třeba do souboru) uložil id/mail kde jsem skončil a odtud pak pokračoval..
hary28
Profil
Já to mám řešený tak že mám speciální tabulku kde mám emaily a pak v dalším sloupci pouze měním hodnotu z 0 na 1 když bych email na tuto adresu odeslán.
WMPopi
Profil
hary28:
pravda, takhle to bude asi nejvhodnější :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: