Autor Zpráva
moom
Profil
Dobrý den, mám prosím dotaz. Jsem začátečník v PHP a zkouším si pro radost
vytvořit formulář, pomocí kterého bych si generoval DIV kód (jako text) pro galerii.
Konkrétně umístění Názvu lokality na tři místa v připraveném DIVu.

Po vyplnění formuláře (zadání lokality) bych si vybral vygenerovaný kód
a pomocí CTRL+C a CTRL+V vložil do stránky. Jenom teď netuším jak
udělat aby mně text u echa generoval kód jako text a ne jako zdrojový kód stránky.

Učím se PHP tak prosím mě nekamenujte nad logičností tohoto úkolu :)
ale zkouším si možnosti PHP a vymyslel si úlohu, kde nemusím třikrát
psát Lokalitu, ale jenom jednou a pak si zkopíruji čistý kód.

<?
$misto = $_POST['misto'];

echo '<div class="thumb"><a href="" rel="lightbox[galerie]" title="' ;
echo $misto;
echo '"><img width="260" height="195" src="" alt="Foto / ';
echo $misto;
echo '" /></a><h4>';
echo $misto;
echo '<span>Podnadpis</span></h4></div>';
?>


No pokud to bude fungovat, tak si ještě vytvořím políčka SELECT na Podnadpisy
a typ Lightbox galerie.

Prosím, prosím, nemáte radu :)
panther
Profil
moom:
S PHP tvůj problém mnoho nesouvisí, pokud dobře chápu, potřebuješ vypsat HTML kód a ne jej interpretovat… Znáš <xmp>?

Tedy, doufám, že jsem tě správně pochopil :-)
moom
Profil
Koukám, že tam mám blbě i uvozovky...
Jejda mane... No prostě jsem chtěl vytvořit formulář, kde
si zadám místo a ono mě to vygeneruje tento text
a místo MÍSTO bude pole formuláře:

<div class="thumb"> 
<a href="" rel="lightbox[galerie]" title="MÍSTO"> 
<img width="260" height="195" src="" alt="Foto / MÍSTO" /></a>
<h4>MÍSTO <span>PODNADPIS</span></h4>
</div>
moom
Profil
Jo jo, xmp by pomohlo, ale jak to doplnit do toho PHP?

Prosím, prosím...

Toto je nejlepší škola, když se učím na konkrétním příkladu :)
Ale omlouvám se pokud se to nehodí do místního fóra
Segi_L
Profil
Musel jsem to prečítať asi 4x a potom ešte raz aby som pochopil co chceš.

a podla toho čo som pochopil tak miesto
echo '<div class="thumb"><a href="" rel="lightbox[galerie]" title="' ;

musíš napísať.
echo htmlspecialchars('<div class="thumb"><a href="" rel="lightbox[galerie]" title="') ;

ked už sme v PHP sekci :-)

tak dúfam, že som to pochopil správne.
moom
Profil
Už to mám, takto by to asi šlo :)
<?
$misto = $_POST['misto'];

echo '<xmp><div class="thumb"><a href="" rel="lightbox[galerie]" title="</xmp>' ;
echo $misto;
echo '<xmp>"><img width="260" height="195" src="" alt="Foto / </xmp>';
echo $misto;
echo '<xmp>" /></a><h4></xmp>';
echo $misto;
echo '<xmp><span>Podnadpis</span></h4></div></xmp>';
?>
moom
Profil
Paráda :) Super, děkuju. Už to fachá. Mám nakonec toto:
<?
$misto = $_POST['misto'];

echo htmlspecialchars('<div class="thumb"><a href="" rel="lightbox[galerie]" title="') ;
echo $misto;
echo htmlspecialchars('"><img width="260" height="195" src="" alt="Foto / ');
echo $misto;
echo htmlspecialchars('" /></a><h4>');
echo $misto;
echo htmlspecialchars('<span>Podnadpis</span></h4></div>');
?>
moom
Profil
Segi_L:
Opět záchrana. Děkuji, moc. Inspiroval jsem se u emailového formuláře
u kterého jste mně moc a moc poradil a začal jsem si testovat a hrát trošku
s PHP. Jednoduché blbůstky. Místo práce nakonec celý den, zkouším možnosti.

Jenom koukám, že tady na jakpsatweb zobrazuje syntaxe, jako by ty uvozovky
na řádku 6 a 8 byly špatně... Ale funguje to :)
moom
Profil
Tak jsem přišel podle knížky na jednoduší zápis, pokud by to někdy někoho zajímalo :)
Vyměnil jsem apostrofy na uvozovky. Uvozovky ve výpisu jsem označil zpětným lomítkem
a doplnil proměnné rovnou do textu. Funguje to, ale jestli to je správně netuším :)

<?
$misto = $_POST['misto'];
$typ = $_POST['typ'];

echo htmlspecialchars("<div class=\"thumb\"><a href=\"images/$typ/\" rel=\"lightbox[galerie]\" 
title=\"$misto\"><img width=\"260\" height=\"195\" src=\"images/thumb/$typ/\" alt=\"Foto / $misto\"
 /></a><h4>$misto<span>Podnadpis</span></h4></div>");
?>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: