Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
vodys Profil * |
#1 · Zasláno: 16. 2. 2011, 21:00:50
Zdravím.
Nejspíš hodně amatérský dotaz, ale chci, aby se mi po kliknutí na obrázek zobrazil v tom okně - pokud možno bez aktualizace - vybraný text. Například Textarea - napíšu do ní něco, dám odeslat a hned se na té ploše, kde byla textarea ukáže - Váš dotaz byl odeslán.. Snad jsem to napsal dobře.. :) |
||
Taps Profil |
#2 · Zasláno: 16. 2. 2011, 21:15:08
vodys:
„Například Textarea - napíšu do ní něco, dám odeslat a hned se na té ploše, kde byla textarea ukáže - Váš dotaz byl odeslán..“ tak na to stačí podmínky if a else |
||
vodys Profil * |
#3 · Zasláno: 16. 2. 2011, 21:17:15
jasné, ale v tom potřebuju radu .. :/
úplně v tom plavu .. :( |
||
Taps Profil |
#4 · Zasláno: 16. 2. 2011, 21:24:40 · Upravil/a: Taps
vodys:
třeba takto <? $odeslano=0; if($_POST['odeslat']){ $id=$_SESSION['id']; $zapocet=($_POST['splneno']=='ano') ? 'ano' : 'ne'; $sql=mysql_query("insert into rs_zapocet values('$id','$zapocet')"); $odeslano=1; } if($odeslano==1){ echo'<h2 style="text-align:center">Data byla zapsána</h2><br><div style="text-align:center">Pro kontrolu si klikněte <a href="/seminarka/generuj_zapocty.php">zde</a></div><br>'; } else{ ?> <form method="POST" action="#"> Splněno:<input type="checkbox" value="ano" name="splneno" > ?> <input type="submit" name="odeslat" value="Uložit"> </form> <? } ?> |
||
snake.aas Profil * |
#5 · Zasláno: 17. 2. 2011, 10:26:44
pokud to chceš bez aktualizase stránky, tak k tomu se používá ajax... ale to už je trošku vyšší dívčí
|
||
Jack Finger Profil |
#6 · Zasláno: 17. 2. 2011, 14:27:11
vodys
Nebo bez AJAXu se dá vypsat "Ukládám data..." než se stránka odešle. Něco jako: <form action="ukladaci_stranka.php" method="post" onsubmit="document.getElementById("ukladani").style='display;'"> <button type="submit">Odeslat</button> <div id="ukladani" style="display:none;">Ukládám data...</div> </form> |
||
jenikkozak Profil |
#7 · Zasláno: 17. 2. 2011, 14:54:45
Jack Finger:
Jenomže by uživatel musel mít vážně pomalý upload, aby vůbec zjistil, že se mu na stránce něco vypsalo. vodys: > chci, aby se mi po kliknutí na obrázek zobrazil v tom okně - pokud možno bez aktualizace - vybraný text. > Například Textarea - napíšu do ní něco, dám odeslat a hned se na té ploše, kde byla textarea ukáže - Váš dotaz byl odeslán.. > Snad jsem to napsal dobře.. :) Asi bude lépe, když nám to vysvětlíš. „Vybraný text“, „obrázek“, „okno“, „plocha“, „textarea“, mně jde z toho hlava kolem. Dá se pod tím vymyslet všelicos. |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Jack Finger Profil |
#8 · Zasláno: 20. 2. 2011, 15:17:00 · Upravil/a: Jack Finger
jenikkozak
To by ses divil! U textu to asi k ničemu není, ale sám to takto využívám všude, kde nahrávám větší fotografie. Spousta lidí si totiž vůbec nevšimne, že se nahoře v lištičce motá kolečko a píše to "Nahrávám", tak jim to chci sdělit přímo na místě, kde by to čekali - na místě tlačítka 'Nahrát' ;) |
||
Časová prodleva: 7 měsíců
|
|||
Aaron135 Profil |
#9 · Zasláno: 4. 9. 2011, 10:32:44
vodys:
Mám tu pro tebe řešení: <script type="text/javascript"> function vypis_text(text){ doucment.getElementById('odpoved').innerHTML='Úspěšně odesláno!<br />Odeslaný text: '+text; } </script> <textarea id="textarea"></textarea><br /> <a href="#" id="tlacitko" onclick="vypis_text(document.getElementById('textarea').value);">Odeslat text</a> <br /> <p id="odpoved"></p> Místo odkazu si případně můžeš dosadit cokoliv(i tvůj zmíněný obrázek), ale je nutno zachovat událost onclick. Pokud si to představuješ jinak napiš sem své přesné představy. Text je možno poupravit. |
||
Časová prodleva: 6 měsíců
|
|||
Šéva Profil * |
#10 · Zasláno: 14. 3. 2012, 16:09:45
Zdravím,
měl bych dotaz na toto téma... mam formulář a chtěl bych buďo hnedko po odeslání formuláře nebo po kliknutí na tlačítko pro odeslání formuláře zobrazit v určitém místě text. Jde o upload souborů, kdyz budu uploadovat větší soubor, tak aby se vypala na určitém místě hláška typu "Soubor se nahrává..." a po úspěšném nahrání, aby ta hláška zase zmizela... PHP kod, kterým uploaduji soubory mám NAD formulářem, NE POD a výpis textu bych chtěl udělat ještě pod formulář... je to nějakým způsobem možné? zkoušel jsem něja poupravit výše zmíněný script,ale JS neovládám, tak mi to nějak nechodilo... díky za rady |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0