Autor Zpráva
H.V.
Profil *
Zdravím, potřeboval bych Vaše rady ohledně PHP include.

Chtěl bych, abych nemusel pořád vypisovat footer na každých stránkách, nebo jinou část webu, kde se často opakuje.

Hledal jsem na netu a našel jsem řešení:
<?php include "footerweb.php" ?>


Jenomže, když tenhle kód vložím do nějaké sekce na stránkách, tak musím v té stejné složce mít i soubor footerweb.php Takže jaký je pak moje výhoda? Když potom musím do všech složek vložit i soubor footerweb.php a zároveň to i editovat v každé složce? Zkoušel jsem zadat i úplnou adresu http://... pro ten soubor aby se to třeba mohlo načíst jen z jednoho footerweb.php, abych ten stejný soubor nemusel všude dávat. ale nefunguje to.
panther
Profil
H.V.:
__DIR__.
Případně můžeš měnit URL "ručně", tzn. o adresář výš include "../footerweb.php".
JAAkub
Profil
<?
   $path = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'];
   $path .= "footerweb.php";
   include_once($path);
?>


Tam, kde je footerweb.php zadaj cestu. Script bude vždy za štartovaciu zložku považovať / (root)
H.V.
Profil *
JAAkub:
ten script nefunguje...
zadal jsem tam jak celé url toho souboru, tak i bez, ale nefunguje
Radek9
Profil
H.V.:
Napiš sem prosím adresářovou strukturu.
H.V.
Profil *
Radek9:


umístění kodu na stranky:

 <!-- Footer -->

       <?
   $path = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'];
   $path = "http://tranceband.ic.cz/czech/footerweb.php";
   include_once($path);
?>


 <!-- Footer End -->



Obsah souboru footer:


        <div id="footer">
        
            <div class="footercontent">
                     <div class="odkazy"><h4><span>Odkazy</span></h4></div>
                      
                      <div class="odkazy2">
                  
              
              <a title="Tranceband na Bandzone" target="_blank" href="http://www.bandzone.cz/tranceband"><img height="50" width="160" src="/images/bandzone.png" alt="Tranceband on Bandzone"></a>
              
              &nbsp;&nbsp;<a title="Tranceband na Myspace" target="_blank" href="http://www.myspace.com/trancebandmusic"><img height="50" width="160" src="/images/myspace.png" alt="Tranceband on Myspace"></a>
               <br>
              &nbsp;&nbsp;<a title="Tranceband na T-Music" target="_blank" href="http://www.stage.cz/tranceband"><img height="50" width="160" src="/images/tmusic.png" alt="Tranceband on T-Music"></a>
              
              &nbsp;&nbsp;<a title="Oficiální Tranceband Youtube kanál" target="_blank" href="http://www.youtube.com/trancebandchannel"><img height="50" width="160" src="/images/youtube.png" alt="Tranceband on Youtube"></a>
              
              <script src="http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"></script><fb:like-box href="http://www.facebook.com/#!/pages/Tranceband-The-Official/345929309046" width="180" height="100" show_faces="false" stream="false" header="true"></fb:like-box>

              
              </div>


            
            
                  <div class="cara"></div> 
              <div class="partners">
              
              <h4><span>Partneři</span></h4>
              
              <a target="_blank" href="http://hosting.wedos.com/"><img height="35" src="/images/hosting_wedos.png" alt="Hosting Wedos"></a>
              
              &nbsp;&nbsp;<a target="_blank" href="http://renekohler.com/"><img height="40" src="/images/partner_rene_kohler.png" alt="Rene Köhler - Fotograf"></a>
              
              &nbsp;&nbsp;<a target="_blank" href="http://www.t-shock.eu/cs/"><img height="35" src="/images/t_shock.png" alt="Potisk triček"></a>
              
              &nbsp;&nbsp;<a target="_blank" href="http://www.mbank.cz/"><img height="40" src="/images/mbank.png" alt="M-Bank"></a>
       
              
              </div>

               
                


        
               <div class="paticka">
                <a href="http://www.tranceband.com" class="logo">
                <img height="25" src="/images/tb_mini_logo.gif" alt="TB logo">
                </a>
               &copy; Copyright 2011, Tranceband | Webmaster and designed by: H.V.
               <br>Tyto stránky nejsou podporované v starších prohlížečích Internet Explorer 6 <img alt="IE6" height="20" src="/images/ie6.png">
                </div>
                
                
                
                
                   
                <ul>
                    <li>
                    <a href="/czech/novinky/">NOVINKY</a>|</li>
                    
                    <li><a href="/czech/audio/">HUDBA</a>|</li>
                    
                    <li><a href="/czech/video/">VIDEO</a>|</li>
                    
                    <li><a href="/czech/koncerty/">TURNÉ</a>|</li>
                    
                    <li><a href="/czech/galerie/">GALERIE</a>|</li>
                    
                    <li><a href="/czech/kontakt/">KONTAKT</a>|</li>
                    
                    <li><a title="Czech Version" href="/czech/"><img height="20" src="/czech_intro_flag.png"></a><a title="English Version" href="/english/"><img height="20" src="/english_intro_flag.png"></a></li>
            </div>
        </div>

JAAkub
Profil
Nemôžeš tam dať http://www atď. Musíš zadať absolútnu cestu. Čiže len "czech/footerweb.php"
Radek9
Profil
H.V.:
Já tě prosil o adresářovou strukturu. Tzn. něco jako:
/
/footer.php
/slozka/
/slozka/soubor.php
…

JAAkub:
Čiže len "czech/footerweb.php"
To asi ne. Spíš by mělo fungovat "../footer.php", ale bez tý struktury vážně nevím.
Bejal
Profil *
Uvědom si, že PHP běží na straně serveru, tudíž pracuješ jako s lokálním adresářem, proto nemůžeš používat URL, ale cestu od kořenového adresáře.
Radek9
Profil
Bejal:
proto nemůžeš používat URL
Můžeš, ale musíš mít povoleno url_include, což je dneska trochu šílenost.
H.V.
Profil *
Radek9:
zde je adresář, kde je uloženo ten soubor: /czech/footerweb.php tímhle způsobem jsem tam taky zapsal tu adresu, ale nefunguje to.
H.V.
Profil *
Radek9:
určitě na to je nějaký způsob, třeba například u designu wordpressu: ve složce themes se vloží nějaký design s obsahem ruzných php souboru a přitom wordpresss to nasměruje ten design jako hlavní design webu.
Radek9
Profil
H.V.:
Jo, ale mně jde ještě o to, kde máš ty ostatní soubory (ty, do kterejch to includuješ).
H.V.
Profil *
Radek9:
hele v každé složce mám jenom index.php (základní soubor)

ted v adresáří, který jsem ti poslal: /czech/ je vloženo tenhle souborna patičku: footerweb.php

A ted' potřebuji tenhle soubor na patičku nasměrovat do všech složek a adresářu a všechny ty adresáře a složky jsou následujicí:

/czech (úvodní stránka)

/czech/novinky

/czech/audio

/czech/video

/czech/galerie

/czech/galerie/videoklip_stand_up/

/czech/galerie/tranceband_2010/

/czech/galerie/tranceband_studio_2009_2010/

/czech/galerie/koncerty/brno_melodka_2009/

/czech/historie

/czech/zivotopis

/czech/zivotopis/Monika

/czech/zivotopis/HV

/czech/zivotopis/Johnny

/czech/kontakt


to jsou všechny adresáře webu a ve všech jsou: index.php do kterého chci vložit tu blbou patičku v php
Radek9
Profil
H.V.:
Tak v novinky, audio, video, … to bude "../footerweb.php", v galerie/videoklip_stand_up/, galerie/tranceband_2010/, … to bude "../../footerweb.php" atd. Dej tam prostě ty dvě tečky tolikrát, kolikrát je to podžazená složka.
H.V.
Profil *
Radek9:
jeeeeeeeeeeeeeeee konečně to funguje!! Hej diky moc! =)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: