Autor Zpráva
Džízis Crust
Profil *
Ahoj.

Řeším takový, možná primitivní problém.. :D Vytvářím vícejazyčný web a dělají mi starosti galerie s fotkama. Zatím jsem je ukládal pod čísly, ale zadavatel požaduje, aby v názvu fotky bylo poznat o co jde, takže názvy budou vypadat následovně - blechy_1.jpg, blechy_2.jpg, .. Problém je v tom, že když překliknu na jinou jazykovou mutaci, tak se fotky samozřejmě stále jmenují česky. Duplikovat několikrát celou galerii mi přijde jako blbost a bohužel asi neumím napsat dotaz na google, který by mi vyplivl požadované výsledky a řešení :D Napadlo mě něco jako podstrčení názvu, ale vůbec nevím jak bych to udělal.. Děkuji za radu :)
Joker
Profil
Džízis Crust:
Z jakého důvodu lokalizovat názvy souborů s obrázky? Kolik návštěvníků si bude z kontextového menu zobrazovat vlastnosti obrázku a bude koukat na název souboru?

Jestli Vás trápí, že se obrázky jmenují česky, pojmenovávajte je nějakým kódem (třeba q23s4x5v.jpg) a je to.
jenikkozak
Profil
Joker:
Z jakého důvodu lokalizovat názvy souborů s obrázky?
Možná proto, že se ty obrázky z daného webu často ukládají, tehdy uživatelé uvítají, mají-li je rozumně nazvané.

Ač jsem dost proti míchání jazyků na stránce, v tomto případě bych názvy souborů nechal v angličtině a nelokalizoval je, bude to výrazně jednodušší, navíc se obrázky nebudou z pohledu vyhledávačů duplikovat.
Džízis Crust
Profil *
jenikkozak:
Ano, právě proto. Každopádně by bylo lepší, když by si uživatel pamatoval co stahuje a případně si to pojmenoval podle sebe :D

Když už jsem nad tím, ale začal přemýšlet.. Nejde nějak doplnit název do toho okna "Uložit jako"? :D Dělám programy i pro okna a vím, že to má parametr pro nastavení defaultního názvu, takže při otevření už tam může být vloženo "fotka.jpg" namísto prázdného labelu.. Weby moc dlouho nedělám, ale řekl bych, že to bude spíš na JS, pokud to vůbec půjde, že? :) Nebo ještě možnost s podstrčením názvu by nešla? Něco na způsob modrewrite?

A co se týče vyhledávačů, myslíte, že by to nerozpoznalo jazyk a duplikovalo se to?
Lamicz
Profil
Převzato z php manuálu:
<?php
// downloading a file
$filename = $_GET['path'];

// fix for IE catching or PHP bug issue
header("Pragma: public");
header("Expires: 0"); // set expiration time
header("Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0");
// browser must download file from server instead of cache

// force download dialog
header("Content-Type: application/force-download");
header("Content-Type: application/octet-stream");
header("Content-Type: application/download");

// use the Content-Disposition header to supply a recommended filename and
// force the browser to display the save dialog.
header("Content-Disposition: attachment; filename=".basename($filename).";");

/*
The Content-transfer-encoding header should be binary, since the file will be read
directly from the disk and the raw bytes passed to the downloading computer.
The Content-length header is useful to set for downloads. The browser will be able to
show a progress meter as a file downloads. The content-lenght can be determines by
filesize function returns the size of a file.
*/
header("Content-Transfer-Encoding: binary");
header("Content-Length: ".filesize($filename));

@readfile($filename);
exit(0);
?>


Idea je taková, že vy prostě nějak uložite soubor na disk a zapíšete si třeba do DB názvy. No a pak podle jazyka vyberete daný název z DB a pod ním to nabídnete uživatelovi ke stažení

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0