Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Houdas Profil * |
#1 · Zasláno: 22. 9. 2005, 14:14:36
Dobry den,
pouzivam 404 redirect pro "nice URLs" (viz. http://www.mraveniste.org/weblog/2004/11/08-404-php.html). Vsechno funguje OK, stranky to preklada spravne. Problem nastava, pokud chci napr. odeslat nejaky formular s POST daty. Bohuzel tato data se pri samotne 404 redirekci asi ztrati a v cilovem .php souboru uz je $_POST pole uplne prazdne. Ma s tim nekdo zkusenosti, popr. napad na nejake lepsi reseni pro pekne URLs? Krome mod_rewrite, server na kterem stranky bezi ho nepodporuje... Prosim poradte. Diky |
||
halogan Profil |
#2 · Zasláno: 22. 9. 2005, 14:50:53
Pouzivejte si sekeru na krajeni syra, ja preferuji nastroje, ktere jsou k te veci urceny, jednim z nich je ForceType pro .htaccess. Doporucuji nastudovat.
|
||
Houdas Profil * |
#3 · Zasláno: 22. 9. 2005, 16:01:29
Prominte, ale ForceType se mi nezda jako vhodne reseni tohoto problemu. Jde o to, ze veskere prichozi adresy chci zpracovavat pouze jednim PHP souborem, ktery se podle "prichozi" adresy ($_SERVER["REQUEST_URI"]) rozhodne, co udela (resp. kterou stranku includuje atd.).
Priklad: www.example.com/abcd/efgh/ijkl.html (neexistujici fyzicky na serveru) Se presmeruje na: index.php + /abcd/efgh/ijkl.html bude v $_SERVER["REQUEST_URI"] Nevim, jestli to spravne vysvetluji, ale verim ze me chapete :) |
||
halogan Profil |
#4 · Zasláno: 22. 9. 2005, 18:11:33
Slo by to jedine, kdyby bylo abcd nemenne nebo by jich bylo malo. To by pak slo kostit z path_info, ale nevim, 404 mi prijde opravdu nevhodna.
|
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0