| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| brnak1981 Profil * |
#1 · Zasláno: 25. 2. 2011, 08:44:38
Zdravim všechny a prosím o pomoc se správným zápisem tohoto řádku s podmínkou:
<?
$menu = $_GET["menu"];
if($menu=="jime-zdrave" or $stranka1 ) {include "menu1.php"; echo "id='jime-zdrave-o'";} Lze vůbec při podmínce if aktivovat dvě akce?Děkuji jsem začátečník. |
||
| jenikkozak Profil |
#2 · Zasláno: 25. 2. 2011, 08:59:22
brnak1981:
„Lze vůbec při podmínce if aktivovat dvě akce?“ Ano, a máte je dokonce spojené správně. Jde jen o to, co je v proměnné $stranka1, aby mohla být podmínka vyhodnocená správně. |
||
| brnak1981 Profil * |
#3 · Zasláno: 25. 2. 2011, 09:06:42
V proměnné sránka je je podmenu a to právě zlobí. První část kde po kliknutí na odkaz menu dijde k vložení menu1 mi funguje,stejně tak když kliknu na některou položku podmenu
$stranka1 "id='jime-zdrave-o' " |
||
| TomasJ Profil |
#4 · Zasláno: 25. 2. 2011, 09:11:27 · Upravil/a: TomasJ
brnak1981:
Ta proměnná $stranka1 ... Neměla být náhodou $stranka==1 ? Měla se kontrolovat hodnota v proměnné $stranka nebo $stranka1 ? Takhle to je : Pokud $menu... NEBO $stranka1 (pokud $stranka1 má obsah) - vykonej akci... |
||
| brnak1981 Profil * |
#5 · Zasláno: 25. 2. 2011, 09:24:51
Správně to jsem chtěl a funguje ale nefunguje to echo,které aktivuje probarvení záložky hlavního menu. Hlavní menu vypada takto
<tr>
<td><a href="?menu=prakticke" class="y" style="display:block"<?php if($menu=="prakticke") echo "id='prakticke-o'" ?>> <div style="position: fixed; top: 0px; left: 280px; background-image: url('img/prakticke.jpg')";background-repeat: no-repeat;>PRAKTICKÉ</a></div></td>
<td><a href="?menu=jime-zdrave" class="y" style="display:block"<?php if($menu=="jime-zdrave") echo "id='jime-zdrave-o'" ?>> <div style="position: fixed; top: 0px; left: 150px; background-image: url('img/jime-zdrave.jpg')";background-repeat: no-repeat;>JÍME ZDRAVĚ</a></div></td>
</tr>je to chaos ja vim, že div je v tabulce ale jinak to funguje. To echo co je v té problematické podmínce používám přímo v hlavním menu a funguje, kdyz prokliknu v hlavním menu JÍME ZDRAVĚ záložka se probarví a načte se menu1. Vše ok, dokud nekliknu na nějakou položku podmenu menu1 a probarvení hlavního menu zmizí,protože jako aktivné položku nyní bere tu položku podmenu menu1 (kere se načítaji do stranka1). Jak podržet aktivni hlavni meni ikdyž aktivuju položku podmenu? Myslel jsem že v podmínce řeknu když jsem zvolil něco do stranka1 vlož menu1 a aktivuj echo ktere probarví záložku hlavního menu ale v té podmínce to už nefunguje. Rozumí mi někdo? |
||
| TomasJ Profil |
#6 · Zasláno: 25. 2. 2011, 09:32:36 · Upravil/a: TomasJ
brnak1981:
<?php if($menu=="prakticke") echo "id='prakticke-o'" ?> Chybí ti středník... za tím vyznačeným kouskem kódu nemáš ; Ještě něco: Tvůj kód se dá zjednodušit... Ke stylům si dej třeba toto: .prakticke{
position: fixed;
top: 0px;
left: 280px;
background: url('img/prakticke.jpg') no-repeat;
}A pak tam kde vypisuješ menu:
<td><a href="?menu=prakticke" class="y" style="display:block"<?php if($menu=="prakticke"){echo ' id="prakticke-o"';}?> ><div class='prakticke'>PRAKTICKÉ</div></a></td>Takto budeš pokračovat. EDIT: Měl jsi tam překřížené tagy <div> a <a> <p>HTML elemnty se <strong>nesmí křížit!</p></strong> Správně je to <p>HTML elemnty se <strong>nesmí křížit!</strong></p> |
||
| brnak1981 Profil * |
#7 · Zasláno: 25. 2. 2011, 09:49:18
i se středníkem je to čímdáltím stejný :-(. Tenhle problém je přeci úplně základní a musel ho tady řešit každý kdo chtěl alespoň nějaké rozumné stránky ne? Dvou úrovnové menu jako je na tomhle webu je přeci řešitelné ne?
|
||
| TomasJ Profil |
#8 · Zasláno: 25. 2. 2011, 09:53:09
brnak1981:
Editoval jsem příspěvek, koukni do něj |
||
| brnak1981 Profil * |
#9 · Zasláno: 25. 2. 2011, 10:01:51
Děkuju za zjednodušený zápis styly ala můj hlavní prblém to neřeší. Není to někde odkaz na to menu které je použito na tomto webu prosím. Našel jsem různé jiné a snaži se je modifikovat , úspěšně ale vždy mi zbyl stejná problém s navigací , také mi pro kliknuti na podmenu zmizelo podbarveni v hlavním menu a navštěvník se tak totálně ztácel :-(
|
||
| TomasJ Profil |
#10 · Zasláno: 25. 2. 2011, 10:04:55 · Upravil/a: TomasJ
brnak1981:
Chtělo by to živou ukázku na tvůj web. |
||
| brnak1981 Profil * |
#11 · Zasláno: 25. 2. 2011, 10:08:25
Jenže já to mám serveru Apache pustěné zatím jenom a myslím že dotaz je jasný. V podstatě chi takové menu jako je tady. Možná to dělám zbytečně složitě a už tu nějaký návod je.
|
||
| Tori Profil |
#12 · Zasláno: 25. 2. 2011, 10:44:45
brnak1981:
Odpověděla jsem vám v původním vlákně. TomasJ [#6]: Středník tam být nemusí - pokud za příkazem následuje ?>, PHP stroj to bere, jako by tam byl i středník. Nedávno to tu zmiňoval tuším Alphard nebo jiný moderátor. |
||
| TomasJ Profil |
#13 · Zasláno: 25. 2. 2011, 11:00:11
Tori:
„pokud za příkazem následuje ?>“ To je vlastně pravda, ale osobně myslím, že je lepší nezkracovat PHP a dávat středník všude kam má být. |
||
|
Časová prodleva: 15 let
|
|||
0