Autor Zpráva
brnak1981
Profil *
Zdravim všechny a prosím o pomoc se správným zápisem tohoto řádku s podmínkou:
<?

$menu = $_GET["menu"];
if($menu=="jime-zdrave" or $stranka1 )  {include "menu1.php"; echo "id='jime-zdrave-o'";} 


Lze vůbec při podmínce if aktivovat dvě akce?Děkuji jsem začátečník.
jenikkozak
Profil
brnak1981:
Lze vůbec při podmínce if aktivovat dvě akce?
Ano, a máte je dokonce spojené správně. Jde jen o to, co je v proměnné $stranka1, aby mohla být podmínka vyhodnocená správně.
brnak1981
Profil *
V proměnné sránka je je podmenu a to právě zlobí. První část kde po kliknutí na odkaz menu dijde k vložení menu1 mi funguje,stejně tak když kliknu na některou položku podmenu
$stranka1 
tak mi podmenu taky nezmizí. Jediné co nefunguje že když kliknu na podmenu tak ztratí platnost echo
"id='jime-zdrave-o' " 
a zruší se mi tak zvíraznění menu kde se právě nacházím. Uz jsem to zkoušel různě ale v dvouúrovňovém menu mám vždy problém aby mi zůstala aktivní záložka hlavního ikdyž zvolím záložku podmenu. to mi právě pak vždy nějak vypadne to echo.
TomasJ
Profil
brnak1981:
Ta proměnná $stranka1 ... Neměla být náhodou $stranka==1 ? Měla se kontrolovat hodnota v proměnné $stranka nebo $stranka1 ?
Takhle to je : Pokud $menu... NEBO $stranka1 (pokud $stranka1 má obsah) - vykonej akci...
brnak1981
Profil *
Správně to jsem chtěl a funguje ale nefunguje to echo,které aktivuje probarvení záložky hlavního menu. Hlavní menu vypada takto
<tr>
<td><a href="?menu=prakticke" class="y" style="display:block"<?php if($menu=="prakticke") echo "id='prakticke-o'" ?>> <div style="position: fixed;  top: 0px; left: 280px; background-image: url('img/prakticke.jpg')";background-repeat: no-repeat;>PRAKTICKÉ</a></div></td>
<td><a href="?menu=jime-zdrave" class="y" style="display:block"<?php if($menu=="jime-zdrave") echo "id='jime-zdrave-o'" ?>> <div style="position: fixed;  top: 0px; left: 150px; background-image: url('img/jime-zdrave.jpg')";background-repeat: no-repeat;>JÍME ZDRAVĚ</a></div></td>
</tr>


je to chaos ja vim, že div je v tabulce ale jinak to funguje. To echo co je v té problematické podmínce používám přímo v hlavním menu a funguje, kdyz prokliknu v hlavním menu JÍME ZDRAVĚ záložka se probarví a načte se menu1. Vše ok, dokud nekliknu na nějakou položku podmenu menu1 a probarvení hlavního menu zmizí,protože jako aktivné položku nyní bere tu položku podmenu menu1 (kere se načítaji do stranka1). Jak podržet aktivni hlavni meni ikdyž aktivuju položku podmenu? Myslel jsem že v podmínce řeknu když jsem zvolil něco do stranka1 vlož menu1 a aktivuj echo ktere probarví záložku hlavního menu ale v té podmínce to už nefunguje. Rozumí mi někdo?
TomasJ
Profil
brnak1981:
<?php if($menu=="prakticke") echo "id='prakticke-o'" ?>

Chybí ti středník... za tím vyznačeným kouskem kódu nemáš ;
Ještě něco: Tvůj kód se dá zjednodušit...
Ke stylům si dej třeba toto:
.prakticke{
position: fixed;
top: 0px;
left: 280px;
background: url('img/prakticke.jpg') no-repeat;
}

A pak tam kde vypisuješ menu:
<td><a href="?menu=prakticke" class="y" style="display:block"<?php if($menu=="prakticke"){echo ' id="prakticke-o"';}?> ><div class='prakticke'>PRAKTICKÉ</div></a></td>

Takto budeš pokračovat.

EDIT:
Měl jsi tam překřížené tagy <div> a <a>
<p>HTML elemnty se <strong>nesmí křížit!</p></strong> 

Správně je to
<p>HTML elemnty se <strong>nesmí křížit!</strong></p> 
brnak1981
Profil *
i se středníkem je to čímdáltím stejný :-(. Tenhle problém je přeci úplně základní a musel ho tady řešit každý kdo chtěl alespoň nějaké rozumné stránky ne? Dvou úrovnové menu jako je na tomhle webu je přeci řešitelné ne?
TomasJ
Profil
brnak1981:
Editoval jsem příspěvek, koukni do něj
brnak1981
Profil *
Děkuju za zjednodušený zápis styly ala můj hlavní prblém to neřeší. Není to někde odkaz na to menu které je použito na tomto webu prosím. Našel jsem různé jiné a snaži se je modifikovat , úspěšně ale vždy mi zbyl stejná problém s navigací , také mi pro kliknuti na podmenu zmizelo podbarveni v hlavním menu a navštěvník se tak totálně ztácel :-(
TomasJ
Profil
brnak1981:
Chtělo by to živou ukázku na tvůj web.
brnak1981
Profil *
Jenže já to mám serveru Apache pustěné zatím jenom a myslím že dotaz je jasný. V podstatě chi takové menu jako je tady. Možná to dělám zbytečně složitě a už tu nějaký návod je.
Tori
Profil
brnak1981:
Odpověděla jsem vám v původním vlákně.

TomasJ [#6]:
Středník tam být nemusí - pokud za příkazem následuje ?>, PHP stroj to bere, jako by tam byl i středník. Nedávno to tu zmiňoval tuším Alphard nebo jiný moderátor.
TomasJ
Profil
Tori:
pokud za příkazem následuje ?>
To je vlastně pravda, ale osobně myslím, že je lepší nezkracovat PHP a dávat středník všude kam má být.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: