Autor Zpráva
smonkey
Profil
Přeji dobrý večer,
již pár dní si drbu hlavu s následujícím problémem. Nejprv vysvětlím.

Mám klasickou stránku. Kromě jiného je na ní pomocí
<? include("iframes/panel.php"); ?>
vložen postranní panel s přihlašováním. V tomto souboru je ověření, zda-li již uživatel není přihlášen, pokud ne, zobrazí se "formulář pro přihlášení" (pořád v panel.php). Pokud ano, mělo by se místo formuláře zobrazit jednoduché menu s funkcemi pro přihlášeného. To je samozřejmě uděláno podmínkou, jenže to blbne a opravdu mě nenapadá proč. Také se mi zdá, že se to občas "prostě odhlásí".

panel.php
<?php
error_reporting(0);
session_start();
if($_SESSION['prihlasen']!=1) {
$mess = '<form action="http://gos.funsite.cz/login.php" method="post">  <strong>                            </strong>                                                                                                                                  
      <label for="jmenolab">Jméno:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
      </label>                                                                                                                                          
      <input type="text" name="jmeno" maxlength="32" id="jmenolab" />            <br />                                                                                                                                   
      <label for="heslolab">Heslo:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
      </label>                                                                                                                                         
      <input type="password" name="heslo" maxlength="32" id="heslolab" />             <br />                                                                                                                                      
      <input type="submit" name="send" value="Přihlaš"/>
    </form>        
    <center>                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
      <a href="http://gos.funsite.cz/register.php" title="Založení nového účtu" style="font-size:x-small" target="_parent">Nemáš ještě účet?</a><br />                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
      <a href="#" title="Zaslání nového hesla." style="font-size:x-small" target="_parent">Zapomněl jsi heslo?</a><br />                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
    </center>' ;

}else{
$mess = '<strong>Jste přihlášen.</strong><br /><br /> --> <a href="http://gos.funsite.cz/member.php"> Uživatelský panel</a><br />
                              --> <a href="http://gos.funsite.cz/logout.php?logout=yes"> Odhlásit se</a><br /><br />';
}
?>
.....
.....
.....
.....


login.php
<?Php
require 'db.php';
$name = mysql_real_escape_string($_POST["jmeno"]);/* nick zadaný ve formuláři pro přihlašování */
$pass = mysql_real_escape_string($_POST["heslo"]);/* heslo zadané ve formuláři pro přihlašování */
$md5pass = md5($pass);/* Pomocí funkce md5() heslo zahashujeme */
/* — DOTAZ K MYSQL PRO OVĚŘENÍ PŘIHLAŠOVACÍCH DAT — */
$dotaz = mysql_query("select * from uzivatele where jmeno = '$name' and heslo = '$md5pass'");
$overeni = mysql_num_rows($dotaz);
$row = mysql_fetch_array($dotaz);
If(IsSet($_POST['send'])){
if($overeni == 1) {
    session_start();
    $_SESSION['prihlasen'] = 1;
    $_SESSION['login'] = stripslashes($name);
    $_SESSION['id'] = $row["id"];
    $_SESSION['prava'] = $row["prava"];
    $_SESSION['email'] = $row["email"];
    header("Location: http://gos.funsite.cz/member.php");
    
    die();
} else {
    header("Location: http://gos.funsite.cz/memberwrong.php");
}
}
?>


Jsou to spíše slátaniny, nepatřím zrovna mezi profíky. Hlavní příčinou je myslím "špatný systém", pokud víte, co tím chci říct.
Budu rád za každou reakci, pokud mě pochopíte. Předem děkuji ;-)
smonkey
Profil
Problém vyřešen. Prosím o ZAMKNUTÍ tématu. Děkuji
panther
Profil
smonkey:
možná bys mohl říct, kde byl problém pro ty, kteří se něčím podobným budou trápit příště.
jenikkozak
Profil
smonkey:
Prosím o ZAMKNUTÍ tématu.
To se tu moc často nedělá.
Když už tu tohle vlákno je, neprozradíš nám, v čem jsi měl chybu, aby se případně mohli ostatní poučit?
Edit: Aj, pozdě.
smonkey
Profil
Dobře ;-)
Problém byl "v url". Přihlašoval jsem se pod http://xxxdomenaxxx.cz BEZ WWW a následně prohlížel stránky S WWW.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: