Autor Zpráva
puzzle
Profil
Chci se zeptat mám nějaký checkbox a když ho zaškrtnu a pošlu přes formulář POST můžu potom ho testovat na
třeba
IF ($checkbox==checked)
něco
else
něco?
joe
Profil
var_dump($_POST['nazev_checkboxu']);
panther
Profil
puzzle:
nezaškrtnutý checkbox se neodešle. Zaškrtnutý ano, konkrétně s hodnotou „on“ tuším. Každopádně můžeš testovat jeho přítomnost, tedy isset.
puzzle
Profil
Stejně to nefachá...

if (isset($_POST['zmen'])){
$komu = $_POST['komu'];
$a = var_dump($_POST['a']);
$b = var_dump($_POST['b']);
$c = var_dump($_POST['c']);
$d = var_dump($_POST['d']);
$e = var_dump($_POST['e']);
$f = var_dump($_POST['f']);
$g = var_dump($_POST['g']);
$h = var_dump($_POST['h']);
$o = var_dump($_POST['o']);
$x = var_dump($_POST['x']);


$spojeni = mysql_connect("*****","******","******");
 mysql_select_db("*****");
 
 if($a=="checked"){
 $dotaz = mysql_query("UPDATE uzivatele SET a='1' WHERE uzivatele.jmeno='".$komu."'");
 }else{
 $dotaz = mysql_query("UPDATE uzivatele SET a='0' WHERE uzivatele.jmeno='".$komu."'");
 }
 
  if($b=="checked"){
 $dotaz1 = mysql_query("UPDATE uzivatele SET b='1' WHERE uzivatele.jmeno='".$komu."'");
 }else{
 $dotaz1 = mysql_query("UPDATE uzivatele SET b='0' WHERE uzivatele.jmeno='".$komu."'");
 }
  if($c=="checked"){
 $dotaz2 = mysql_query("UPDATE uzivatele SET c='1' WHERE uzivatele.jmeno='".$komu."'");
 }else{
 $dotaz2 = mysql_query("UPDATE uzivatele SET c='0' WHERE uzivatele.jmeno='".$komu."'");
 }
 
  if($d=="checked"){
 $dotaz3 = mysql_query("UPDATE uzivatele SET d='1' WHERE uzivatele.jmeno='".$komu."'");
 }else{
 $dotaz3 = mysql_query("UPDATE uzivatele SET d='0' WHERE uzivatele.jmeno='".$komu."'");
 }
 
  if($e=="checked"){
 $dotaz4 = mysql_query("UPDATE uzivatele SET e='1' WHERE uzivatele.jmeno='".$komu."'");
 }else{
 $dotaz4 = mysql_query("UPDATE uzivatele SET e='0' WHERE uzivatele.jmeno='".$komu."'");
 }
 
  if($f=="checked"){
 $dotaz5 = mysql_query("UPDATE uzivatele SET f='1' WHERE uzivatele.jmeno='".$komu."'");
 }else{
 $dotaz5 = mysql_query("UPDATE uzivatele SET f='0' WHERE uzivatele.jmeno='".$komu."'");
 }
 
  if($g=="checked"){
 $dotaz6 = mysql_query("UPDATE uzivatele SET g='1' WHERE uzivatele.jmeno='".$komu."'");
 }else{
 $dotaz6 = mysql_query("UPDATE uzivatele SET g='0' WHERE uzivatele.jmeno='".$komu."'");
 }
 
  if($h=="checked"){
 $dotaz7 = mysql_query("UPDATE uzivatele SET h='1' WHERE uzivatele.jmeno='".$komu."'");
 }else{
 $dotaz7 = mysql_query("UPDATE uzivatele SET h='0' WHERE uzivatele.jmeno='".$komu."'");
 }
 
  if($o=="checked"){
 $dotaz8 = mysql_query("UPDATE uzivatele SET o='1' WHERE uzivatele.jmeno='".$komu."'");
 }else{
 $dotaz8 = mysql_query("UPDATE uzivatele SET o='0' WHERE uzivatele.jmeno='".$komu."'");
 }
 
  if($x=="checked"){
 $dotaz9 = mysql_query("UPDATE uzivatele SET x='1' WHERE uzivatele.jmeno='".$komu."'");
 }else{
 $dotaz9 = mysql_query("UPDATE uzivatele SET x='0' WHERE uzivatele.jmeno='".$komu."'");
 }
 mysql_close($spojeni);
 header("Location:uzivatele.php");
panther
Profil
puzzle:
Stejně to nefachá...
nekopíruj a zjisti si, co funkce var_dump dělá. Takto se nepoužívá, slouží je pro výpis, když potřebuješ zjistit, co kde máš za hodnoty.

Podmínky na ř. 3-12 jsou špatně, viz [#3]. Tedy, syntakticky jsou správně, logicky ne (všechny vrátí false).
puzzle
Profil
hmm tak už to jede tam mělo byt v těch podmínkách místo "checked" "on"
Díkes
joe
Profil
Něž něco začneš, nejprve si něco zjisti o tom, co to vlastně vůbec píšeš :-)

Navíc by bylo vhodné pojmenovat správně a názvy sloupců, protože a/b/c, ... jsou nedostačující názvy.

A lepší by to bylo celé přepsat, protože po odeslání se vykoná 10 dotazů a šlo by to udělat jen jedním.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: