Autor Zpráva
Mudraon
Profil *
Zdravim ....
Mam tu zase problem tentokrat s nastavenim Cookies ...
<?
  if($_COOKIE['logincook']=="" && $_COOKIE['passcook']=="")
  {
    if($_POST['prihlasit']=="" or $_POST['heslo']=="")
    {
      echo 
      "
      <center>
      <form method='post'>
      <table>
      <tr>
      <td><center><font size='2'>Login:</font></td>
      </tr>
      <tr>
      <td><input type='text' name='prihlasit'></td>
      </tr>
      <tr>
      <td><center><font size='2'>Password:</font></td>
      </tr>
      <tr>
      <td><input type='password' name='heslo'></td>
      </tr>
      <tr>
      <td><center><input type='submit' value='Přihlásit'></td>
      </tr>
      </table>
      </form>
      ";
    }
    else
    {
      include "connect.php";
      $heslo_sha1=sha1($_POST['heslo']);
      $prihlasit_obyc = $_POST['prihlasit'];
      $user_vyber = MySQL_Query("SELECT * FROM user WHERE login = '$prihlasit_obyc'");
      while ($user_db = MySQL_Fetch_Array($user_vyber))
      {
        if($user_db['login']=="$prihlasit_obyc" && $user_db['heslo']=="$heslo_sha1")
        {
          SetCookie ("passcook", "$heslo_sha1");
          SetCookie ("logincook", "$prihlasit");
          echo "Cookies Set";
        }
        echo "sem se dostanu taky|";
      } 
      echo "sem se dostanu";
    }
  }
  else
  {
    echo "Active";
  }
?>


Nevite kde bych mohl mit chybu ? Dik za odpovedi
AM_
Profil
a co se vypíše? když sis tam udělal ty hezké hlášky kam se všude dostaneš, tak bys nám mohl říct, na které že podmínce to jde jinam... nebo se vypíše i "Cookies Set" ?
Mudraon
Profil *
Prave ze to jediny to "Cookies Set" se nevypise ...
Martinek
Profil *
Mudraon:
Prave ze to jediny to "Cookies Set" se nevypise ...
Nebude to tím, že $user_db['login'] se nerovná "$prihlasit_obyc" nebo $user_db['heslo'] se nerovná "$heslo_sha1"?

Viz. řádek 38.
Mudraon
Profil *
Martinek:
Urcite ne zadavam tam presne ty hodnoty teda heslo v obyc tvaru ... a login taky ...
Martinek
Profil *
Mudraon:
Nevěřím:
Zkus si vypsat
echo user_db['login'];
echo "$prihlasit_obyc";
echo $user_db['heslo'];
echo "$heslo_sha1";

a podívej se (porovnej) co Ti to napíše.
Mudraon
Profil *
je mozny aby sha1 mela ruzny kodovani ? xD ja jen ze kdyz sem oddelal cryptu sha1 a pouzil heslo z DB tak mi to jede ...
Martinek
Profil *
Mudraon:
je mozny aby sha1 mela ruzny kodovani
Myslím, že není.

Jak máš uloženo heslo v DB? sha1(heslo) nebo jen text?
Mudraon
Profil *
Martinek:
Mam to jako obyc VARCHAR, btw tohle fakt nechapu sha to bere uplne stejne tak proc mi to pri sha nechce vzit ...
Martinek
Profil *
Mudraon:
No jo, ale máš to v DB už zahashované (sd45df34g543f4d3) nebo pouze text (tvoje_tajne_heslo)?

Když na řádku 33 odstraníš fci sha() pustí tě to nebo ne?
Mudraon
Profil *
Ok tohle by bylo vyreseno
tento radek ->$heslo_sha1=sha1($_POST['heslo']); sem prepsal na ->$heslo_sha1=sha1($heslo);

ale ted tu mam dalsi zapise to do Cookies jenom 1 a to passcook ale logincook uz ne ...
Mudraon
Profil *
Martinek:
i v db to je zahashovane
Martinek
Profil *
Mudraon:
Na řádku 41 voláš proměnnou $prihlasit, kterou nemáš vytvořenou. Všude jinde používáš proměnnou $prihlasit_obyc
Mudraon
Profil *
Martinek:
Dik moc hele ... Uz to konecne funguje jak ma... Fakt clovek si nevsimne takovyho detailu xD

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: