Autor Zpráva
ExisteR
Profil
Zdravím potřeboval bych pomoc se zápisem do tabulky oznameni. Cely script už mám skoro hotový jen mi chybí PHP kod na zápis aktualního datumu do db. přikádám zdrojový kod. je to jen insert_news.php pokud bude potřeba vložit datum do formuláře tak napište přidám sem zdroják

<?php
$con = mysql_connect("localhost","root","");
if (!$con)
  {
  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }

mysql_select_db("web", $con);

$sql="INSERT INTO oznameni (nadpis, obsah, pridal, datum) VALUES ('"($_POST['nadpis'])."','".$_POST['obsah']."','".$_SESSION['pridal']."')";

if (!mysql_query($sql,$con))
  {
  die('Error: ' . mysql_error());
  }
echo "1 record added";

mysql_close($con)

?>
panther
Profil
ExisteR:
jestli chceš dnešní datum, tak fce NOW().
Radek9
Profil
ExisteR:
Najdi si něco o časových funkcích v MySQL. Je to pár sekund googlování.
ExisteR
Profil
panther: a jak tam vložím tenhle datum i s casem YYYY-MM-DD HH:mm
Radek9
Profil
ExisteR:
Najdi si něco o časových funkcích v MySQL. Je to pár sekund googlování.
l564
Profil
Radek9:
Najdi si něco o časových funkcích v MySQL. Je to pár sekund googlování.
Mimo téma: Můžeš laskavě přestat spamovat? Když je to pár sekund tak sem hoď odkaz ne, a nespamuj!
ExisteR
Profil
:D Našel jsem to ale nevím jak to tam přidat :DD prosím o pomoc :)
TomasJ
Profil
Pardon, že se vměšuji.
l564:
Myslíš si, že to co jsi napsal v [#6], ExisteRovi pomohlo? Já osobně myslím, že tvá reakce byla naprosto zbytečná a nepřínosná. Už tě pár dní potkávám s tvými excelentními příspěvky, které končí hádkou z tvé strany. Opět děláš nepořádek. Zamysli se nad tím, co píšeš.

ExisteR:
Já používám klasickou funkci z php, a sice Date() a datum si naformátuji jak chci. Funkce NOW() se vkládá takto:
mysql_query("INSERT INTO tabulka (neco, cas) VALUES ('text',NOW()");
Radek9
Profil
l564:
Můžeš laskavě přestat spamovat?
To není spam. Evidentně to nezkusil, tak jsem mu to napsal znova. Z prvního linku po zadání „mysql časové funkce“ by to pochopil i člověk s inteligencí půlky banánu.

Když je to pár sekund tak sem hoď odkaz ne, a nespamuj!
Tahle diskuse ale není vyhledávač. Nebudu sem házet odkaz na něco, co má možnost si najít během pár sekund.

Edit:
TomasJ:
Máš tam malou chybku, ta funkce by neměla být v apostrofech.
TomasJ
Profil
Radek9:
Jo, já zapomněl, opraveno.

Jinak raději používám CURDATE(), když už :)
ExisteR
Profil
Mam databázi nastavenou na type: datetime což je 0000-00-00 00:00:00 a potřeboval bych Script na aktualní čas kdy script odeslal MySQL request do databáze a tam se ulozil v tabulce oznameni (datum) akutalní čas -
Zde je zdrojový kód novinka.php
<html>
<body>

<form action="insert_news.php" method="post">
id: <input type="text" name="id" />
nadpis: <input type="text" name="nadpis" />
obsah: <input type="text" name="obsah" />
pridal: <input type="text" name="pridal" />
<input type="submit" />
</form>

</body>
</html>

Zde na insert_news.php
<?php
$con = mysql_connect("localhost","root","");
if (!$con)
  {
  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }

mysql_select_db("web", $con);

$sql="INSERT INTO oznameni (id, nadpis, obsah, pridal, datum) VALUES ('".$_POST['id']."','".$_POST['nadpis']."','".$_POST['obsah']."','".$_POST['pridal']."', '".SCRIPT GOES HERE!."')";

if (!mysql_query($sql,$con))
  {
  die('Error: ' . mysql_error());
  }
echo "1 record added";

mysql_close($con)

?>


Potřebuji tam vložit ten datum a čas aby to fungovalo potřebuju to mít tak jak to je napsane takže se upraví jen text kde je napsáno SCRIPT GOES HERE! a tečky (.) a uvozovky se tam musí nechat jinač mi to hlási error :D Nechápu to vubec :D ten datum... :D
Radek9
Profil
ExisteR:
Řešení máš v [#8].
TomasJ
Profil
ExisteR:
Na 10. řádku máš ale chybu.
$sql="INSERT INTO oznameni (id, nadpis, obsah, pridal, datum) VALUES ('".$_POST['id']."','".$_POST['nadpis']."','".$_POST['obsah']."','".$_POST['pridal']."', 'SCRIPT GOES HERE!')";


To se musíš naučit a ne jen tak kopírovat, protože z toho se nic nenaučíš.
ExisteR
Profil
Radek9:
Nefunguje mi to? :D kdyby mi to fungovalo tak sem asi nepisu...
ExisteR
Profil
TomasJ:
Na 10. řádku máš ale chybu.
1
$sql="INSERT INTO oznameni (id, nadpis, obsah, pridal, datum) VALUES ('".$_POST['id']."','".$_POST['nadpis']."','".$_POST['obsah']."','".$_POST['pridal']."', 'SCRIPT GOES HERE!')";
>
>
To se musíš naučit a ne jen tak kopírovat, protože z toho se nic nenaučíš.
Kde mam chybu? nikde nevidím jen ty si smazal ". a ." ja to tam ale musím mít ptž jinač me to neudela zadnou zmenu mam porat datum 0000-00-00 00:00:00
Radek9
Profil
ExisteR:
Pokud nechápeš SQL syntaxi, tak by bylo nejlepší se ji nejdřív naučit a až potom v tom psát nějaký systém. V [#8] prostě musíš vidět funkci NOW(). A v [#9] jsem psal, že se funkce nedávají do apostrofů. A jestli to z tohohle nechápeš, tak by bylo opravdu nejlepší zopakovat si základy.
TomasJ
Profil
ExisteR:
http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=28&topic=37836
Tori
Profil
ExisteR:
A co kdybyste tomu sloupci datum dal jako default hodnotu CURRENT_TIMESTAMP (bez uvozovek)? Potom pokud v insertu nebudete vkládat datum, doplní se automaticky aktuální čas. (Možná bude potřeba změnit typ sloupce z datetime na timestamp, nejsem si jistá. Zkuste to, kdyby vám to tu výchozí hodnotu nechtělo brát.)
ExisteR
Profil
Tori:
Díky :) Tvoje informace mi pomohla.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: