Autor Zpráva
Magnus123
Profil
Pěkný den,

mám pro vás teď jednoduchou otázku (spíše na odreagování od těch složitých :D)...

Nějak mi nejde napsat, aby se includoval soubor, který je o dvě složky NÍŽE.

Pro příklad třeba (DIR jako složka)

DIR 1
soubor.php

DIR 2

DIR 3
jiny_soubor.php

tak aby se do jiny_soubor.php includoval soubor.php
panther
Profil
Magnus123:
include '../../soubor.php';
Magnus123
Profil
Stejně mi to hlásí, že tam takový soubor není. Každopádně děkuji za radu, nějak na to takhle přijdu.
panther
Profil
Magnus123:
z tvého příkladu není jasné, jak (a jestli vůbec) jsou do sebe složky zanořené. Každopádně ../ znamená „o adresář výš“. To se dočteš všude, kde se vysvětlují základy syntaxe.
Bertram
Profil
Magnus123:
Nějak mi nejde napsat, aby se includoval soubor, který je o dvě složky NÍŽE.

Pantherův kód je pro vložení souboru, který je o dvě složky VÍŠE

Jde snad o překlep z tvé strany?
TomasJ
Profil
Magnus123:
Čili:
[DIR] Soubory
  |--Pozadovany_soubor.php
  |
  |--[DIR] PHP
  |    |
  |    |--[DIR] Skripty
  |          |--Cil.php
  |
  |--[DIR] HTML, JS
       |
       |--[DIR] HTML
       |
       |--[DIR] JS


Pokud jsem tě správně pochopil, potřebuješ do souboru Cil.php includovat soubor Pozadovany_soubor.php ne?
Jestli ano, tak postoupíš následovně:
Jsi ve složce Skripty, když dáš include '../Pozadovany_soubor.php';, dostaneš se do složky PHP, ale ty potřebuješ jít do složky Soubory že? Takže přidáš ještě jednou ../ a dostaneš se do složky Soubory ( include '../../Pozadovany_soubor.php'; ).

Pokud jsi myslel, že jsi ve složce Soubory a potřebuješ includovat soubor Cil.php do Pozadovany_soubor.php, budeš postupovat takto:
include 'PHP/Skripty/Cil.php';
Musíš dodržovat velikost písmen. Tzn. že když se bude složka jmenovat "ToTo_nE", musíš v include složku zapsat totožně. Pomohlo ti nějak to, co jsem napsal? V podstatě jsem praktikoval to z [#2] od panthera.

Bertram:
o dvě složky VÍŠE
VÝŠE...
Magnus123
Profil
Přesně, jak psal TomasJ první příklad. Mám to úplně stejně, ale ? Stejně nenajitý soubor... tak nevím, jestli jsem tak hloupý já, nebo je chybka někde jinde. :(
TomasJ
Profil
Magnus123:
Zkus práva ke složkám minimálně na 644.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: