Autor Zpráva
xlifer
Profil
Přecházím na hezké url, ale potřebuji zajistit přesměrování starých adres vnitřně nikoliv přes .htaccess, protože není možné zajistit v htaccessu načtení url, které mám uložené v db.

Mám navržené řešení, ale rád bych se podělil o názory zda je možné přesměrování řešit lépe, jinak?

index.php:

<?php
if (isset($_GET["nazev"] )):
  // přesměrování 
  // $url = adresa ... zpracováná skriptu, kam přesměrovat, výběr z db, apod. 
   Header( "HTTP/1.1 301 Moved Permanently" ); 
   Header( "Location: http://tld/$url&quot; ); 
else:
  start_session();
  // dale klasicky běh webu
endif;
?>


V .htaccess bych vhodněji chtěl použít nějkou podmínku, která umí ověřit zda vstupní URI obsahuje GET parametr a mod_rewrite mě přesměruje na speciální skript, který přesměruje na konkrétní URL,
ale nevím jak na to... V předchozím řešení prochází přesměrování přes skript index.php což není ideální.
Str4wberry
Profil
Pokud je původní adresa example.com/?nazev=něco a nová example.com/něco, tak by to v .htaccess mělo jít.

V předchozím řešení prochází přesměrování přes skript index.php což není ideální.
Proč to není ideální?
xlifer
Profil
Str4wberry:

Pokud je původní adresa example.com/?nazev=něco a nová example.com/něco, tak by to v .htaccess mělo jít.

Všechny tvary url mám uložené v db ve které vyhledávám dle rozparsování z jednoho parametru, který si předám v htaccess.

„V předchozím řešení prochází přesměrování přes skript index.php což není ideální.“
„Proč to není ideální?“

Protože session_start(); hlasí chybu, že je dříve použita hlavička... možná to lze vyřešit jinak, nevím.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: