Autor Zpráva
iceover
Profil *
V čem je problém? Když deklaruji
session_register("login_uzivatele");
ve funkci
Prihlasit_uzivatele()
tak se mi session nevytvoří. Když jí, ale deklaruji zvlášť (přímo ve scriptu, né ve funkci) tak vše funguje, jak má být. Zajímalo by mě, čím to je? Zda je to normální nebo nějak výjimečné? Děkuji za odpověď.

session_register("login_uzivatele");
$login_uzivatele = Prihlasit_uzivatele();
cesilek
Profil
Session_start() voláš?
Opravdu se v té funkci k volání session_register() dostaneš? Zkus dát echo řádek před a řádek za volání session_register().
Mastodont
Profil
Jakou verzi PHP máš? Funkce session_register je pravěk a už dávno by se neměla používat.
Majkl578
Profil
K práci se session se už několik let používá superglobální pole $_SESSION. Funkce session_register, session_unregister a session_is_registered budou v další verzi PHP (5.4) odstraněny.

To znamená, že k přístupu použiješ $_SESSION['login_uzivatele']. Práce je stejná jako s obyčejným polem.
iceover
Profil *
Mockrát děkuji, že už nežiji v pravěku :-) použil jsem superglobální pole $_SESSION a vše funguje tak, jak má.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: