« 1 2 3 »
Autor Zpráva
domeon
Profil
Ahoj, mám funkci define a vní mám text:nějaký text, potřeboval bych místo textu šel dát obrázek.
define("GAME_FAVOURITE", 'nějaký text');
Jdeto nějak udělat? díky za rady...
ShiraNai7
Profil
define('GAME_FAVOURITE', '<img src="obrazek.jpg" alt="obrazek">');
Darker
Profil
ShiraNai7:
Nevím, jestli to myslel zrovna takhle.

domeon:
Pokud myslíš HANDLE k obrázku, myslím, že to není problém. Pokud myslíš to co ukázal ShiraNai7, omlouvám se za zbytečný příspěvek.
define('GAME_FAVOURITE',imagecreatetruecolor(50,50));
domeon
Profil
Díky za radu, ale pokud zadám define('GAME_FAVOURITE', '<img src="obrazek.jpg" alt="obrazek">'); , tak se mi zobrazi pouze:

', ''); return false">
Tori
Profil
domeon:
Ukažte, prosím, nějaký větší kus okolního kódu, tu funkci nebo co.
domeon
Profil
Tady je ta funkce:
$id = intval($_POST['id']);
$userid = intval($_COOKIE['ava_userid']);

$sql = mysql_query("SELECT * FROM ava_users WHERE id=".$userid."");
$row = mysql_fetch_array($sql);
if ($row['password'] == $_COOKIE['ava_code']) {
	$user_rated_yet = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) as Num FROM ava_favourites WHERE user_id='$userid' AND game_id='$id'"), 0);
	if ($user_rated_yet >= 1) {
		// Remove favourite
		mysql_query("DELETE FROM ava_favourites WHERE user_id='$userid' AND game_id='$id'");
		$user_favs = str_replace(', '.$id, '', $row['favourites']);
		mysql_query("UPDATE ava_users SET favourites='$user_favs' WHERE id='$userid'");
	}
	else {
		// Add favourite
		mysql_query("INSERT INTO ava_favourites (user_id, game_id) VALUES ('$userid', '$id')");
		mysql_query("UPDATE ava_users SET favourites = CONCAT(favourites, ', $id') WHERE id='$userid'");
	}
}
?>


Ta pak odkazuje na jeden php soubor ve kterém je:
define("GAME_FAVOURITE", 'nějaký text');
A já potřebuji, aby místo 'nějaký text se zobrazil obrázek
DoubleThink
Profil *
Darker:
Ukládání resource identifikátorů do konstant se nedoporučuje.

php.net: It is possible to define resource constants, however it is not recommended and may cause unpredictable behavior.
Darker
Profil
DoubleThink:
Ok, dík za upozornění.

domeon:
Ta pak odkazuje na jeden php soubor ve kterém je:
Krom toho tam nic není? Kde přesně se ti vypíše „', ''); return false">“?

Příště místo prostého PRE použij PREPHP. Celkový seznam dostupných formátování získáš skratkou CTRL+J
domeon
Profil
Darker:
Tori
Profil
domeon:
Ta pak odkazuje na jeden php soubor ve kterém je:
define("GAME_FAVOURITE", 'nějaký text');
Zkontrolujte ten soubor - vypadá to na neuzavřené apostrofy nebo uvozovky před define (anebo před nějakým jiným místem, kde se vyskytuje řetězec "return false".
domeon
Profil
Tori:
No, mělo by to být dobře napsaný:

define("GAME_FAVOURITE", '<img src="http://www.ehodinky.cz/foto-hodinky/hodinky-suunto/13190/suunto-core-lumi-cross-core-black-yellow.jpg">');
Radek9
Profil
domeon:
A kde tu konstantu vypisuješ? Problém bude zřejmě tam.

Moderátor panther: Odmazán kousek příspěvku mimo téma.
Bertram
Profil
domeon:
', ''); return false">
Toto je text, který jsi sám někde ve zdrojovém kódu napsal a tam je i ta chyba.
domeon
Profil
no, tedy, pokud je tam zadán pouze text tak se vše zobrazí správně:

define("GAME_FAVOURITE", 'nějaký text');


Ovšem problém nastane, když tam vložím ten obrázek:zobrazí se ještě k tomu ); return false"> :

define("GAME_FAVOURITE", '<img src="http://jennit-tygri.wz.cz/index1.jpg">');
Darker
Profil
Co takhle místo screenshotu zobrazit výsledný zdorjový kód? (CTRL+U)
domeon
Profil
Darker:
'); return false"><img src="http://jennit-tygri.wz.cz/index1.jpg">
Darker
Profil
To je celé? Proč vypadá text jako odkaz?
Chyba je téměř určitě nějaký překlep a než bychom tu zkoušeli hádat, bylo by lepší, kdyby sis kód pořádně projel a nebo ho někam nahrál.
Tori
Profil
domeon:
Z porovnání obou definic
define("GAME_FAVOURITE", 'nějaký text'); 
define("GAME_FAVOURITE", '<img src="http://jennit-tygri.wz.cz/index1.jpg">');
vyplývá, že se vám zobrazuje vše od označené uvozovky dál. Co se stane, když bude v definici pouze URL obrázku?
define("GAME_FAVOURITE", 'http://jennit-tygri.wz.cz/index1.jpg');


Pokud by to stále zlobilo, ukažte, prosím, PHP kód z místa, kde používáte konstantu GAME_FAVOURITE (její použití, NE definici) plus takových 20 řádků kódu před tím místem. Snad se budeme moci trochu pohnout směrem k řešení. :)
domeon
Profil
Pokud použiji
define("GAME_FAVOURITE", 'http://jennit-tygri.wz.cz/index1.jpg'); 


Zobrazí se pouze text+odkaz na http://jennit-tygri.wz.cz/index1.jpg, nikoliv obrázek ale pouze text
petr 6
Profil
A co druhá část příspěvku od Tori? Zdrojový kód před vypsáním té konstanty.
domeon
Profil
Tady přidávám celou funkci:
<?php
include '../../../config.php';
$id = intval($_POST['id']);
$userid = intval($_COOKIE['ava_userid']);

$sql = mysql_query("SELECT * FROM ava_users WHERE id=".$userid."");
$row = mysql_fetch_array($sql);
if ($row['password'] == $_COOKIE['ava_code']) {
	$user_rated_yet = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) as Num FROM ava_favourites WHERE user_id='$userid' AND game_id='$id'"), 0);
	if ($user_rated_yet >= 1) {
		// Remove favourite
		mysql_query("DELETE FROM ava_favourites WHERE user_id='$userid' AND game_id='$id'");
		$user_favs = str_replace(', '.$id, '', $row['favourites']);
		mysql_query("UPDATE ava_users SET favourites='$user_favs' WHERE id='$userid'");
	}
	else {
		// Add favourite
		mysql_query("INSERT INTO ava_favourites (user_id, game_id) VALUES ('$userid', '$id')");
		mysql_query("UPDATE ava_users SET favourites = CONCAT(favourites, ', $id') WHERE id='$userid'");
	}
}
?>

Ta by měla odkazovat na definici GAME_FAVOURITE

A dále pak kod, který dávám do stránky:
<?php echo $game['fav_game'];?>

Tori:
Půjde tedy tam vložit obrázek, aniž by tam byly vloženy v tom tagu uvozovky?
Tori
Profil
domeon:
Pokud použiji
define("GAME_FAVOURITE", 'http://jennit-tygri.wz.cz/index1.jpg');
Zobrazí se pouze text+odkaz na http://jennit-tygri.wz.cz/index1.jpg, nikoliv obrázek ale pouze text

Chyba je zřejmě ve způsobu, jakým se tato konstanta začleňuje do výstupu (ať už to je řešené šablonami anebo obyčejným echem), protože její hodnota se použije zároveň jako obsah tagu <a> i jako hodnota jeho parametru src. Ještě můžete zkusit použít apostrofy takto:
define("GAME_FAVOURITE", "<img src='http://jennit-tygri.wz.cz/index1.jpg'>");


K ukázce kódu: nikde tu nevidím použití té konstanty, je to jen odebírání nebo přidávání řetězce z/do databáze. Souviset to s tím může, ale problém je jinde - v místě, kde se zobrazuje ten chybový odkaz.
edit:
<?php echo $game['fav_game'];?>
Výborně, děkuji, to jsem právě myslela. Teď ještě poprosím pár řádků okolo.
petr 6
Profil
domeon:
A dále pak kod, který dávám do stránky:
<?php echo $game['fav_game'];?>
K čemu je nám to platné, když nevíme, odkud proměnnou $game['fav_game'] bereš...

Ta by měla odkazovat na definici GAME_FAVOURITE
To je sice hezké, ale kdybys ukázal tu část kódu, kde konstantu GAME_FAVOURITE použiješ, bylo by to užitečnější.
domeon
Profil
Tori:
Děkuji ,obrázek se nyní zobrazuje dobře, čímž je problém je částečně vyřešen, ale nastal další problém:
Jak sem tady psal tu funkci, tak přestala fungovat, jak sem tam vložil tu definici:
define("GAME_FAVOURITE", "<img src='http://jennit-tygri.wz.cz/index1.jpg'>");
.Sprvávně pokud jsem kliknul na ten obrázek, tak se měl změnit na druhý, a právě že to nefunguje.Pokud jsem měl v definici pouze text, tak vše fungovalo normálně, ale teď to prostě nejde.
Takže nevíte včem je problém?
domeon
Profil
Takže ještě, jestli někdo můžete poradit, tak bych potřeboval, aby místo GAME_UNFAVOURITE a GAME_FAVOURITE byl obrázek:
if ($user['login_status'] == 1) {
	$user_fav_yet = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) as Num FROM ava_favourites WHERE user_id='$user[id]' AND game_id='$id'"), 0);
	if ($user_fav_yet >= 1) {
		$game['fav_game'] = '<div id="favbutton"><a href="#" onclick="AddFav('.$row2['id'].', 1,\''.$setting['site_url'].'\', \''.GAME_UNFAVOURITE.'\', \''.GAME_FAVOURITE.'\' ); return false">'.GAME_UNFAVOURITE.'</a></div>';
	}
	else {
		$game['fav_game'] = '<div id="favbutton"><a href="#" onclick="AddFav('.$row2['id'].', 0,\''.$setting['site_url'].'\', \''.GAME_UNFAVOURITE.'\', \''.GAME_FAVOURITE.'\'); return false">'.GAME_FAVOURITE.'</a></div>';
	}
}
else {
	$game['fav_game'] = '<a href="'.$setting['site_url'].'/index.php?task=login">'.LOGIN.'</a>';
}


Děkuji za rady...
petr 6
Profil
Je skutečně nutné předávat jako argument funkce AddFav řetězec
"<img src='http://jennit-tygri.wz.cz/index1.jpg'>"
?
Nestačilo by použít pouze adresu (src) obrázku a tu pak vložit do obrázku někde uvnitř funkce AddFav?
Protože tam ti nejspíš vzniká ten problém s výpisem.
domeon
Profil
petr 6:
To myslíš jak stím AddFav řetězcem?
Bertram
Profil
Mohl by jsi dát k nahlédnutí zdrojový kód html, který vygeneruje tento php kód?
<?php echo $game['fav_game'];?>
domeon
Profil
Bertram:
Tady je:
<div id="favbutton"><a href="#" onclick="<img src="http://www.google.cz/logos/2011/ctvrtek11-hp.jpg">(173, 0,'http://...', 'ss', '<img src='http://www.google.cz/logos/2011/ctvrtek11-hp.jpg'>'); return false"><img src='http://www.google.cz/logos/2011/ctvrtek11-hp.jpg'></a></div>
domeon
Profil
Já bych potřeboval tady místo GAME_UNFAVOURITE a GAME_FAVOURITE vložit obrázek, ale pořád mi to hlási chyby...

Tag pro obrázek by měl být:
"<img src='http://www.google.cz/logos/2011/ctvrtek11-hp.jpg'>"
Můžete mi někdo poradit, jak ho tam hodit?

if ($user['login_status'] == 1) {
    $user_fav_yet = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) as Num FROM ava_favourites WHERE user_id='$user[id]' AND game_id='$id'"), 0);
    if ($user_fav_yet >= 1) {
        $game['fav_game'] = '<div id="favbutton"><a href="#" onclick="AddFav('.$row2['id'].', 1,\''.$setting['site_url'].'\', \''.GAME_UNFAVOURITE.'\', \''.GAME_FAVOURITE.'\' ); return false">'.GAME_UNFAVOURITE.'</a></div>';
    }
    else {
        $game['fav_game'] = '<div id="favbutton"><a href="#" onclick="AddFav('.$row2['id'].', 0,\''.$setting['site_url'].'\', \''.GAME_UNFAVOURITE.'\', \''.GAME_FAVOURITE.'\'); return false">'.GAME_FAVOURITE.'</a></div>';
    }
}
else {
    $game['fav_game'] = '<a href="'.$setting['site_url'].'/index.php?task=login">'.LOGIN.'</a>';
}
« 1 2 3 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.