« 1 2 3 »
Autor Zpráva
domeon
Profil
Poradíte prosím..
petr 6
Profil
V příspěvku #29 na předchozí straně máš špatně apostrofy, čehož jsi docílil tím, že vkládáš celý html tag do argumentu javascriptové funkce AddFav, kterou vypisuješ v řetězci v php. Tam je tvá chyba. Tečka. Můžeme se bavit o řešení této chyby.

Takže ještě ještě jednou: Co dělá funkce AddFav, že jí jako argument musíš dávat celý tag img místo toho, abys jí dával jako argument jen adresu obrázku?
domeon
Profil
petr 6:
S tou uvozovkou myslíš toto:
onclick="<img src="
?
petr 6
Profil
domeon:
S tou uvozovkou myslíš toto:
Toho jsem si prvně nevšiml. Ale ano, to taky, navíc to tam máš ještě jednou s apostrofy.
Navíc to ani nedává smysl, atributu onclick přiřazuješ obrázek.

Ale jako závažnější vidím problém ten, že nečteš druhé části příspěvků.
domeon
Profil
petr 6:
Ano, ten antribut onclick tam musí být, protože jinak by nefungovala ta funkce.

Ovšem, obějevil jsem ten problém, kdy
onclick="AddFav
tak tam to není uzavřené, ale úplně, až na koncí tý řádky
 {
		$game['fav_game'] = '<div id="favbutton"><a href="#" onclick="AddFav('.$row2['id'].', 1,\''.$setting['site_url'].'\', \''.GAME_UNFAVOURITE.'\', \''.GAME_FAVOURITE.'\' ); return false">'.GAME_UNFAVOURITE.'</a></div>';
	}
domeon
Profil
Takže půjde to nějak napravit/a vložit tam ten obrázek?
Tori
Profil
domeon:
A můžete ještě ukázat tu JavaScriptovou funkci AddFav? Dala by se určitě přepsat tak, aby jí stačilo předat adresu obrázku a vyřešit tak problémy s uvozovkami/apostrofy.
domeon
Profil
Tori:
Tady je ta funkce AddFav:
<?php
include '../../../config.php';
$id = intval($_POST['id']);
$userid = intval($_COOKIE['ava_userid']);

$sql = mysql_query("SELECT * FROM ava_users WHERE id=".$userid."");
$row = mysql_fetch_array($sql);
if ($row['password'] == $_COOKIE['ava_code']) {
	$user_rated_yet = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) as Num FROM ava_favourites WHERE user_id='$userid' AND game_id='$id'"), 0);
	if ($user_rated_yet >= 1) {
		// Remove favourite
		mysql_query("DELETE FROM ava_favourites WHERE user_id='$userid' AND game_id='$id'");
		$user_favs = str_replace(', '.$id, '', $row['favourites']);
		mysql_query("UPDATE ava_users SET favourites='$user_favs' WHERE id='$userid'");
	}
	else {
		// Add favourite
		mysql_query("INSERT INTO ava_favourites (user_id, game_id) VALUES ('$userid', '$id')");
		mysql_query("UPDATE ava_users SET favourites = CONCAT(favourites, ', $id') WHERE id='$userid'");
	}
}
?>
Tori
Profil
domeon:
JavaScriptová funkce. Ta, co jí voláte v atributu onclick
<div id="favbutton"><a href="#" onclick="AddFav(...atd.
petr 6
Profil
domeon:
Takže půjde to nějak napravit/a vložit tam ten obrázek?
Možná, když budeš spolupracovat. To se člověk musí ptát třikrát na stejnou věc?

Takže ještě ještě jednou: Co dělá funkce AddFav, že jí jako argument musíš dávat celý tag img místo toho, abys jí dával jako argument jen adresu obrázku?

A ne, v tvém kódu v příspěvku [#8] se text AddFav ani jednou nevyskytuje, takže ukaž kód té funkce.
domeon
Profil
tak tady to je:
domeon
Profil
petr 6:
Pokusím se to tady všechno sepsat:

<?php include (  './includes/view_game/game.inc.php'  ); // Include the flash game ?>


if ($user['login_status'] == 1) {
	$user_fav_yet = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) as Num FROM ava_favourites WHERE user_id='$user[id]' AND game_id='$id'"), 0);
	if ($user_fav_yet >= 1) {
		$game['fav_game'] = '<div id="favbutton"><a href="#" onclick="AddFav('.$row2['id'].', 1,\''.$setting['site_url'].'\', \''.GAME_UNFAVOURITE.'\', \''.GAME_FAVOURITE.'\' ); return false">'.GAME_UNFAVOURITE.'</a></div>';
	}
	else {
		$game['fav_game'] = '<div id="favbutton"><a href="#" onclick="AddFav('.$row2['id'].', 0,\''.$setting['site_url'].'\', \''.GAME_UNFAVOURITE.'\', \''.GAME_FAVOURITE.'\'); return false">'.GAME_FAVOURITE.'</a></div>';
	}
}
else {
	$game['fav_game'] = '<a href="'.$setting['site_url'].'/index.php?task=login">'."<img src='http://www.google.cz/logos/2011/ctvrtek11-hp.jpg'>" .'</a>';
}



<?php
include '../../../config.php';
$id = intval($_POST['id']);
$userid = intval($_COOKIE['ava_userid']);

$sql = mysql_query("SELECT * FROM ava_users WHERE id=".$userid."");
$row = mysql_fetch_array($sql);
if ($row['password'] == $_COOKIE['ava_code']) {
	$user_rated_yet = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) as Num FROM ava_favourites WHERE user_id='$userid' AND game_id='$id'"), 0);
	if ($user_rated_yet >= 1) {
		// Remove favourite
		mysql_query("DELETE FROM ava_favourites WHERE user_id='$userid' AND game_id='$id'");
		$user_favs = str_replace(', '.$id, '', $row['favourites']);
		mysql_query("UPDATE ava_users SET favourites='$user_favs' WHERE id='$userid'");
	}
	else {
		// Add favourite
		mysql_query("INSERT INTO ava_favourites (user_id, game_id) VALUES ('$userid', '$id')");
		mysql_query("UPDATE ava_users SET favourites = CONCAT(favourites, ', $id') WHERE id='$userid'");
	}
}
?>

petr 6
Profil
domeon:
A co ten kód funkce AddFav, ten je kde?
domeon
Profil
<?php echo $game['fav_game'];?>
petr 6
Profil
domeon:
Vidíš tam někde slovo AddFav?
domeon
Profil
petr 6:
no, napsal jsem zde, všechno co mám, jinak njedležitější funkce AddFav je zde:
if ($user['login_status'] == 1) {
    $user_fav_yet = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) as Num FROM ava_favourites WHERE user_id='$user[id]' AND game_id='$id'"), 0);
    if ($user_fav_yet >= 1) {
        $game['fav_game'] = '<div id="favbutton"><a href="#" onclick="AddFav('.$row2['id'].', 1,\''.$setting['site_url'].'\', \''.GAME_UNFAVOURITE.'\', \''.GAME_FAVOURITE.'\' ); return false">'.GAME_UNFAVOURITE.'</a></div>';
    }
    else {
        $game['fav_game'] = '<div id="favbutton"><a href="#" onclick="AddFav('.$row2['id'].', 0,\''.$setting['site_url'].'\', \''.GAME_UNFAVOURITE.'\', \''.GAME_FAVOURITE.'\'); return false">'.GAME_FAVOURITE.'</a></div>';
    }
}
else {
    $game['fav_game'] = '<a href="'.$setting['site_url'].'/index.php?task=login">'."<img src='http://www.google.cz/logos/2011/ctvrtek11-hp.jpg'>" .'</a>';
}
Tori
Profil
petr 6:
<mimo-téma>
Obdivuji vaši trpělivost.
</mimo-téma>
petr 6
Profil
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/funkce.html

Tu část kódu, která pro tebe bude klíčová, poznáš tak, že začíná slovy
function AddFav(


Pokud toto nikde ve svých kódech nemáš, můžeš z kódu v [#16] s klidným srdcem vypustit vše mezi href="#" a nejbližším >.

Tori:
Zkušenosti s vyučováním...
domeon
Profil
No, ještě jsem si říkal, jestly by to nešlo pomocí CSS nastylovat:

<?php echo $game['fav_game'];?>
petr 6
Profil
domeon:
No, ještě jsem si říkal, jestly by to nešlo pomocí CSS nastylovat
Kde že je vlastně ten problém, který chceš vyřešit?
shaggy
Profil
domeon:
Neviem o tom, že by sa php kód dal štýlovať pomocou CSS. Samozrejme ten výstup, ktorý ti to vypíše ide naštýlovať pomocou CSS.
db-9/m
Profil *
petr 6:
Mám pocit, že si z Vás domeon dělá jen legraci a náramně se tím baví.

A už to tady jednou bylo http://diskuse.jakpsatweb.cz?action=vthread&forum=7&topic=123350.
petr 6
Profil
db-9/m:
Mám pocit, že si z Vás domeon dělá jen legraci a náramně se tím baví.
Však já se taky bavím :-)
domeon
Profil
Ne nedělám si opravdu legraci, chtěl jsem jenom poradit, jak tam dostat obrázek, což se ještě nevyřešilo.
---
Chyba s uvozovkou nastane tehdy, když místo GAME_FAVOURITE vložím tag pro obrázek.
{
        $game['fav_game'] = '<div id="favbutton"><a href="#" onclick="AddFav('.$row2['id'].', 1,\''.$setting['site_url'].'\', \''.GAME_UNFAVOURITE.'\', \''.GAME_FAVOURITE.'\' ); return false">'.GAME_UNFAVOURITE.'</a></div>';
    }

Proto, bych se naposledy zeptal, zda to půjde nějak vyřešit tu chybu s uvozovkou?
Keeehi
Profil
domeon:
Podívej se na výsledné html a musí ti to být jasné.
petr 6
Profil
domeon:
Proto, bych se naposledy zeptal, zda to půjde nějak vyřešit tu chybu s uvozovkou?
Ano. Půjde.
domeon
Profil
petr 6:
Mohu se zeptat jak?
Díky
Segi_L
Profil
domeon:
Rád by som si niečo ujasnil, pretože už sa strácam.

Verzia 1
define("GAME_FAVOURITE", '<img src="http://jennit-tygri.wz.cz/index1.jpg">');

funguje funce addfav ale obrazok sa zobrazuje zle?

Verzia 2
define("GAME_FAVOURITE", "<img src='http://jennit-tygri.wz.cz/index1.jpg'>");

obrazok sa zobrazuje v poriadku, ale nefunguje addfav?
Keeehi
Profil
A ty tam nevidíš ten problém s uvozovkami? onclick="něco('text<img onclick="obrazek"> něco')"
Jak problém vyřešit? HTML neumí escapovat takže místo xxx v onclick="xxx" můžou být JEN apostrofy (') jinak se prostě ten onclick ukončí. Avšak Javascript escapovat umí, takže apostrofy, které potřebuješ mít jen jako text (ne jako ohraničení řetězce) oescapuješ.

define("GAME_FAVOURITE", "<img src=\'http://jennit-tygri.wz.cz/index1.jpg\'>");

$game['fav_game'] = '<div id="favbutton"><a href="#" onclick="AddFav('.$row2['id'].', 1,\''.$setting['site_url'].'\', \''.GAME_UNFAVOURITE.'\', \''.GAME_FAVOURITE.'\' ); return false">'.GAME_UNFAVOURITE.'</a></div>';
domeon
Profil
Keeehi:
Díky za tu úpravu z uvozovkami, ale stejně to nefunguje, jak má:nejprve se zobrazí ikonka nenalezeného obrázku a po kliknutí se zobrazí ten obrázek co tam má být(http://jennit-tygri.wz.cz/index1.jpg)

Možná bude chyba za tou adresou obrázku:
define("GAME_FAVOURITE", "<img src=\'http://jennit-tygri.wz.cz/index1.jpg\'>");
« 1 2 3 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.