Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Paul Grass Profil * |
#1 · Zasláno: 5. 4. 2011, 17:53:00
Dobrý den, do čtečky jsem přidal vlastnost keywords, ale nevím jak jednotlivé slova zvýraznit tučně z již dané funkce keywords v description.
Zdrojový kód poupravené item: <item> <title>DropTunes: udělejte si z Dropboxu webový hudební přehrávač</title> <link>http://www.zive.cz/bleskovky/droptunes-udelejte-si-z-dropboxu-webovy-hudebni-prehravac/sc-4-a-156508/default.aspx</link> <guid>http://www.zive.cz/default.aspx?article=156508</guid> <description>Amazon nedávno spustil svoje cloudové úložiště a ještě dříve i cloudový přehrávač muziky. Vše to má ale jednu kosmetickou vadu – soubory na úložiště lze nahrát pouze skrze webový prohlížeč, což je poněkud zdlouhavé. V tomto směru opět pocítíte výhodu synchronizačních služeb jako Dropbox, Live Mesh ...</description> <keywords>DropTunes, přehrávač, cloud</keywords> <pubDate>Tue, 5 Apr 2011 13:52:00 GMT</pubDate> </item> |
||
Paul Grass Profil * |
Zapomněl jsem dát kód čtečky:
<?php error_reporting(0); echo "<tr><td class=\"".nazev_okno."\">"; $indext = 1; foreach ($xml->channel as $channel){ if($indext > 1){ break; } $indext++; $linkt = $channel->link; $titlet = $channel->title; echo "<a href=\"".$linkt."\" target=\""._blank."\">".$titlet."</a>"; } echo "</td></tr><tr><td class=\"".obsah_okno."\">"; $index = 1; foreach ($xml->channel->item as $item){ if (strtotime($item->pubDate) < strtotime("-24 hours")) break; $index++; $date = $item->pubDate; $link = $item->link; $link = $item->guid; $title = $item->title; $desc = $item->description; $keywords = $item->keywords; $date = strtotime($date); $date = StrFTime("%d. %m. %Y", $date); $date = str_replace(". 0", ". ", $date); $num = strlen($date); if(substr($date, 0, 1) == "0") $date = substr($date, 1, $num); echo $date." - <a href=\"".$link."\" target=\""._blank."\">".$title."</a>"; echo "<br />".strip_tags ($desc)."<br /><br />"; } if($index == 1) echo "Nejsou nové zprávy"; echo "</td></tr>"; ?> Moderátor Joker: Následovala debata netýkající se tématu, která byla odstraněna. Části příspěvků uživatele grass, které se částečně tématu týkaly, připojeny níže a převedeny na malá písmena:
dokonce pochopim ze bych mohl pouzot toto http://snipplr.com/view/26445/php--highlight-keywords-in-a-text/ ale jeste nevim jak presne a nakonce mozna bude stacit jen funkce highlight_string ale to nevim a stim potrebuji pomoc |
||
Joker Profil |
#3 · Zasláno: 6. 4. 2011, 18:16:46
Uklidil jsem tu.
Pokud jde o dotaz, formátování RSS je věcí čtečky, čili RSS jako technologie neposkytuje nástroje k formátování textů. Možná by šlo vzhled definovat v CSS a připojit ho přes xml-stylesheet. Některé čtečky taky rozumí HTML, to jsme řešili nedávno tady - ale nevím, jestli se to netýká jen některých značek. Krom toho si nejsem jistý, že RSS obsahuje značku <keywords> (resp. RSS je více verzí a nevím která konkrétně je tohle) a třeba čtečka v Opeře myslím klíčová slova nijak nezobrazuje. |
||
grass Profil * |
#4 · Zasláno: 6. 4. 2011, 23:08:31
ja robim rss po svem, nove funkce - moc novych funkci neupne napsanych ve vysledku reinkarnace RSS technologie
|
||
grass Profil * |
#5 · Zasláno: 6. 4. 2011, 23:16:37
super, asi ma nikdo nepochopil, popis když bych hodil echo na keywords
vypadne vam toto: mobil, technologie, novinka ja chci aby prikaz zpracoval tyto slova tek ze v description (výtahu z článku) tyto slova zvýraznil tučne stačí mi když před a za dá HTML značku b Vzor: Nový <b>mobil</b> nabízí <b>technologie</b> budoucnosti již dnes. <b>Novinka</b>! |
||
Alphard Profil |
#6 · Zasláno: 6. 4. 2011, 23:19:21
Paul Grass:
„Zapomněl jsem dát kód čtečky:“ Jako by tady nebyl už 50x :-) Z daných výrazů si sestavte regulár (explode(), implode()) a nahraďte v textu. |
||
Časová prodleva: 6 dní
|
|||
Ball Profil * |
#7 · Zasláno: 12. 4. 2011, 13:22:18
Dobrý den, prosím pomůžete mi to napsat protože já jsem se dostal jen k tomuto (řádek 24 - 28):
<?php error_reporting(0); echo "<tr><td class=\"".nazev_okno."\">"; $indext = 1; foreach ($xml->channel as $channel){ if($indext > 1){ break; } $indext++; $linkt = $channel->link; $titlet = $channel->title; echo "<a href=\"".$linkt."\" target=\""._blank."\">".$titlet."</a>"; } echo "</td></tr><tr><td class=\"".obsah_okno."\">"; $index = 1; foreach ($xml->channel->item as $item){ if (strtotime($item->pubDate) < strtotime("-24 hours")) break; $index++; $date = $item->pubDate; $link = $item->link; $link = $item->guid; $title = $item->title; $desc = $item->description; $keywords = explode(',', (string) $item->keywords); $replaceWith = array(); foreach ($keywords as $key) $replaceWith[$key] = "<b>$key</b>"; $desc = strtr($desc, $replaceWith); $date = strtotime($date); $date = StrFTime("%d. %m. %Y", $date); $date = str_replace(". 0", ". ", $date); $num = strlen($date); if(substr($date, 0, 1) == "0") $date = substr($date, 1, $num); echo $date." - <a href=\"".$link."\" target=\""._blank."\">".$title."</a>"; echo "<br />".strip_tags ($desc)."<br /><br />"; } if($index == 1) echo "Nejsou nové zprávy"; echo "</td></tr>"; ?> A to ještě za pomoci uživatele Tori na tom to fóru http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=9&topic=124169&page. |
||
Časová prodleva: 13 dní
|
|||
Ball Profil * |
#8 · Zasláno: 25. 4. 2011, 07:58:05
Vyřešeno, relace uzavřena
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
0