Autor Zpráva
Taps
Profil
Zdravím, zkouším TemplatePower a narazil jsem na problém, že nevím jak dynamicky načítat obsah php souboru. zkoušel jsem níže uvedený zápis, který mi bohužel nefunguje
soubor index.php
include( "./tpl/tpower/class.TemplatePower.inc.php");
$tpl = new TemplatePower( "./tpl/index.tpl" );
$tpl->assignInclude( "header", "./tpl/hlavicka.tpl" );
$tpl->assignInclude( "content", "./stranky/obsah.php" );
$tpl->assignInclude( "paticka", "./tpl/paticka.tpl" );
$tpl->prepare();
$tpl->printToScreen();

soubor obsah.php
<?php
$page=$_GET["page"]; // incializujeme promennou
$dir="./stranky/"; // adresar kde mame ulozeny stranky, muzete zmenit dle potreby
$uvodni="zadani.php"; // toto je uvodni stranka kdyz nebude PAGE volana v URL

if ($page) { // pokud volame page v URL tak vykonavame dalsi kroky ...
if (file_exists($dir.$page.".php")) // a pokud ten soubor existuje tak ho vlozime
include($dir.$page.".php"); // pokud neexistuje
else { include $dir."404.php"; } // vlozime Chybovou stranku 
} 
else{ // a pokud PAGE nevolame v URL nacte se nejaka uvodni stranka
include ($dir.$uvodni)
}
?>

soubor index.tpl
<!-- INCLUDE BLOCK : header -->

<!-- INCLUDESCRIPT BLOCK : content -->

<!-- INCLUDE BLOCK : paticka -->

Mohl by mi někdo poradit, kde by mohla být chyba, případně dát tip jak správně do šablony začlenit soubor.php.

děkuji
MunzarM
Profil
Ahoj
S TemplatePower sem sice nedělal, ale s dalšíma templatovacíma systémama jo.
Řek bych že pleteš jabka a hrušky dohromady, templaty slouží k vypisování obsahu, ne abys v nich spouštěl a includoval další php.
Inkludni si obsah.php normálně v tom index.php a do $tpl si posílej jen data co chceš vypsat.
Taps
Profil
Díky, problém už jsem vyřešil
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.