Autor Zpráva
hm_
Profil *
Ahojte,
Zaujímalo ma či ide to ide nejak pomocou niečoho spraviť,príklad mal by som diskusné fórum a každému užívateľovi by sa zapisoval do databázy počet príspevkov .mňa by zaujímalo či by sa potom dal spraviť nejaký rebríček kto má najviac príspevkov napr 1.meno 105príspevkov
2.meno 90príspevkov
3.meno 80príspevkov
atď.
Diky za rady.
johnl
Profil
Dal.. Stačí spočítat kdo odeslal kolik příspěvků, uložit si je např. do pole, a pak vypsat ty nejlepší.. ;)
panther
Profil
hm:
při vložení příspěvku ulož příspěvek a zároveň přispěvateli přičti do sloupečku „pocet“ jedničku.

Výběr takovýchto dat pak srovnáš pomocí ... ORDER BY pocet.
okolojdouci
Profil *
hm:

Do databáze počet příspěvků nezapisuj, zbytečně přidáváš práci jak sobě, tak databázi. Použij toto: http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=28&topic=37836#pocet-komentaru
hm_
Profil *
No áno ja mám v databáze tabuľku štatistiky a v nej je nick a počet príspevkov len ako to vypísať tak aby to išlo od toho čo má najviac príspevkov :)
hm_
Profil *
v nom návode je:
select t1.* from tabulka
t1, (select max(t2.cena)
cena from tabulka t2)
t3 where t1.cena =
t3.cena;
Hm čo sú hodnoty t1,t2,t3?a skôr ako to spravím aby mi to vypísalo hodnoty od najväčšej po najmenšiu nie len najväčšie
okolojdouci
Profil *
hm:

V tom návodu nic takového není.
hm_
Profil *
Skús nato kliknuť a zistíš že je
okolojdouci
Profil *
hm:

vidím:
Počet komentářů ke článku

select c.*,
       count(k.id_textu) pocet_komentaru
from   clanky c
left   join komentare k
       on c.id_clanku = k.id_clanku
group  by c.id_clanku


Ty nepotřebuješ seznam článků a počet komentářů, ale seznam osob a počet příspěvků. Seřadíš to pomocí ORDER BY.
pcmanik
Profil
hm:
Skus kliknut ty a uvidis ze nieje - ty nepotrebujes Nalezení řádků s maximální (minimální) hodnotou, ale potrebujes Počet komentářů ke článku
hm_
Profil *
Chcel by som to nejak takto

<?php
include "connect.php";
$vysledok = mysql_query("SELECT * FROM uzivatelia ORDER BY
id ASC");
$radok = mysql_fetch_assoc ($vysledok); $hodnota = $radok['id'];
echo $hodnota;
?>
Je to dobre?
hm_
Profil *
Akurát že pri tom čo som napísal mi vypíše len jedno číslo a malo by 4 hmm
hm__
Profil *
Pomôžete mi s tým?
hm__
Profil *
Už to mám:
<?php
include "connect.php";
$result=
mysql_query
("SELECT *
FROM tabulka
ORDER BY
body DESC");
while($row=
mysql_fetch_array
($result))
{
echo$row
['nick'];
echo"".
$row
['body'];

echo"<br/
>";
}
mysql_close
($con);
?>

No takže výsledne mi vypíše vlastne nick a pocet bodov(1bod=1príspevok)len by som ešte potreboval aby mi tam ešte zapisovalo číselné poradie napr 1. Meno 50bodov,tu 1.to neviem ako tam mám pridať pomôžete?
okolojdouci
Profil *
$i=1;
while($row=
mysql_fetch_array
($result)
)
{
echo$i++;
echo$row
['nick'];
echo"".
$row
['body']
;

echo"<br/
>";
}
hm__
Profil *
Jo dobrý nápad:)dík
hm__
Profil *
Ešte k téme nechcem zakladať ďalšiu tému kvôli tomu.
Do tých štatistík som si pridal do toho kde mi vypisuje nicky toto:
echo "<a href='uzivatel.php?nick='>";
echo "</a>";


Takže teraz sa na každý nick dá kliknúť,zaujímalo by ma či sa dá do toho odkazu dať tak aby vždycky na aký nick kliknem tak aby na taký profil ma to presmerovalo,možno buď cez id alebo meno.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: