Autor Zpráva
beaver146
Profil *
Dobry den,

Mam formulár s roznymi selectami a text boxmi. Ide v podstate o filtrovanie, resp. vyhladavanie v databazi. Formular odosiela hodnoty POSTom. Avsak ked pridam na vysledky filtrovania strankovanie vysledkov (to uz je riesene pomocou URL, cize predava parameter cez GET), je nejak mozne poslat tie POST udaje povedzme pri prechode z 1. stranky napriklad na 3.?

Ako by ste vyriesili tento problem?
panther
Profil
beaver146:
co ti brání odesílat formulář GETem? Na seřazené výsledky půjde i odkázat.
Tori
Profil
beaver146:
Můžete stránkování číst z $_REQUEST.

Jinak četla jsem někde doporučení, že údaje, které mění databázi, se mají posílat přes POST, zatímco údaje ovlivňující zobrazení přes GET. Vypadá to logicky, aby nebyl různý obsah na stejné adrese. (čili to co psal panther)
beaver146
Profil *
som programator amater, tak neviem, prenesu sa mi cez get aj znaky ako š č,.. ak pouzivam utf8? diky moc
panther
Profil
beaver146:
prenesu sa mi cez get aj znaky ako š č
vyzkoušej a budeš to vědět hned.
radas
Profil *
a co si to tak ukladat do session?
panther
Profil
radas:
možnost to je, ale pro vyhledávání je lépe GET.
radas
Profil *
to jo ale tu s tou čestinou nebo jinými znaky může být problém, do session si může uložit vše co si navštěvník "naklikal" a řezení a čislo stránky si může tahat přes url..

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: