Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Začátečník Profil * |
#1 · Zasláno: 29. 4. 2011, 13:49:06
Ahoj,
Jak prosím dostat proměnnou kterou vygeneruji ve while mimo while? while(...){ $name = $row['name']; echo $name; // vypis je Petr } echo $name; // nevypise se nic Díky za pomoc |
||
Batrachus Profil |
#2 · Zasláno: 29. 4. 2011, 13:50:37
Deklaruj ji mimo while. Jednoduché.
|
||
Začátečník Profil * |
#3 · Zasláno: 29. 4. 2011, 13:59:09
Batrachus:
„Deklaruj ji mimo while. Jednoduché.“ jak to myslíš? |
||
Taps Profil |
#4 · Zasláno: 29. 4. 2011, 14:03:53
Začátečník:
jednoduše while(...){ $name = $row['name']; $data[]= $name; // vypis je Petr } pak data projdeš např. pomocí foreach |
||
GeneralDv Profil |
#5 · Zasláno: 29. 4. 2011, 14:04:21 · Upravil/a: GeneralDv
Jestli sem dobře pochopil:
$mimo = null; //taky jí deklaruješ while (..) { $name = $row['name']; echo $name; // vypis je Petr $mimo = $name; // přiřadíš hodnotu } echo $mimo; //vypíšeš Hodnota $mimo zustane ta poslední, protože se v každym průchodu cyklu přepíše, jinak použij pole (viz Taps), do něj můžeš uložit jednotlivě víc hodnot. |
||
Začátečník Profil * |
#6 · Zasláno: 29. 4. 2011, 14:12:06
Tak to nějak nechápu
tohle nefunguje while(...){ $name = $row['name']; } echo $name; // nevypise se nic a tohle funguje while(...){ $name = $row['name']; $aaa = $name; } echo $aaa; // vypis je Petr Dyt je to uplně to stejné.. :-) |
||
Batrachus Profil |
#7 · Zasláno: 29. 4. 2011, 14:16:03
Já to myslel takhle:
$name; while(...){ $name = $row['name']; echo $name; // vypis je Petr } //tady můžeš dále pracovat s proměnnou $name |
||
Začátečník Profil * |
#8 · Zasláno: 29. 4. 2011, 14:19:58
Batrachus:
tak to už vůbec nechápu.. tohle dělá co? $name; |
||
GeneralDv Profil |
Začátečník:
„tohle dělá co?“ Nic, projdi si základy.. co chceš udělat? Mam za to že chceš vypisovat data z DB.. Moderátor panther: Odmazán přivolávač. Byl zde úplně zbytečně.
|
||
Začátečník Profil * |
GeneralDv:
„Nic, projdi si základy.. co chceš udělat? Mam za to že chceš vypisovat data z DB..“ Všechno funguje, jen jsem chtěl vedět co znamená ta samotná proměnná, jestli se tak inicializuje nebo co, nikde jsem na to nikdy nenarazil.. ;) |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0