Autor Zpráva
dan55
Profil
Dobrý večer,
pořád nemůžu zprovoznit funkci date_sunrise(). Po naplnění:
<?php $vychod_time=date_sunrise(time(), SUNFUNCS_RET_TIMESTAMP, 50.4, -14.26, 90, 1); ?>

Mě vyjde čas 04:48, místo 5:27. Mělo by to vyjít jako tady. Jaké tam mám nacpat parametry?
laijk
Profil
dan55:
nemá tam byť date_sunrise(time(), SUNFUNCS_RET_STRING, 50.4, -14.26, 90, 1); ???
dan55
Profil
laijk:
Ne, to je to samé akorát já mám výstup v timestampu (to potřebuji pro práci s JS počítadlem). Obojí funguje stejně
EDIT:
zázrakem to funguje, ani nevím jak jsem to udělal...
$vychod_time=date_sunrise(time(), SUNFUNCS_RET_TIMESTAMP, 50.4, -14.26, 90, 1);
echo"<h2>Východ slunce: ".date("H:i:s",$vychod_time-3600)."</h2>";
Chro
Profil
Zeměpisná délka -14 stupňů, to je už Atlantik ne? 14 stupňů je v Česku. Offset plus 2 hodiny (letní čas).
dan55
Profil
Jaj já jsem tu nedal správný kod...
$vychod_time=date_sunrise(time(), SUNFUNCS_RET_TIMESTAMP, 50.4, 14.26, 90, 2);
echo"<h2>Východ slunce: ".date("H:i:s",$vychod_time)."</h2>";

Tento funguje, vyjde 5:31 ještě musím nastavit přesné souřadnice. Je to OK?
edit: tak funguje
Chro
Profil
Technická: na iDnes jsou časy východu a západu slunce vypočítány pro souřadnice 50N 15E. V jiných částech republiky se tedy můžou lišit i o několik minut.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0