Autor Zpráva
Broněk
Profil *
Ahoj, napadá někoho jak zabránit reloadu a vyhnout se tak znovuvložení do db? Díky
Louka
Profil
1. ověřovat v DB zda je (stejná IP && stejný text)
2. uložit si do cookie nebo DB nějaký příznak značící, že uložení bylo provedeno

Spíš to první.
ShiraNai7
Profil
Broněk:
Přesměrovat pomocí hlavičky na tu samou adresu.
Broněk
Profil *
Louka:
1. ověřovat v DB zda je (stejná IP && stejný text)

To by bylo sice hezke, ale neni to v tomto případě možne, jelikož ukládám řetězec z random(); Tudíž je každý záznam unikátní :(
Přes session to taky nemužu udělat, jelikož když bude mít vypnute cookie tak nic neuloží.. Sice jsem kdysi někde četl řešení jak na session když má user cookie disabled (neposílal se SID přes url) ale bylo to na mě moc složíty ;) Nějaký jiný nápad?
Broněk
Profil *
ShiraNai7:
Přesměrovat pomocí hlavičky na tu samou adresu.
To jsem zkoušel, ale zase příjdu o zobrazení zprávy která zobrazuje jak dopadlo uložení, včetně názvu řetězce který se ukládal do db.
ShiraNai7
Profil
Broněk:
Předávej to v adrese nebo v session.
Louka
Profil
Tak dát form action na ./?nosubmit=1
---> při refreshi v PHP ověříš zda je $_GET['nosubmit'] a když ano, neuložíš.
Broněk
Profil *
ShiraNai7:
Předávej to v adrese nebo v session.
A co když bude mít user vypnute cookie?

Přes adresu to nechci, mám web v cool url :(
ShiraNai7
Profil
Broněk:
A co když bude mít user vypnute cookie?

To je tak mizivé procento uživatelů, že o nemá cenu řešit, pokud by to vyloženě neznemožnilo celou funkci.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0