Autor Zpráva
kozusnik.jan
Profil *
Ahoj, potřeboval bych poradit. Na webu mám udělané přihlášení do administrace, ale když se chci přihlásit, tak mi to háže:
Musíte se prihlásit!
Notice: A session had already been started - ignoring session_start() in D:\wamp\wamp\www\Kopie - IVT - projekt(new)\hlavicka.php on line 2

Fatal error: Cannot redeclare iduzivatele() (previously declared in D:\wamp\wamp\www\Kopie - IVT - projekt(new)\func.php:2) in D:\wamp\wamp\www\Kopie - IVT - projekt(new)\func.php on line 11


Vím co to znamená, ale nevím jak to zpravit. Můžete mi prosím poradit?
soubory:
func.php:
<?php 
function iduzivatele ($prezdivka, $heslo, $link)
{
  $vysledek=mysql_query("select id from users where login='".$prezdivka."' and heslo='".md5($heslo)."'", $link);
  if (mysql_num_rows($vysledek)==0) 
    return false; 
  else {
    $radek = mysql_fetch_array($vysledek);
    return $radek["id"];
  }
} 
function loginuzivatele ($prezdivka, $heslo, $link)
{
  $vysledek2=mysql_query("select login from users where login='".$prezdivka."' and heslo='".md5($heslo)."'", $link);
  if (mysql_num_rows($vysledek2)=="") 
    return false; 
  else {
    $radek2 = mysql_fetch_array($vysledek2);
    return $radek2["login"];
  }
} 

?>


hlavicka.php:
<?php 
session_start();
$chybaprihlaseni ="";
setcookie("chybaprihlaseni", $chybaprihlaseni , mktime(1));
require "./func.php";

$spojeni = mysql_connect("-------", "--------") or die ("Nelze najít databázi!");
mysql_select_db("womap") or die ("Nelze se pripojit k dané tabulce!");

if (isset($_POST['prihlasit']))
{
  

  $id = iduzivatele($_POST["prezdivka"], $_POST["heslo"], $spojeni);
  if ($id<>0) $_SESSION["id"]=$id;
  $log = loginuzivatele($_POST["prezdivka"], $_POST["heslo"], $spojeni);
  if ($log!="") $_SESSION['login']=$log; 
 Header("Location:administrace.php");
}
elseif (isset($_GET['odhlasit']))
{
if($_GET['odhlasit']=="yes"){
  unset($_SESSION["id"]);
  unset($_SESSION['login']);
  Header("Location: index.php");
}
}
.........


login.php: (zde je přihlašovací formulář)
<?php include("hlavicka.php"); ?>
<body>
<div id="kontejner">
<form action="<?php /* echo $_SERVER['PHP_SELF']*/?>" method="post" name="login" id="login">




<?php

echo '<ul>';
if(isset($_POST['prihlasit'])) {
if (!isset($_SESSION["id"])) {

echo"Špatné uživatelské jméno a/nebo heslo!";
}}
/*else if(isset($_SESSION['id'])) echo"<li>Už jste prihlášen jako ".$_SESSION['login']."<br></li>";
*/
if(!isset($_SESSION['id']))
echo '
<table>
<tr><td>Login</td><td><input class="text" type="text" name="prezdivka" id="prezdivka"></td></tr>
<tr><td>Heslo</td><td><input class="text" type="password" name="heslo" id="heslo"></td></tr>
<tr><td><a href="index.php?registrace">Registrovat</a></td>
<td><input type="submit" name="prihlasit" id="prihlasit"  value="Prihlásit" class="prihlasit" ></td>

</tr>
</table>
';
if(isset($_SESSION['id'])) echo'<li><input type="submit" name="odhlasit" id="odhlasit"  value="Odhlásit" class="odhlasit" ></li>';
echo'</ul>';
?>

</form>
</div>
</body>
</html>



Omlouvám se, že je to tak dlouhé, ale radši jsem to dal celé :)
Spectator
Profil
Znovu načítáš a vytváříš, co už někde máš.
Vypadá to, že dvakrát spouštíš session a dvakrát deklaruješ iduzivatele()
kozusnik.jan
Profil *
Aha. A nevíte jak to zpravit? Já jsem to několikrát projížděl ale nic jsem nenašel :(
Spectator
Profil
Bude to někde v těch vkládaných souborech
kozusnik.jan
Profil *
Ok, ale kde? Já to hledám a nemůžu nic najít :(
kozusnik.jan
Profil *
Aha, tak už to mám :) já vkládal soubor administrace.php, do kterého jsem ještě includoval hlavicku :) už je to v pohodě... moc dík za rady :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0