Autor Zpráva
zarkan
Profil *
Zdravím,
mám problém a to tehdy když zaktualizuji stránku - neboť se mě celý formulář odešle znovu a tím pádem se mě vypíše poslední příspěvky podruhé (potřetí, ...) nevíte někdo co s tím prosím?
panther
Profil
zarkan:
po odeslání stránku přesměruj, více o header.
zarkan
Profil *
panther:
Přesměrování tam mám, ale ne přes leader, teda jestli to dobře chápu (což asi bude ten problém) ... mám zvlášť formulář v html a zvlášť php, ale i když se mě zobrazí už jen ty výsledky tak i ty jsou po aktualizování opětovně znovu odeslány.
okolojdouci
Profil *
zarkan:
1. Jsi na stránce A s formulářem
2. Formulář tě přesune na stránku B s parametry
3. Na str. B zpracuješ odeslaná data a aniž bys cokoliv zobrazil, přesměruješ header("Location: soubor.php"); na stránku (třeba A) bez parametrů.
zarkan
Profil *
[#4] okolojdouci
Aha díky tak tady bude asi ten problém - že to zobrazuji. A jak mám teda návštěvníkovi nabídnou k náhledu to co vlastně on sám zvoli ve formuláři, případně aby se podíval na to co zvolili ostatní návštěvníci?
okolojdouci
Profil *
zarkan:
Přidáním jiných parametrů. Musíš odlišit, jestli byl odeslán form, nebo bylo přesměrováno.
zarkan
Profil *
okolojdouci:
Teďka to asi moc nechápu ...
okolojdouci
Profil *
zarkan:
Ještě jednou.

Na a.php je formulář, kde action=b.php
Na b.php je načtení hodnot z formuláře, následuje zápis do db, update nebo cokoliv.
Následuje header("Location: a.php") a exit (počítám, že to najdeš na tom odkazu od pantera)

To je všechno, co potřebuješ, aby ti refresh neposílal data opakovaně, protože refresh otvírá zase jen a.php
Návštěvník vidí jen to,že na a.php vypsal form a po odeslání je zpátky.

K tomu location můžeš přidat cokoliv: Location: soubor.php?hodnota=sf - a tohle pak na a.php odchytit.
zarkan
Profil *
Jo díky ráno na to mrknu a snad něco vymyslím :) když tak ještě napíšu :D
W101
Profil *
nebo pomocí session
zarkan
Profil
Mám ještě dotaz k tomu header - jde tam zobrazit jen konkrétní stranka.php nebo by tam šlo zadat i něco víc -> mám totiž stránku dělanou v rámech, tak jestli by tam šlo třeba zadat stranka.php v target="x" nebo prostě musím odkázat na úvodní index???

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0