Autor Zpráva
romulus856
Profil
Zdravím všechny lidičky. Mám několik dotazů, jelikož s php začínám. Nikde se mi nepodařilo najít nějaký typ, jak vytvořit admin rozhraní, které by bylo "uživatelsky pohodlné". Jedná se mi o to, že nevim, jak šikovně vkládat obrázy mezi text do článku, aniž bych při tom používal HTML tagy přímo do zápisu (chtěl bych tam vytvořit uživatelskou část a html tagy úplně zakázat). Nejedná se mi ani tak o zdrojový kody, ale spíš o nějaký screenshot, nebo popis jak to řešíte na svých stránkách.

Dále by mě zajímalo, jaký je doporučený limit SQL dotazů na zobrazení 1 stránky, abych zbytečně nezatěžoval server. Aktuálně na svých stránkách mám 4 (pro hlavní menu, vedlejší menu, novinky a samotný výpis článku). Chtěl bych tam ještě pár věcí přidat, tak abych měl nějakou představu.

A poslední věc dotaz. Je lepší vypisovat všechny stránky přes 1, nebo vytvořit více stránek?

Díky za všechny odpovědi
etexweb
Profil
Bez html tágov buďeš mať len obyčajný text, no na odsrátenie tágov z textu v PHP použi function.strip-tags
Stano
Profil
romulus856:
Niesom si istý ale možno by sa ti hodil WYSIWYG editor (TinyMCE)
shaggy
Profil
etexweb:
Toto je fórum o tvorbe webu, nie o biliarde. Nepýta sa na tága, ale na tagy.
A tvoja rada mu asi moc nepomohla, on sa nepýta na odstránenie tagov, skôr ho zaujíma, ako to urobiť bez toho, aby používateľ musel tie tagy zapisovať.

romulus856:
1. Väčšina administrácií to rieši cez WYSIWYG editor, najčastejšie sa používa TinyMCE, alebo CKeditor. Vďaka nim môže stránky editovať aj napr. sekretárka, ktorá ani len netuší, čo to znamená HTML (editácia vyzerá rovnako, ako napríklad v textovom editore).
2. Optimálny počet SQL dotazov neexistuje, platí iba - čím menej, tým lepšie. 4 dotazy sú v norme, či by sa to nedalo napísať efektívnejšie - to zistíš sám po nejakom čase, keď získaš viac skúseností.
romulus856
Profil
Tak to je fofr :) o existenci WYSIWYG editoru jsem neměl ani ponětí. To je přesně to co jsem potřeboval. Díky moc za takhle rychlé reakce.
romulus856
Profil
Zdravím mám ještě takovej dotaz. Při registraci vytvářím každému uživateli adresář, do kterého si bude moct uploadnout obrázky to mám vytvořeno takto:
$pathadresare = '../users/' . mysql_insert_id();
umask(0000);
mkdir($pathadresare, 0777);
chmod($pathadresare, 0777);
do teť je to OK, ale když chci uploadnou nějaký obrázek tak mi to vyhodí tuto chybu:
Warning: move_uploaded_file(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 178161 is not allowed to access /DISK3/WWW/domena/www/users/2 owned by uid 99 in /DISK3/WWW/domena/www/login/pridani.php on line 64

A to ji přestože jsou tam práva v adresáři nastavený na 777 - to jsem si ověřil přes totalcommander. Aby toho nebylo málo, tak do adresáře, který jsem tam nakopíroval přes FTP a poté jsem změnil práva na 777, tak vše chodí jak má. Upload souboru mám řešený pomocí funkce move_upload přesněji řečeno takto:
move_uploaded_file($_FILES["obrazek"]["tmp_name"], "../users/" . $_SESSION['id']. "/" . $nazevobrazku);

už nevim co s tim, hledám chybu marně celý den a hlava mi z toho jde kolem. Hostovaný to mám zatím na pipni.cz na free hostingu

díky všem za pomoc
Davex
Profil
romulus856:
Na serveru je zapnutý „safe mode“, který nedovolí skriptu zapisovat do adresáře, který byl vytvořen PHP skriptem. Možná řešení jsem popsal v tématu Nahrávání fotek - cesta k nim.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0