Autor Zpráva
petris
Profil
Nevíte někdo jak rozchodit záložky (<a href="#">) v nějakém souboru.php v IE? Yuhů o tom píše, ale řešení nabízí jenom pro tag <td>. Jenže já tam tabulky nemám. V Mozille to chodí bez problémů, IE stávkuje. Díky předem.
Anonymní
Profil *
coze? co je to za otazku? To nezalezi na tom snad jestli je to soubor *html nebo *php ne? Proste si tu zalozku das kam potrebujes? treba k H1, nad tabulku atd ...
VitaZ
Profil
<a href="#zalozka">Odkaz na záložku do nějakého textu na stejné stránce</a>

bla bla nějaký text......
...... <a name="zalozka">Odkaz míří sem</a> bla bla....
SuE
Profil
já bych tu záložku dělala radši prázdnou, on se ten text "odkaz míří sem" v některých prohlížečích pak tváří jako klikací :-(

stačí třeba: <a name="zalozka"> </a> <h2>sem se skočilo</h2>
petris
Profil
Anonym a spol: Právě že to záleží na tom, jestli je soubor html nebo php.
Já vím jaxe záložky dělají, potíž je v tom, že v souboru*.PHP a Internet Exploreru to prostě nefunguje! Místo aby to odrolovalo na příslušné místo, taxe zobrazí chybové hlášení "Stránka nenalezena" nebo tak nějak. To je ten problém. Není to nic nového, píše o tom Yuhů na výše uvedeném místě. Mně jde o to, jestli se to dá nějak obejít.
VitaZ
Profil
Sue: Ok, taky to dělám, příklad s textem je tu jen pro větší názornost.
Petris to jestli je stránka statická (HTML) nebo generovaná dynamicky (PHP) na funkčnost záložky nemůže mít vliv! Vždyť to PHP v podstatě jen vypisuje HTML kód.
Pokud to nefunguje jen v Exploreru a jinde jo, tak to tipuju na nějaký český znak v adrese. Ale pokud Tě to v každém prohlížeči pošle na 404 (stránka nenalezena) tak máš chybu ve tvaru odkazu - prostě odkazuješ na neexistující místo.
Nejlepší bude pokud sem dáš odkaz na tu problematickou stránku, nebo alespoň ukaž část kódu s odkazem a záložkou.
Pokud máš nějaký problém se zanořením stránek, zkus ten odkaz napsat absolutně: <a href="http://www.neco.cz/soubor.php#zalozka">Odkaz</a>
petris
Profil
VitaZ, SuE: Vy mi nevěříte, že? Tak si zkuste malý testík. Vytvořte si co nejjednodušší soubor se skokem na záložku, jednou uložte jako HTML a jednou jako PHP. Jako HTML vesele skáče, jako PHP ne (Stránka nenalezena). Fakt, nekecám. Platí jen pro IE, Mozilla je ok, ostatní netestuju.
izsak
Profil
Tak to ma podržte. To je teda geniálna chyba.

Simple test case:
http://www.izsak.net/docs/anchors/anchor.php
http://www.izsak.net/docs/anchors/anchor.html

Petris: Platí jen pro IE, Mozilla je ok, ostatní netestuju.
Samozrejme, že chyba sa prejavuje len v neprehliadači IE ;-)
Michalek
Profil
Win XP Pro SP2, Maxthon na IE 6 s nejnovejsima opravama z windows update a jede to v pohode
izsak
Profil
Menšia oprava
Súbory som testoval len z disku (cez PSPad).

Ale daný problém sa na servery navyskytuje.
Chyba sa u mňa prejavuje iba pri zobrazení stránky s príponou .php z disku. Pri zobrazení cez web sa chyba neprejavuje.
Michalek
Profil
fň; a odkazuje ti to na localhost/neco.php nebo na c:\neco.php ? to je dost rozdil
Yuhů
Profil
mňo, já jsem tuhle chybu viděl i když nebyla na disku. Podle mě jde o to, kde zrovna končí kterej paket a Explorer v určitých případech prostě zešílí.

reaguji na úplně původní dotaz: petris, zkus to s divem.

<div><a name="něco"></a>

a taky to zkus tak, že do záložky něco uzavřeš. Je to prostě bug a musí se na něj šamansky (doporučuji lití olova, potravinové oběti a podobné vychytávky).
petris
Profil
Aha, tak na serveru to jede, jenom na disku ne. Konec paniky :-) Díky všem.
Yuhů
Profil
podle mě je to tím, že z ostrého disku k tobě přicházejí pakety pomaleji
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.