Autor Zpráva
DarkMeni
Profil
Je možné zjistit počet řádků v tabulce aniž by jsem musel zadávat dotaz s výběrem nějakého sloupce?
//To je to co nechci:
$table = mysql_query("SELECT * FROM Tabulka");
//A tohle by asi syntaxně neprošlo:
$table = mysql_query("SELECT FROM Tabulka");
$rows = mysql_num_rows($table);

Jde to nějak aniž by jsem musel vybírat nějaký sloupec?
Třeba existuje něco jako SELECT NOTHING FROM ...
panther
Profil
DarkMeni:
select count(*) from tabulka
DarkMeni
Profil
Co udělá count? Jestli vrátí jen počet řádků bez dat tak je to to co hledám jestli ne tak já chci něco co projede tabulku, zjistí počet řádků ale nevrátí žádná data, u větších tabulek by se mi ten příkaz s (*) o dost prodloužil a do každý tabulky sloupec se stejným názvem dávat nebudu.
Kdyžtak to potřebuju na funkci která mi zjistí počet řádků, vydělí to maximálním počtem řádků na stránku a vrátí číslo, spíš počet stránek. Něco jako stránkování.
panther
Profil
DarkMeni:
Co udělá count?
buď to zkus, nebo si něco přečti o něm.

u větších tabulek by se mi ten příkaz s (*) o dost prodloužil
samozřejmě. Když nevíš, co hledáš, musíš hledat obecně. A méně efektivně.
DarkMeni
Profil
Rád by jsem si to našel sám, ale před týdnem mi vypršel FUP (to je takovej limit, a když se to s ním přežene tak maximální rychlost co dostanu bude sotva 6kb/s, pro představu se mi google s touhle rychlostí načítá půl minuty a výsledky hledání asi tři minuty) takže než to najdu by mi už stačil někdo odpovědět česky a nemusel by sem to další dvě hodiny dekodérovat z angličtiny do češtiny nějakým překladačem.
panther
Profil
DarkMeni:
před týdnem mi vypršel FUP
to ještě existuje u pevného internetu?

nemusel by sem to další dvě hodiny dekodérovat z angličtiny do češtiny nějakým překladačem.
bez znalostí angličtiny na úrovni alespoň základní se v tomto oboru dále nehneš.

než to najdu by mi už stačil někdo odpovědět česky
super, asi mluvím tatarsky :-) Už jsem to jednou napsal, má smysl, abych to opakoval i podruhé?
DarkMeni
Profil
Teď jsi mě dostal =D

panther:
to ještě existuje u pevného internetu?
Pevný net právě nemam

nemusel by sem to další dvě hodiny dekodérovat z angličtiny do češtiny nějakým překladačem.
Základní znalost mam ale furt se najde něco co by jsem neuměl

super, asi mluvím tatarsky :-) Už jsem to jednou napsal, má smysl, abych to opakoval i podruhé?
Ano, smysl to má

Ale teď už vážně, nešlo by do výběru sloupce napsat nějaký nesmysl a projet to IGNOREm?
DarkMeni
Profil
Ok... tak sory, právě sem přišel že IGNORE a SELECT nák nejdou dohromady, takže díky za radu s COUNT(*) a výsledkem tématu asi je že vybrat počet řádků aniž by jsem z toho vydoloval i nějaký nechtěný data nejde.
panther
Profil
DarkMeni:
výsledkem tématu asi je že vybrat počet řádků aniž by jsem z toho vydoloval i nějaký nechtěný data nejde.
tohle vytáhne počet řádků a nic víc. Že si to ani nezkusíš, než něco plácneš.
Medvídek
Profil
DarkMeni:
Tady máš o tom něco česky :) http://php.vrana.cz/ziskani-poctu-radek.php
Lamicz
Profil
DarkMeni:
V programování obecně platí, že vše se zkouší a zkouší. Jinak to nejde. Takže v případě PHP/MySQL si rozjeď u sebe na PC WAMP, vytvoř si testovací databázi (např. zde) a zkoušej...
Když máš FUP je to o důvod více mít co nejvíc u sebe, abys nemusel přenášet žádná data.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0