Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
polerok Profil * |
#1 · Zasláno: 11. 6. 2011, 09:04:37
Zdravim, potreboval bych trosku pomoct.
Mam xml dokument zhruba teto struktury <pp> <postup> <cislo>1</cislo> <jmeno>karel</jmeno> </postup> <postup> <cislo>2</cislo> <jmeno>lojza</jmeno> </postup> </pp> Dale mam reader, ktery to nacte a zobrazi na strance. Az sem OK. Jenze bych chtel, abych tam mel form(je hotovy), pres ktery muzu do toho xml pridat dalsi blok, treba <postup> <cislo>3</cislo> <jmeno>ivan</jmeno> </postup> a to hned za posledni tag </postup>. Poradi nekdo? Porad mi tam nejak vadi to </pp> jak to pridavat pred to.... Diky predem. |
||
Michal Benda Profil |
#2 · Zasláno: 11. 6. 2011, 11:24:34
Nevím jak to xml zpracováváš, ale já používám DOM a pomocí toho je to triviální...
$dom = new DOMDocument(); $dom->load("pp.xml"); $newPostup = $dom->createElement("postup"); $newCislo = $dom->createElement("cislo", "3"); $newPostup->appendChild($newCislo); $newJmeno = $dom->createElement("jmeno", "ivan"); $newPostup->appendChild($newJmeno); $dom->documentElement->appendChild($newPostup); Metoda appendChild() přidá zvolený element automaticky na konec rodičovského elementu... |
||
polerok Profil * |
Vypada to super, takhle by mi to i stacilo, jenze to nefunguje....
udelal jsem si soubor add.php <?php $dom = new DOMDocument(); $dom->load("pp.xml"); $newPostup = $dom->createElement("postup"); $newCislo = $dom->createElement("cislo", "3"); $newPostup->appendChild($newCislo); $newJmeno = $dom->createElement("jmeno", "ivan"); $newPostup->appendChild($newJmeno); $dom->documentElement->appendChild($newPostup); ?> jenze kdyz jej spustim, tak se nestane vubec nic. Najede bila obrazovka a soubor se neupravi.... to pp.xml zustava porad <?xml version="1.0" encoding="windows-1250"?> <pp> <postup> <cislo>1</cislo> <jmeno>karel</jmeno> </postup> <postup> <cislo>2</cislo> <jmeno>lojza</jmeno> </postup> </pp> nejaky tip, kde delam neco blbe? Moderátor Alphard: Vkládej prosím kódy mezi značky [>pre] a [>/pre] (stačí kliknout na ).
|
||
okolojdouci Profil * |
#4 · Zasláno: 11. 6. 2011, 13:11:01
polerok:
„Najede bila obrazovka a soubor se neupravi“ Zkusím hádat. Že by bylo potřeba to ještě uložit do souboru? |
||
polerok Profil * |
#5 · Zasláno: 11. 6. 2011, 13:25:30
okolojdouci:
Super, dik, uz to funguje, tohle me ale skutecne nenapadlo :-D |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0