Autor Zpráva
synergik
Profil *
Mám dotazy
1.zda-li na Webuzdarma v php fungují funkce jako dbmopen(), chci databázi udělat v
souborech nemám totiž rád MysQl, z toho důvodu, že si její obsah nemůžu
zazálohovat downloadem spolu s celým webem a script musí mít jiné údaje doma a zde. Proto nelze-li to, chtěl bych vědět jak něčeho podobného docílit.

2.A jak vytvořit script který by uměl na webuzdarma spolupracovat s
databázovým souborem z Accessu. Má to něco společnýho s odbc..co a jak?
neznám to.

3.A zda-li fungují funkce pro práci s obrázky, zobrazil se mi zatím jen
čtvereček jakoby nenačteného obrázku.

synergik@seznam.cz
halogan
Profil
synergik: Necekej, ze ti nekdo odpovi na mail, tohle je disk. forum.
Poslu te jinam: wz.cz/forum
Yuhů
Profil
Předem bych chtěl poprosit, abys příště tři dotazy zadával jako tři různá témata s popisnými titulky.

1. databáze v souborech? Jinak řečeno chceš asi ukládata data do souborů, že? To se dělá PHP funkcemi, které většinou začínají na "f", jako třeba fopen fwrite (doufám, že se nepletu).

Aby to fungovalo, musíš mít v adresáři povoleno čtení a zápis do souborů. Nevím, jestli to na webzdarma jde, ale můžeš to zkusit ta práva pro adresář nastavit přes FTP (nepamatuji si jak).

Tvoje nechuť k MySQL je patrně dána tím, že o ní moc nevíš. Databáze se dá zálohovat dumpováním, pro začátečníka nejjednodušeji asi přes PHPMyAdmin. Různé přihlašovací údaje se řeší většinou tak, že se ty údaje přesunou do jednoho includovaného souboru -- a doma se používá jiný.

2. IMHO nelze. Access zvládá jenom nativní ovladače nebo ODBC, ovšem nic z toho bych na webzdarma nečekal. Můžu se mýlit.

3. nepochopitelný dotaz. Kde nefunguje co? Přeformuluj to prosím do nové diskusní větve.
llook
Profil
Spoustu věcí zjistíš funkcí "phpinfo". Třeba to, jestli je PHP kompilováno s podporou pro DBM. Ale pozor - DBM funkce jsou označené jako "deprecated", což volně přeloženo znamená aby se jim každý obloukem vyhnul.
MySQL na Webzdarma bych však také nedoporučoval, protože tam mají nějak omezený počet dotazů za den (nebo hodinu? teď nevím).
S databázovým souborem z Accessu? Nevím, jestli jsou nějaké knihovny pro práci s takovými soubory, ale moc bych na to nesázel. ODBC umožňuje komunikaci s programem (serverem) Access (který pracuje s tím databázovým souborem).
Verzi GD také zjistí phpinfo();, jestli se tohoto týká poslední dotaz.
Ale pokud jde o problémy specifickými pro WZ, pak také doporučuji http://wz.cz/forum/

A nakonec doporučuji více přemýšlet o titulcích dotazu. To se bude hodit i v jiných diskuzích.
Johny
Profil *
Abych předešel dohadům. Jsem uživatelem wz.cz, takže:

1. Databázi v souborech na WZ neuděláš. Zálohovat lze pouze přes PHPMyAdmin. btw počet spojení k MySQL je omezen na 1800 a dotazů na 6000 za hodinu.

2. Nevím, asi ne

3. GD je na webzdarma tusim v 1.8 a z vlastní zkušenosti můžu říct že funguje bez problému.

Jinak doporučuji se obrátit na Forum WebZdarma.cz nebo můžeš napsat na podpora#webzdarma.cz
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0