Autor Zpráva
785
Profil *
Dobrý den,

chci se zeptat na Váš názor, co si myslíte, že je lepší používat pro tvorbu layoutu stránek, zda-li používáte nějaké svoje metody, zda-li využíváte jednoho souboru (index) a přes GET přenášíte stránky nebo využíváte funkce include'';, apod... Děkuji všem za názor a ukázku jejich řešení. Děkuji
Joker
Profil
785:
Nechápu otázku.
Ty dvě věci se přece nevylučují, naopak se doplňují, čili index.php?page=stranka povede třeba k include("stranka.php").
Jozin
Profil
Zdravím,

už poněkolikáté tu píšu, jak to dělám já. Protože používám MVC pattern a svůj framework, tak v index.php si jen zadefinuju cesty k logice a k templatům, nakonec načtení bootstrapu, který určí která že to logika a který template se má zvolit, ale přes get to nedělám. Parsuji celou adresu, takže nejsem závislý na tom, jak se jmenují klíče v get poli, prostě je mohu při vývoji měnit a aplikace stále funguje.

pokud beru GET a mám jen index.php, tak include/require musím použít, takže to tvé nebo bylo asi omylem.

Doporučuju ti projít si pár frameworků a zjistíš, že je to moc dobrý návrh doporučuju hledat(nette, Yii, CodeIgniter, Zend).
785
Profil *
Joker:
Mělo tam být a využíváte funkce include''; omlouvám se. :-)

Jozin:
Ano, ale toto řešení je především pro oo programování, hledám něco pro procedurální metodu programování.
Joker
Profil
785:
Čili otázka zní, jestli:
1. Vytváříme pro každou stránku vlastní skript (třeba index.php, novinky.php, kontakt.php)
2. Směrujeme všechny stránky na jeden skript, ve kterém výsledek sestavíme vkládáním
chápu to správně?

Pokud ano, tak za mě určitě varianta 2.
Jozin
Profil
785:
To se ale nepopírá, akorát místo tříd tam budeš mít nejspíš funkce, dokonce existuje nějaký framework s MVC patternem s procedurálním programováním, ale už si bohužel nepamatuji, jak se jmenuje :/
785
Profil *
Našel jsem toto pro non-oo mvc. Co vy na to?

  include_once('Simple-Non-OO-MVC-Model.php');  
  include_once('Simple-Non-OO-MVC-View.php');
  
  $page = getPage();
  
  if ("TITLE" == $page) {
    $title = getTitle();
    showTitlePage($title);    
  } elseif ("AUTHOR" == $page) {
    $author = getAuthor();
    showAuthorPage($author);    
  }
   
  function getPage() {
    
     if (isset($_GET["page"])) {
       $pageIn = $_GET["page"];
       switch($pageIn) {
         case "title":
           $page = "TITLE";
         break;
         case "author":
           $page = "AUTHOR";
         break;
         default:
           $page = "TITLE";
         break;
       }
     } else {
       $page = "TITLE";
     }
     
     return $page;
    
  }

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0