Autor Zpráva
Dlahacz
Profil *
Zdravim, je mozne vytvorit promenou z obsahu promene? Treba kdyz mam promenou $promena = jablko tak abych vytvoril promenou $jablko ... delal sem to tak ze sem udelal $$promena ale to uz mi nevim proc nefunguje
ShiraNai7
Dlahacz:
to uz mi nevim proc nefunguje

My taky nevíme. Svoji věšteckou křišťálovou kouli abych se magicky podíval na tvůj kód mám bohužel zrovna v opravě.....
Dlahacz
Profil *
Tady nejde o opravovani mého kodu, ale o to jak to udelat. K tomu muj kod neni vubec potreba.
DarkMeni
Nějak nechápu co vlastně chceš.
Chceš aby se vytvořily dvě stejné proměnné?
$promenna1 = $promenna2 = "Hodnota";

Nebo?
Zkus dát aspoň příklad toho kódu který splňoval tvoje požadavky.
Dlahacz
Profil *
proste kdyz mam
$promena1 = "nazevx";
tak aby vznikla promena $nazevx
a kdyz zmenim promenou $promena jedna trebana nazevy tak aby vznikla promena $nazevy
DarkMeni
$promenna1 = "nazev_jine_promenne";
//Tím jsi definoval název vytvářené proměnné
$$promenna1 = null;
//A tímto jsi vytvořil proměnnou $nazev_jine_promenne s přednastavenou hodnotou null (neznámý)
//Zkontroluj si názvy, možná ti to nešlo protože řetězec názvu proměnné začínal číslem, nebo obsahoval nepovolené znaky?
//A možná by stačilo i toto:
$$promenna1;
//Ale to jsem nezkoušel a nemusí to fungovat, ale takto vytvořená proměnná buď nemá žádnou hodnotu nebo se nevytvoří
YoSarin
DarkMeni:
$$promenna1;

To bude IMO mít stejný efekt jako jakékoli jiné volání nedefinované proměnné (není-li teda nadefinována) - notice. Nic to nenastaví, jen se to pokusí přistoupit k proměnné.
Dlahacz
Profil *
ok, v tom případě tedy nechápu kde je problém .
první mám formulář:
<?php
$vypisztabulky = mysql_query("SELECT nazev FROM kat "); 
while($nevim = mysql_fetch_array($vypisztabulky))  
  {
      echo $nevim["nazev"]": ";            
      echo "<input type='checkbox' name='".$nevim["nazev"]."' value='1'><br>" ; 
  }
?>

a pak ho zpracovávám a chcu aby vypsal název kategorie a jestli je zakliknutá nebo ne (pokud je tak za názvem bude 1)
$vypisztabulky = mysql_query("SELECT id, nazev FROM kat ");   //vypise jmena kategorii a id

while($vypis = mysql_fetch_array($vypisztabulky))   
  {     
    $aktualnikategorie = $$vypis["nazev"];    // vyvori promenou z vypisu nazvu
    echo $vypis["nazev"].": ".$aktualnikategorie."<br>";
  }

kde je problem?
YoSarin
Dlahacz:
zkus
${$vypis['nazev']}
Ale stejně mi přijde že se pokoušíš o něco úplně jiného - kde nastavuješ hodnotu té proměnné?
Dlahacz
Profil *
no tu nastavim tim, ze bud zakliknu nebo nezakliknu policko kliz je zaklikle tak se promena ma nastavit na 1 a kdyz je odkliknute tak ma byt prazdna
Dlahacz
Profil *
grr su blbec chyby mi tam $_POST, sry

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0