Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Dlahacz Profil * |
#1 · Zasláno: 30. 6. 2011, 14:56:44
Zdravim, je mozne vytvorit promenou z obsahu promene? Treba kdyz mam promenou $promena = jablko tak abych vytvoril promenou $jablko ... delal sem to tak ze sem udelal $$promena ale to uz mi nevim proc nefunguje
|
||
ShiraNai7 Profil |
#2 · Zasláno: 30. 6. 2011, 14:57:56
Dlahacz:
„to uz mi nevim proc nefunguje“ My taky nevíme. Svoji věšteckou křišťálovou kouli abych se magicky podíval na tvůj kód mám bohužel zrovna v opravě..... |
||
Dlahacz Profil * |
#3 · Zasláno: 30. 6. 2011, 15:04:26
Tady nejde o opravovani mého kodu, ale o to jak to udelat. K tomu muj kod neni vubec potreba.
|
||
DarkMeni Profil |
#4 · Zasláno: 30. 6. 2011, 15:15:13
Nějak nechápu co vlastně chceš.
Chceš aby se vytvořily dvě stejné proměnné? $promenna1 = $promenna2 = "Hodnota"; Nebo? Zkus dát aspoň příklad toho kódu který splňoval tvoje požadavky. |
||
Dlahacz Profil * |
#5 · Zasláno: 30. 6. 2011, 15:18:13
proste kdyz mam
$promena1 = "nazevx"; tak aby vznikla promena $nazevx a kdyz zmenim promenou $promena jedna trebana nazevy tak aby vznikla promena $nazevy |
||
DarkMeni Profil |
#6 · Zasláno: 30. 6. 2011, 15:21:38 · Upravil/a: DarkMeni
$promenna1 = "nazev_jine_promenne"; //Tím jsi definoval název vytvářené proměnné $$promenna1 = null; //A tímto jsi vytvořil proměnnou $nazev_jine_promenne s přednastavenou hodnotou null (neznámý) //Zkontroluj si názvy, možná ti to nešlo protože řetězec názvu proměnné začínal číslem, nebo obsahoval nepovolené znaky? //A možná by stačilo i toto: $$promenna1; //Ale to jsem nezkoušel a nemusí to fungovat, ale takto vytvořená proměnná buď nemá žádnou hodnotu nebo se nevytvoří |
||
YoSarin Profil |
#7 · Zasláno: 30. 6. 2011, 15:52:57 · Upravil/a: YoSarin
DarkMeni:
$$promenna1; To bude IMO mít stejný efekt jako jakékoli jiné volání nedefinované proměnné (není-li teda nadefinována) - notice. Nic to nenastaví, jen se to pokusí přistoupit k proměnné. |
||
Dlahacz Profil * |
#8 · Zasláno: 30. 6. 2011, 16:35:39
ok, v tom případě tedy nechápu kde je problém .
první mám formulář: <?php $vypisztabulky = mysql_query("SELECT nazev FROM kat "); while($nevim = mysql_fetch_array($vypisztabulky)) { echo $nevim["nazev"]": "; echo "<input type='checkbox' name='".$nevim["nazev"]."' value='1'><br>" ; } ?> a pak ho zpracovávám a chcu aby vypsal název kategorie a jestli je zakliknutá nebo ne (pokud je tak za názvem bude 1) $vypisztabulky = mysql_query("SELECT id, nazev FROM kat "); //vypise jmena kategorii a id while($vypis = mysql_fetch_array($vypisztabulky)) { $aktualnikategorie = $$vypis["nazev"]; // vyvori promenou z vypisu nazvu echo $vypis["nazev"].": ".$aktualnikategorie."<br>"; } kde je problem? |
||
YoSarin Profil |
#9 · Zasláno: 30. 6. 2011, 16:40:28
Dlahacz:
zkus ${$vypis['nazev']} |
||
Dlahacz Profil * |
#10 · Zasláno: 30. 6. 2011, 16:45:13
no tu nastavim tim, ze bud zakliknu nebo nezakliknu policko kliz je zaklikle tak se promena ma nastavit na 1 a kdyz je odkliknute tak ma byt prazdna
|
||
Dlahacz Profil * |
#11 · Zasláno: 30. 6. 2011, 16:51:01
grr su blbec chyby mi tam $_POST, sry
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
0